Kleuren als bruin, zwart, bordeaux rood, donkerblauw en donkergroen zijn de perfecte match met een licht huidje.
Kleuren als bruin, zwart, bordeauxrood, donkerblauw en donkergroen zijn een perfecte match met een lichter huidje. Heb jij even geluk dat de herfst is aangebroken! Deze kleuren ga je namelijk veel zien de komende tijd: goed moment om je kledingkast aan te vullen.
Heb je een bleke huidskleur en ben je op zoek naar de juiste kleur winterjas? Draag dan mooie uitvoeringen van de kleuren bordeaux, marineblauw, donkergroen, zwart, bruin en donkergrijs. Stuk voor stuk diverse kleuren waar je heel veel mee kunt combineren.
Warme ondertoon
Dan laten kleuren zoals turquoise, olijfgroen, okergeel, zalmroze en perzik jouw velletje er des te bruiner uitzien.
DONKERE KLEUREN
Kleuren als bruin, zwart, bordeaux rood, donkerblauw en donkergroen zijn de perfecte match met een licht huidje.
Kijk in de spiegel met een spierwit papier naast je gezicht. Wanneer je huid rozig of blauwachtig lijkt, dan heb je een koele ondertoon. Als je huid naast het papier gelig, perzikachtig of vaal lijkt, heb je een warme ondertoon. Bij een neutrale ondertoon zie je geen geel of roze tint in je gezichtskleur.
Kies je kleur
Zachte, neutrale kleuren vormen niet zo'n groot contrast met een bleke huid; ga voor lichtblauw of zachtroze. Probeer geel, wit en zwart te vermijden: deze tinten leggen extra nadruk op je porseleinen huidje. Wel een goed idee: felle nagellak op je tenen.
In wit lijk je bruiner maar het is dan wel zaak dat je de juiste wit kiest. Spierwit is geweldig voor koele huidtinten, maar gebroken wit is mooier voor natuurlijk goudbruine dames. Bruin zonder zon? Dat doe je dus in een witte bikini.
Je kunt dan denken aan paars, warm oranje, fuchsia, roze of de juweeltinten, zoals smaragdgroen, kobaltblauw en wijnrood. De enige kleur die iedere grijsharige vrouw moet vermijden is 'beige'. Als je er beslist bleek en vaal uit wilt zien draag beige.
Gebroken wit en antracietgrijs zijn neutralen. Andere universele neutralen zijn: taupe (grijs/bruin), midden marineblauw, neutraal middengrijs, kiezel (grijs/beige) en jeansblauw. Universele kleuren bevatten ongeveer evenredig veel geel- als blauwpigmenten. Dit maakt ze zo goed draagbaar voor iedereen.
De warme kleuren zijn geel, geeloranje, oranje, roodoranje, rood en roodpaars. De koele kleuren zijn paars, blauwpaars, blauw, blauwgroen, groen en geelgroen.
Heb je een hele lichte huid? Vermijd dan felle en hele lichte kleuren. Donkergroen, marineblauw, bordeauxrood of grijs zijn dan een goede keuze.
te weinig ijzer in het lichaam (dit komt het meest voor) te weinig vitamine B12 of foliumzuur. een ziekte.
De complementaire kleur van blauw is oranje. Wil je je blauwe kijkers er echt uit laten springen, denk dan aan kleding en matching accessoires in alles van fris sinaasappeloranje tot warm roestoranje. Kleuren tegen het terracottarood aan doen het ook goed bij blauwe ogen. De complementaire kleur van blauw is oranje.
Heb je melkwitte benen, ga dan voor lichtere kleuren. Zo steken die witte onderdanen niet zo af. Laat dus (in dit stadium) donkerblauw of zwart of elke andere donkere kleur hangen.
Door zonlicht ontvangt onze huid vitaminen D die goed zijn om de huid gezond te houden en kleur te geven. Als je veel binnen blijft, dan kan je huid simpelweg niet genieten van dit voordeel. Wat meer tijd in de zon en de buitenlucht doorbrengen kan een oplossing bieden.
Bleekwitte huid: shock
Al het bloed dat het hart nog rond kan pompen gaat naar de hersenen en het hart zelf. De bloedstroom naar andere organen en de huid stagneert. Het tekort aan bloed in de huid veroorzaakt de bleekwitte kleur. Een shocktoestand kan ontstaan door een hartinfarct of door ernstig bloedverlies.
Lichte huid krijgt zijn kleur voornamelijk door het blauwachtig witte bindweefsel onder de dermis en door de hemoglobine in de bloedvaten van de dermis. Iemands huidskleur is niet overal op het lichaam gelijk. Zo is de huid op de handpalmen en voetzolen doorgaans lichter en van de genitaliën donkerder van kleur.
Een handige vuistregel is dat warme kleuren een gele toon hebben en koele kleuren een blauwe ondertoon. Warm: rood, oranje, geel, geel groen etc. Koel: blauw, paars, groen. Draag tops en sjaals die de kleur van je ogen mooier doen uitkomen.
Kijk naar de aderen in je polsen of je aderen een blauwe tint hebben of meer groen zijn. Bij een blauwe tint heeft je huid een koele ondertoon. Als je aderen meer aan de groene kant zijn heb je een warme ondertoon. Soms is het lastig te zien, of zijn je aderen groenblauw.