DONKERE KLEUREN
Kleuren als bruin, zwart, bordeaux rood, donkerblauw en donkergroen zijn de perfecte match met een licht huidje.
Welke kleur winterjas bij jou past is vooral afhankelijk van je huid en natuurlijk je ogen. Zo kan een groene winterjas met groene ogen extra mooi zijn, maar het belangrijkste is de huid. Heb jij bijvoorbeeld een huid die snel rood wordt door de kou dan kan je beter niet voor een rode jas kiezen.
Er zijn genoeg kleuren die mooi staan bij een bleke huid, maar er is ook een aantal dat je beter niet kunt dragen. Felle kleuren als neongeel, roze en groen kun je beter niet doen, deze kleuren maken je huid namelijk erg flets en grauw.
Met een licht getinte huid en donkere ogen, staan bijna alle kleuren je prachtig. Heb jij nog eens even geluk! Ga voor rood (dit is dé trendkleur van dit moment), mooie aardetinten, geel of wit. Deze kleuren laten je huid stralen.
Kijk in de spiegel met een spierwit papier naast je gezicht. Wanneer je huid rozig of blauwachtig lijkt, dan heb je een koele ondertoon. Als je huid naast het papier gelig, perzikachtig of vaal lijkt, heb je een warme ondertoon. Bij een neutrale ondertoon zie je geen geel of roze tint in je gezichtskleur.
Verminderde bloedcirculatie zorgt voor bleek gezicht
Dit zorgt voor die gezellige rode wangetjes. Een goede nachtrust zorgt voor een goede bloedcirculatie en dus voor wat kleur op je gezicht. Als je niet of weinig slaapt, wordt er minder bloed naar je huid gepompt.
Probeer eens modellen met een iets verhoogde mouwinzet en een natuurlijke schouderlijn om een slanker silhouet te creëren. De kleur – Je ziet nu jassen in de mooiste kleuren, maar is je kledingbudget beperkt, ga dan voor een jas in een neutrale kleur (die jou goed staat).
Gebroken wit en antracietgrijs zijn neutralen. Andere universele neutralen zijn: taupe (grijs/bruin), midden marineblauw, neutraal middengrijs, kiezel (grijs/beige) en jeansblauw. Universele kleuren bevatten ongeveer evenredig veel geel- als blauwpigmenten. Dit maakt ze zo goed draagbaar voor iedereen.
Blauwe ogen: De kleuren nude, lichtbruin en reebruin staan goed bij blauwe ogen. Zorg dat de oogschaduwkleur die je kiest een oranje ondertoon heeft. Brons kleuren en lichtere tinten bruin zijn zeer geschikt. Voor een natuurlijke look kun je een nude kleur kiezen.
Warme ondertoon
Dan laten kleuren zoals turquoise, olijfgroen, okergeel, zalmroze en perzik jouw velletje er des te bruiner uitzien.
Je kunt dan denken aan paars, warm oranje, fuchsia, roze of de juweeltinten, zoals smaragdgroen, kobaltblauw en wijnrood. De enige kleur die iedere grijsharige vrouw moet vermijden is 'beige'. Als je er beslist bleek en vaal uit wilt zien draag beige.
Of het nu met een warme of een assige ondertoon is, met blond zit je meestal goed. Koper- en roodtinten komen van nature het vaakst voor bij lichtere types en zullen je dus ook zonder twijfel goed staan. Ben je bleek en heb je blauwe ogen? Dan zit de kans erin dat je ook een donkerder bruin wel aankan.
Door zonlicht ontvangt onze huid vitaminen D die goed zijn om de huid gezond te houden en kleur te geven. Als je veel binnen blijft, dan kan je huid simpelweg niet genieten van dit voordeel. Wat meer tijd in de zon en de buitenlucht doorbrengen kan een oplossing bieden.
Vermoeidheid, hartkloppingen, duizeligheid, kortademigheid, bleek zien, zweten, hoofdpijn, rusteloze benen: het zijn allemaal klachten die kunnen horen bij een tekort aan ijzer in het lichaam. IJzertekort, of ijzergebrek, is een belangrijke oorzaak van bloedarmoede.
Bloedarmoede gaat gepaard met abnormale vermoeidheid en bleekheid van de huid en slijmvliezen (vooral van de ogen en mond). Bij inspanning kan al snel kortademigheid optreden. Het kind is lusteloos, speelt minder en eet vaak slecht. De gewichtstoename en groei kunnen afgeremd zijn.
Een chemische peeling houdt in dat er een zuuroplossing, zoals bijvoorbeeld alfahydroxyzuur, door een dermatoloog op de huid wordt aangebracht. Het zuur brandt de buitenste, gekleurde huidlagen weg, waardoor er een lichtere huid overblijft.
Kijk naar de aderen in je polsen of je aderen een blauwe tint hebben of meer groen zijn. Bij een blauwe tint heeft je huid een koele ondertoon. Als je aderen meer aan de groene kant zijn heb je een warme ondertoon. Soms is het lastig te zien, of zijn je aderen groenblauw.
Lichte huid krijgt zijn kleur voornamelijk door het blauwachtig witte bindweefsel onder de dermis en door de hemoglobine in de bloedvaten van de dermis. Iemands huidskleur is niet overal op het lichaam gelijk. Zo is de huid op de handpalmen en voetzolen doorgaans lichter en van de genitaliën donkerder van kleur.
De warme kleuren zijn geel, geeloranje, oranje, roodoranje, rood en roodpaars. De koele kleuren zijn paars, blauwpaars, blauw, blauwgroen, groen en geelgroen.