Ook bij blauwe ogen doet paars het goed. Grijs, groen en oranje versterken de blauwe kleur in je ogen. Dat blauwe oogschaduw een trend is, komt jou goed uit: ook blauw doet het goed bij blauwe ogen.
Blauwe ogen accentueren
Blauwe koele ogen kun je intenser laten lijken door het dragen van groenblauw en blauw. Wanneer je blauwe ogen hebt dan is oranje de complementaire kleur die tegenover blauw op de kleurencirkel ligt. Maar onthoud dat oranje altijd een warme kleur is en dus de koele kleurtypes niet goed staan.
Koper is een warme kleur die goed bij blauwe ogen past
Naast bronskleurige oogschaduw, zijn ook koperkleuren een perfecte match voor blauwe ogen. Breng bijvoorbeeld een koperkleurige oogschaduw aan in de bovenste hoeken van je oogleden of gebruik hem als een eyeliner, net boven je wimperrand.
De complementaire kleur van blauw is oranje. Wil je je blauwe kijkers er echt uit laten springen, denk dan aan kleding en matching accessoires in alles van fris sinaasappeloranje tot warm roestoranje. Kleuren tegen het terracottarood aan doen het ook goed bij blauwe ogen. De complementaire kleur van blauw is oranje.
Heb je dus lichte blauwe ogen, kies je voor een lichte geel tint qua sjaal of shirt zoals pastel geel. Heb je bijvoorbeeld een warme blauwe oogkleur, kom je uit bij okergeel. Bij bruine ogen kies je het best voor de blauw tinten om jouw oogkleur te versterken.
Kleuren als bruin, zwart, bordeaux rood, donkerblauw en donkergroen zijn de perfecte match met een licht huidje.
De warme kleuren zijn geel, geeloranje, oranje, roodoranje, rood en roodpaars. De koele kleuren zijn paars, blauwpaars, blauw, blauwgroen, groen en geelgroen.
Gebroken wit en antracietgrijs zijn neutralen. Andere universele neutralen zijn: taupe (grijs/bruin), midden marineblauw, neutraal middengrijs, kiezel (grijs/beige) en jeansblauw. Universele kleuren bevatten ongeveer evenredig veel geel- als blauwpigmenten. Dit maakt ze zo goed draagbaar voor iedereen.
Test: Kijk naar je aders, de beste plek is op de pols of bij je elleboog: zijn je aders groen of blauw? Wanneer ze groen zijn, heb je een warme ondertoon. Maar wanneer je aders blauw zijn, heb je een koele ondertoon. Het kan zijn dat de kleur lastig te bepalen is, dan kan het zijn dat je een neutrale ondertoon hebt.
Blauwe ogen: extravert & energiek
De mensen met blauwe ogen hebben dus altijd bepaalde overeenkomsten omdat ze een stukje DNA hebben wat overeenkomt. Doordat de ogen minder pigment bevatten, kunnen ze ook minder goed tegen licht.
Wat een blauwe oogkleur over je karakter zegt? Vaak worden mensen met blauwe ogen als hoffelijk en sexy gezien, maar niet als intelligent. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat dat waar is. Blauwogige mensen hebben vaak een sterke innerlijke kracht en kunnen mensen goed aanvoelen.
Wereldwijd is bruin de meest voorkomende oogkleur, gevolgd door blauw. Groen is het meest zeldzaam.
Om blauwe ogen nog blauwer te laten lijken, kun je met veel kleuren aan de slag. Deze tinten laten blauwe ogen goed uitkomen: oranje, bruin, goud, roest, koper, lila, paars en blauw.
Lippenstift. Als je een lichte huid hebt en blauwe ogen, dan kun je spelen met de kleuren rood-oranje, roze-oranje of een matte romige kleur. Lichtroze kleuren staan goed voor dagelijks gebruik.
De kleuren van de DISC test
De vier dimensies zijn verdeeld in de volgende vier kleuren. Dominant is vurig rood, invloed is stralend geel, stabiel is zacht groen en consciëntieus is helder blauw. Als je helder blauw bent ben je introvert, precies, voorzichtig en gedisciplineerd.
Warme kleuren, zoals rood, geel en oranje zijn energieke kleuren. Ze zetten je in beweging en maken je enigszins extravert. De kleuren blauw, groen en lichtpaars werken vooral kalmerend.
Kijk in de spiegel met een spierwit papier naast je gezicht. Wanneer je huid rozig of blauwachtig lijkt, dan heb je een koele ondertoon. Als je huid naast het papier gelig, perzikachtig of vaal lijkt, heb je een warme ondertoon. Bij een neutrale ondertoon zie je geen geel of roze tint in je gezichtskleur.
Blauw is de kleur van de lucht en de zee. Het wordt vaak geassocieerd met diepte en stabiliteit. Het symboliseert vertrouwen, loyaliteit, wijsheid, zelfverzekerdheid, intelligentie, geloof, waarheid en de hemel. Blauw wordt beschouwd als gunstig voor de geest en het lichaam.
Blauw is de perfecte assertieve kleur. Het staat voor stabiliteit en kracht, doordat het geassocieerd wordt met de lucht en de oceanen. Die staan voor betrouwbaarheid, wijsheid, loyaliteit, expertise en eerlijkheid. Met blauw straal je daardoor uit dat je weet wat je doet en dat je betrouwbaar bent.
Groen als symbool
Vertrouwen, groei en kalmte. Maar ook van vruchtbaarheid, vrede en natuur. Het is de kleur van hoop, groei, leven, lente en toekomst.
#2 Warm Blauw - Kobaltblauw
Deze blauwe tint voelt door de dosis zwart pigment, soms wat paarsing aan. Het is een warme kleur die vooral tot leven komt in lichte ruimtes en een wat rijkere uitstraling heeft in kamers met weinig licht.
Net als oranje zijn rood en geel hele goede kleuren om warmte mee naar je woning te brengen, maar let wel goed op in welke ruimte én met welke mate je dat doet! Bruin is een aardse kleur en brengt evenwicht: vandaar dat je veel bruintinten terugvindt in woonhuizen!
Goud is warmte, glans en welvaart. Goud sprankelt en straalt luxe uit. Goud staat voor innerlijke wijsheid, ontspant en geeft veiligheid.