Nederlandse boerenkaas is weliswaar gemaakt van rauwe melk, maar omdat dit een harde kaas is, kan de listeria-bacterie hierin niet overleven of groeien. Kwark, cottage cheese, Hüttenkäse, feta, smeerkaas en kruidensmeerkaas zijn geen schimmelkazen en dus veilig.
Originele Griekse feta bereid van gepasteuriseerde schapen- en geitenmelk. Dankzij de unieke pekeltechnieken en traditionele rijping krijgt deze een rijk smaakprofiel met een heerlijk pittige bite!
Deze kazen kan je herkennen doordat er op het etiket 'au lait cru' of 'gemaakt van rauwe melk' staat. Staat er alleen 'melk' op, dan kan je het veilig eten. Dit geldt ook voor alle kazen die gemaakt zijn van gepasteuriseerde melk.
Feta: Feta is over het algemeen gemaakt van gepasteuriseerde melk waardoor je het haast altijd kunt eten. Als het niet gepasteuriseerd is, staat dit altijd op de verpakkingen kun je het beter laten staan. Haast alle feta in de supermarkt is echter gemaakt van gepasteuriseerde melk.
Welke moet ik vermijden? Zachte, ongepasteuriseerde kazen zoals feta, brie, camembert, blauwaderkazen en geitenkaas — en kant-en-klare vleeswaren zoals hotdogs en vleeswaren — kunnen Listeria bevatten, bacteriën die milde griepachtige symptomen veroorzaken bij de meeste volwassenen, maar zeer gevaarlijk kunnen zijn voor ongeboren baby's.
Nederlandse boerenkaas is weliswaar gemaakt van rauwe melk, maar omdat dit een harde kaas is, kan de listeria-bacterie hierin niet overleven of groeien. Kwark, cottage cheese, Hüttenkäse, feta, smeerkaas en kruidensmeerkaas zijn geen schimmelkazen en dus veilig.
Gepasteuriseerde koemelk , palmolie, zout, zuursel, stremsel (microbieel).
Zwangere vrouwen mogen alle zachte en harde kaassoorten eten, met uitzondering van zachte kaas gemaakt van rauwe melk. Rauwmelkse kaas kan besmet zijn met Listeria monocytogenes, die een gevaarlijke voedselinfectie kan veroorzaken.
* De dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. INGREDIËNTEN: GEPASTEURISEERDE SCHAPENMELK , GEPASTEURISEERDE GEITENMELK, ZOUT, BACTERIËLE CULTUUR, STREMM.
Er staat alleen melk (en niet gepasteuriseerd).
Dit kruid bevat bepaalde plantengifstoffen, die in grote hoeveelheden schadelijk kunnen zijn voor jou en je baby. Zo bevat basilicum de stof estragol. Voor jou kan deze stof normaal gesproken weinig kwaad. Omdat je kindje nog zo klein is, kan dezelfde hoeveelheid stof voor hem wel schadelijk zijn.
Kazen om te eten
Alle harde kazen gemaakt van gepasteuriseerde melk zoals: Parmezaanse kaas: bron van calcium met een goede inname in kleine hoeveelheden. Pecorino Romano. Grana Padano .
Feta kaas
Echter, het kan hoog zijn in verzadigde vetten en zout. Gezonder alternatief: Kies voor light feta kaas van merken zoals Arla Apetina Light Feta of Marella Light Feta. Deze opties zijn lager in vet en zout, maar behouden nog steeds de heerlijke smaak.
Geen probleem, dat kun je gerust opeten. De schapenmelk (en soms een beetje geitenmelk) die wordt gebruikt in de originele Griekse feta wordt gepasteuriseerd. Mocht je toch twijfelen, en meteen je Grieks willen oefenen, vraag dan of de kaas van gepasteuriseerde melk is gemaakt.
Burrata & zwanger
Als je zwanger bent kan je bepaalde soorten burrata wel eten, en andere soorten niet. Controleer als je zwanger bent voor de zekerheid of de burrata gemaakt is van verhitte/gepasteuriseerde melk. Kazen die gemaakt zijn van gepasteuriseerde of verhitte melk zijn veilig om te eten.
Het consumeren van geitenkaas tijdens je zwangerschap kan veilig en voedzaam zijn, mits je kiest voor de harde geitenkaas varianten van Henri Willig. Met onze uitgebreide selectie van gepasteuriseerde geitenkazen, biedt Henri Willig een smakelijke en gezonde optie voor aanstaande moeders.
Wat u ook koopt, controleer altijd of op het etiket staat dat het "gepasteuriseerd" is . En raadpleeg uw arts als u twijfelt over een bepaalde kaas.
Productinformatie. Griekse fetakaas gemaakt van gepasteuriseerde schapen- en geitenmelk . Deze kruimelige en pittige kaas is geweldig voor het maken van salades.
U dient het volgende te vermijden : ongepasteuriseerde halfharde en zachte kazen (tenzij gekookt tot ze stomend heet zijn)
Feta tijdens je zwangerschap
Je kan gerust feta eten als je zwanger bent. Feta wordt namelijk bijna altijd gemaakt van verhitte melk. Door het verhitten worden eventuele schadelijke bacteriën gedood. Als op de verpakking 'au lait cru' staat, is de kaas gemaakt van onverhitte (rauwe) melk.
Omschrijving. Feta kaas BOB van gepasteuriseerde schapen- en geitenmelk. 48+.
Veel magere zuivelproducten kunnen een gezond onderdeel van uw dieet zijn . Hieronder vallen magere melk, mozzarellakaas en kwark. Maar eet of drink niets dat melk bevat die niet door een proces is gegaan dat pasteurisatie heet. Producten met ongepasteuriseerde melk kunnen voedselvergiftiging veroorzaken.
Fettakaas (MIN. 55%) [ Gepasteuriseerde koemelk , zout, starterculturen, niet-dierlijk stremsel]; Marinade (MIN. 44%) [Olijfolie en koolzaadolie, kruiden en specerijen].
Zachte kazen worden vaak gemaakt van rauwe melk en zijn daarom af te raden tijdens de (beginnende) zwangerschap. Kazen op basis van rauwe melk kan je op de verpakking herkennen aan de vermelding 'rauwe melk' of de vermelding 'au lait cru'. Sommige zachte kazen worden tegenwoordig wel gemaakt van gepasteuriseerde melk.
Hoewel het niet het zoutste is, heeft Griekse feta de meest intense smaak. Perzische feta is populair vanwege de zachte, romige, weelderige botersmaak! Feta wordt al sinds de twaalfde eeuw op de een of andere manier geproduceerd en is uiteindelijk vernoemd naar het Italiaanse woord fetta, wat "plak" betekent.