De Millennials, jongeren tussen de 18 en 36 jaar, gaan het vaakst uiteten. 29 procent van deze Generatie Y mét digitale mindset eet minstens 1 keer per week buiten de deur en 1/3 laat minstens 1 keer per maand eten thuisbezorgen (FoodService Instituut Nederland).
Jongeren, de zogenoemde Millennials (18-36) eten het vaakst in restaurants. 29 procent van hen eet minstens één keer per week buiten de deur. Maar diezelfde jongeren zoeken wel goedkopere oplossingen. De gemiddelde besteding ligt op 19,42 euro per restaurantbezoek.
Een doelgroep is een groep mensen met specifieke behoeften waaraan jouw zaak kan voldoen. Met andere woorden, jouw restaurant moet een bepaalde service bieden die in de specifieke behoefte van een bepaalde groep mensen voorziet.
Onderzoek: 30 procent van Nederlanders gaat twee keer per jaar uit eten. Uit het Nationaal Gastvrijheidsonderzoek in opdracht van JMW Horeca Uitzendbureau door Kantar TNS blijkt dat een op de drie Nederlanders gemiddeld een keer per half jaar uit eten gaat.
Een restaurant is een uitgaansgelegenheid waar mensen (tegen betaling) kunnen eten. Samen met hotels en cafés worden restaurants ook wel de horeca genoemd. Het restaurant is ontstaan in Parijs aan het eind van de 18e eeuw. De naam "restaurant" zou afkomstig zijn van het Franse "restaurer", of herstellen.
De manager is de persoon die de leiding heeft over het restaurant. In kleine restaurants is de beheerder meestal de eigenaar . Soms is een manager gewoon iemand die de touwtjes in handen heeft.
Een café, ook wel kroeg, knijp, pub en bar genaamd, is een uitgaansgelegenheid waar dorpse of stadse zaken worden besproken onder het genot van alle mogelijke drank. Samen met hotels en restaurants worden cafés ook wel de horeca genoemd.
De uitgaven kunnen per bezoeker flink verschillen. De echte Hollanders lukt het om de kosten van een etentje buiten de deur te beperken tot onder de 20 euro. Een even grote groep consumenten geeft minimaal het dubbele uit: 40 euro of meer. De meeste consumenten besteden zo'n 30 euro per persoon in een restaurant.
Hoeveel twintigers wonen nog bij hun ouders thuis? De meeste jongeren verlaten tussen hun 18e en 30e het ouderlijk huis. Van de 18-jarigen woonde 89,2 procent op 1 januari 2022 nog bij één of beide ouders. Met 25 jaar was dat 30,8 procent, en van de 29-jarigen was 11,1 procent nog thuiswonend.
De consument gaf in 2021 gemiddeld een bedrag uit van 70 euro op het terras. De horeca uitgaven verschillen wel per generatie en de millenials geven een bedrag uit van ongeveer 75-85 euro. Bij de generatie babyboomers gaat het om horeca uitgaven van ongeveer 65 euro.
Een persona of gastenprofiel is een gedetailleerde omschrijving van een bepaald soort gebruiker van jouw kantoorpand. Op basis van persona's creëer je 'echte' mensen in plaats van algemene doelgroepen, zodat je weet wat hun wensen en behoeften zijn.
Negatief is dat het aantal jongeren met overgewicht en obesitas significant is gestegen. Ondanks dat het ontbijt een van de belangrijkste maaltijden is, ontbijt 19% van de 17-18-jarigen nooit.
Jongeren zijn nauwelijks bezig met wat ze eten. Ze kiezen wat ze lekker vinden of wat ze van hun ouders voorgeschreven krijgen. Het ontbijt wordt vaker individueel genuttigd, en wat gegeten wordt is vaak standaard. Bij andere maaltijdmomenten wordt vaker afgewisseld, zowel bij lunches, tussendoortjes als diner.
Eetpatroon in Nederland iets gezonder
De afgelopen jaren is een voorzichtige verbetering in het Nederlandse voedingspatroon te zien. Zo zijn Nederlanders meer fruit gaan eten en lijkt het ook met groente de goede kant op te gaan. Nederlanders eten ook minder vlees en drinken minder suikerhoudende dranken.
Uit cijfers van het CBS blijkt (opnieuw) dat jongeren steeds later het huis uit gaan. In 2012 waren jongeren nog gemiddeld 22,8 jaar toen ze zelfstandig gingen wonen. In 2017 was dat 23,5 jaar. Een stuk later dan volgens opvoedkundige Marina van der Wal ideaal is, namelijk 18 jaar.
Vanaf welke leeftijd mag je een huis kopen? Je mag een woning kopen vanaf je achttiende. Voor het kopen van een woning moet je meerderjarig zijn. Voor je achttiende mag je wel huren.
Een relatief geringe hoeveelheid alcohol heeft dus geen impact. Dat betekent niet dat je je hersenen niet beschadigt door veel te drinken: de uiteinden van de neuronen, de dendrieten, raken beschadigd zodat de informatie-overdracht gehinderd wordt. Ergo, dommer word je er uiteindelijk wél van.
Het economisch bureau van ING ging voor dit jaar eerst nog uit van een prijsstijging van 2,5 tot 3 procent in de horeca vanwege de krapte op de arbeidsmarkt en de hogere energieprijzen. "Maar dat gaat flink hoger uitvallen, aangezien horecaondernemers ook te maken hebben met stijgende prijzen van bepaalde grondstoffen.
3,5 tot 4 uur. meer dan een jaar geleden. Hangt erg af van wat jezelf aangeeft.
Het aanvangssalaris van een Chef-koks bedraag meestal tussen de € 1.713 en € 2.318 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 2.152 en € 2.909 per maand bij een werkweek van 38 uur.
Café crème is eigenlijk een lungo. Een lungo wordt vaak omschreven als een espresso waar bij meer water gebruikt wordt. Hierdoor krijg je meer koffie in je kopje. De smaak zal ook wat anders zijn omdat er meer water door de gemalen koffie gaat neemt het water meer bestandsdelen mee.
Bar is een Anglo-Saxische jongensnaam. Het betekent `beer`.
De eerste cafés ontstonden in de 17e eeuw als koffiehuizen. Het woord café is dan ook het Franse woord voor koffie. Geleidelijk aan gingen ook kroegen waar men vooral bier dronk zich café noemen en ontstond een grote variëteit aan cafés.
Hoeveel koks heb je nodig? Deze vraag is lastig te beantwoorden. Je hebt te maken met het restaurantconcept, het menu, het aantal couverts en de drukte tijdens piekuren. Ook de complexiteit van de gerechten en kooktechnieken spelen hier een rol in.