Donkere chocolade: Het bevat minder suiker dan melkchocolade en maar half zoveel als witte chocolade. Maar pure chocolade verlaagt de bloeddruk. 100% chocolade bevat geen toegevoegde suiker - maar het smaakt niet zoet en is niet noodzakelijkerwijs ieders smaak.
Pure chocolade , die veel cacao bevat, bevat veel minder suiker dan melk- of witte chocolade. De volgende tabel toont de hoeveelheid suikers in 10 gram chocolade, oftewel een standaardportie.
Pure chocolade bevat meer cacao en dus meer flavanolen dan melkchocolade en witte chocolade, en is daarom een goede keuze. Flavanolen staan bekend om hun positieve invloed op insulinegevoeligheid en kunnen ook uw bloedglucosebalans verbeteren door de darmabsorptie en de spijsvertering van koolhydraten te vertragen.
De chocolade producten van Sukrin bevatten geen suiker. Deze chocola is daarom lager in calorieën dan reguliere melkchocolade producten. Je kunt met een suikerarm dieet of als diabetespatiënt gewoon genieten van een chocolade reep.
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
Top gezonde chocolademerken
Verschillende merken, waaronder Alter Eco, Hu en Lake Champlain , geven prioriteit aan gezondheid door biologische, fairtrade pure chocoladerepen met een hoog cacaogehalte aan te bieden. Ze begrijpen dat u op zoek bent naar iets dat niet alleen verwennerij is, maar ook goed voor u.
De No Sugar Added range van Lindt is een unieke suikervrije chocolade uitvinding door de Lindt Meester Chocolatiers.
Didier & Frank 99% Ultimate Pure Chocolade 100g, Zonder Toegevoegde Suiker (Keto)
Stap over op pure chocolade
In pure chocolade zit veel minder vet en suiker dan in melkchocolade. Kies daarom tijdens jouw dieet voor chocolade die minstens 75% cacao bevat. Pure chocolade kan in het begin een beetje bitter smaken. Om het makkelijker te maken, kun je geleidelijk overschakelen.
Als je "suikervrij" of "geen suiker" op een chocoladereep ziet, is dat geen magie - het is wetenschap . Deze chocolade is speciaal gemaakt om minder dan 0,5 gram suiker per portie te bevatten op basis van de FDA-richtlijnen. Maar denk niet dat dit betekent dat ze niet zoet zijn.
Lindt Excellence 90% Cacao : Deze optie met veel cacao is robuust van smaak en bevat een minimale hoeveelheid suiker. Hierdoor is het een van de beste keuzes voor diabetici.
Veel mensen kiezen voor carobe als alternatief voor chocolade omdat het gezonder is. Het gaat daarbij voornamelijk om de natuurlijke zoetkracht van carobe. Het poeder is van zichzelf al zoetig, terwijl cacaopoeder een stuk bitterder en helemaal niet zoet is.
Maak een gezonde pudding met avocado, cacao en natuurlijke zoetstof en serveer in glazen. Smelt pure chocolade zonder toegevoegde suiker en gebruik het als topping voor gesneden fruit zoals bananen, aardbeien of ananas. Meng gemalen noten, dadels, chiazaad en pure chocolade zonder toegevoegde suiker om energieballen te vormen.
Cadbury Dairy Milk 30% Minder Suiker Chocolade | Cadbury UK.
Hoewel de 78%, 85%, 90% en 95% chocolade van Lindt allemaal UPF-vrij zijn , bevatten de chocolades met toegevoegd fruit en de melkchocolade van het merk wel UPF-ingrediënten. Lees daarom altijd het etiket.
Goed nieuws voor de liefhebbers van chocolade. Het eten van chocolade zou namelijk helemaal niet dik maken. Spaanse onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die vaker chocolade eten doorgaans minder vet op hun gehele lichaam hebben.
Droste gebruikt pure (niet verhitte) cacaoboter. Droste mixt de ingrediënten voor de chocolade op véél lagere temperaturen dan de meeste andere grote chocolademakers.
Pure chocolade in uw dieet
Pure chocolade vermindert de behoefte aan suiker en zorgt ervoor dat je je voller voelt, waardoor het de perfecte snack is voor mensen die bewuster omgaan met hun figuur. Chocolade heeft ook een positief effect op onze stemming en mentale gezondheid, wat essentieel is voor het bereiken van gewichtsverliesdoelen.
Donkere chocolade: Het bevat minder suiker dan melkchocolade en maar half zoveel als witte chocolade. Maar pure chocolade verlaagt de bloeddruk. 100% chocolade bevat geen toegevoegde suiker - maar het smaakt niet zoet en is niet noodzakelijkerwijs ieders smaak.
GuyLian Melkchocolade repen met Stevia 100g 6-Pack – Belgische melkchocolade gezoet met Stevia – Suikervrij alternatief, Fairtrade gecertificeerd, Zonder soja, Zonder gluten – kerstchocolade. Nog maar 3 op voorraad. Dit product heeft duurzaamheidskenmerken die worden erkend door vertrouwde certificeringen.
Pure chocolade : Vaak geprezen om zijn gezondheidsvoordelen, wordt pure chocolade over het algemeen beschouwd als de beste optie voor degenen die calorieën tellen. Hoe hoger het cacaogehalte, hoe lager de suiker en dus hoe minder calorieën.
Het is onmogelijk om zowel het suiker- als het vetgehalte in chocolade te verminderen. Dit zou een nefast effect hebben op de smaak en textuur van chocolade. Suikervrije chocolade is dus geen gezond alternatief als je wil vermageren of zin hebt in een gezonde snack.
Een uitgebreide keuze aan lekkere snoep en chocolade zonder toegevoegde suiker vind je bij Dieetwebshop!
Inhoudelijke verschillen pure en melkchocolade
Als we kijken naar het suikerpercentage, dan bevat pure chocolade minder suiker dan melkchocolade. In puur zit ongeveer 40 procent suiker, in melk ongeveer 50 procent. Maar over het algemeen geldt: hoe minder suiker, hoe meer cacao en vet.