Als je buik te zwaar wordt en je daardoor last krijgt van je onderrug of onderbuik ( bandenpijn) kun je een ondersteunende buikband dragen. In deze band zit extra elastiek, dat helpt om je buik te ondersteunen. Je bevestigt het met een klittenbandsluiting op je rug en draagt de band onder je kleding.
De onderrug wordt door middel van een buikband goed ondersteund en het groeiende gewicht wat op je bekken drukt wordt hiermee aanzienlijk verlicht. Een buikband kun je al vanaf het begin van je zwangerschap dragen en, omdat het materiaal van de buikband heerlijk mee rekt, blijven gebruiken tot de geboorte van je baby.
Als je duidelijk last hebt van het sacro-iliacale gewricht (SI-gewricht) zal een keuze voor een bekkenband (Ortel P) gegrond zijn. Als je last hebt van meerdere gewrichten, al dan niet in combinatie met de onderrug dan is een speciale zwangerschap rugbrace (Lombamum) aan te raden.
Een bekkenband is ideaal om voor, tijdens en na de zwangerschap en bevalling te dragen. Aanbevolen door fysiotherapeuten en bekken therapeuten. Een bekkenband geeft steun en compressie bij zwangerschap en bekkeninstabiliteit. Bekkenbanden en braces bieden extra ondersteuning en comfort.
Vermindert rugpijn: Een zwangerschapsband kan helpen bij het verminderen van rugpijn doordat het de buik ondersteunt en de druk op de rug vermindert. Vermindert bekkenpijn: Een zwangerschapsband kan ook helpen bij het verminderen van bekkenpijn, doordat het de druk op het bekkengebied verlicht.
Nee, bandenpijn kan geen kwaad. Het voelt heel vervelend maar banden kunnen echt veel hebben en beschadigen niet! De pijn zakt vaak snel weg. Helaas komt hij zodra je gaat bewegen wel weer terug.
Je groeiende baarmoeder zorgt ervoor dat de buikspieren worden uitgerekt waardoor deze spieren minder sterk zijn, en er meer last op de rugspieren komt. Als je hier ook nog eens veel bij gaat bukken of tillen, kan het risico op vervelende rugklachten toenemen.
De Super Ortho Bekkenband is één van de beste bekkenbanden van dit moment voor (chronische)bekkeninstabiliteit en voor optimale en verlichtende steun tijdens of na de zwangerschap.
Bekkeninstabiliteit. Vrouwen die zijn bevallen, kunnen langere tijd last houden van bekkeninstabiliteit. Wandelen is een goede manier om in beweging te zijn en de spieren rondom bekken en heupen te versterken.
Als je buik te zwaar wordt en je daardoor last krijgt van je onderrug of onderbuik ( bandenpijn) kun je een ondersteunende buikband dragen. In deze band zit extra elastiek, dat helpt om je buik te ondersteunen. Je bevestigt het met een klittenbandsluiting op je rug en draagt de band onder je kleding.
Moet je toch tillen? Let er dan op dat je niet meer dan 10 kilo per keer tilt. Vanaf week 20 mag je volgens de richtlijn niet meer dan 10 keer per dag tillen en het gewicht dat je tilt mag dan niet zwaarder zijn dan 5 kilo. Vanaf de 30e week van de zwangerschap geldt dat je niet meer dan 5 keer per dag mag tillen.
Vermijd bijvoorbeeld zitten met je knie ën over elkaar heen geslagen. Daarnaast is symmetrie van het bekken heel belangrijk, ga vooral niet op 1 been staan, ook niet bij het aan- en uitkleden of afdrogen bijvoorbeeld. Voorkom bukken en draaien tegelijkertijd.
Wil je striemen helpen voorkomen? Smeer je huid dan dagelijks in met een natuurlijke rijke butter of verzorgende olie. Een soepele huid is flexibeler en rekt gemakkelijker mee. Start hiermee bij het begin van de zwangerschap en blijf smeren tot 3 maanden na de geboorte.
Een buikband dragen na je bevalling helpt jouw lijf te ondersteunen. Ook helpt de zwangerschapsband pijn bij bewegingen te verminderen. Door de stevige druk van de sluitband verbeter je ook je houding en sluiten de buikspieren eerder.
'Het duurde negen maanden om je buik te transformeren en uit te strekken, dus het is niet gek dat het ook een tijd duurt voordat je weer je oude lichaam terug hebt. ' Bij de meeste vrouwen duurt het drie maanden tot een jaar eer de extra pondjes er weer af zijn.
Bij de meeste vrouwen gaan de klachten na de zwangerschap vanzelf weer over. Soms blijven de klachten nog weken tot maanden bestaan. Bespreek het met je huisarts als je er veel last van hebt. Bijvoorbeeld als je er last van hebt bij je werk, sporten of seks.
Je bekkenbodemspier is onderdeel van een hele spierketen. Zodra je je spieren gebruikt, wordt ook de bekkenbodem geactiveerd. Wandelen, fietsen en zwemmen zijn bijvoorbeeld prima activiteiten.
De band wordt gemiddeld twee tot zes weken gedragen. Bouw het dragen van de band binnen deze periode langzaam af. De band kan langer worden gedragen in overleg met een bekkenfysiotherapeut(e).
Je draagt de band over je billen en onderrug, vlak onder je bekkenrand.Door hem stevig aan te snoeren, druk je de gewrichten in het bekken meer tegen elkaar aan. Op die manier zorgt de bekkenband voor extra steun en worden je bekken en bekkenbodem ontlast. De bekkenband wordt ook wel een bekkenbrace genoemd.
Bij bekkeninstabiliteit heeft u klachten zoals: Pijn in het bekken, onderbuik, onderrug, liezen of bovenbenen. Pijn na langdurig zitten, traplopen of opstaan na het zitten. Stijfheid en pijn in de benen als u na een tijdje inactief zijn weer beweegt.
Vanaf de dertigste zwangerschapsweek mag een werkneemster maximaal vijf keer per dag maximaal vijf kilo tillen. Tijdens de laatste drie maanden van de zwangerschap mag een werkneemster maximaal één keer per uur bukken, hurken, knielen of staande voetpedalen bedienen.
Til aan het begin van je zwangerschap altijd in één handeling en niet meer dan 10 kilo. Na de 20e zwangerschapsweek til je niet meer dan 10 keer per dag maximaal 5 kilo. Na de 30e zwangerschapsweek til je niet meer dan 5 keer per dag maximaal 5 kilo.