Een no-claim-beschermer is een aanvullende autoverzekering waarmee je één keer per jaar een schade kunt claimen, zonder dat je no-claim-korting omlaag gaat. Deze sluit je af naast je WA-verzekering, WA + of allrisk. Een aanvullende autoverzekering is niet verplicht.
Een No-Claimbeschermer houdt in, dat wanneer u bijvoorbeeld een schuldschade op uw WA-verzekering heeft, een terugval in treden op de zogenaamde Bonus/Malusladder uitblijft. De No Claimbeschermer werkt ook, als uw autoverzekering een WA-Casco-dekking heeft.
Voorkom premiestijging autoverzekering
Een no-claimbescherming geldt voor schade aan je eigen voertuig en als je schade veroorzaakt aan een ander voertuig. Een no-claimbeschermer is niet nodig als je verzekeraar je automatisch en gratis een bonusbeschermer geeft op de hoogste trede van de bonus-malusladder.
Verloren jaren weer opbouwen
Bij elke schade die u claimt, verliest u 5 schadevrije jaren. U krijgt echter slechts 1 schadevrij jaar per jaar, mits u geen schade claimt. Na een terugval kost het dus 5 jaar voordat u weer op hetzelfde aantal jaren zit.
Elk jaar dat wij geen schade voor u betalen, krijgt u meer korting op uw premie: de bonus-maluskorting of no-claim-korting. Betalen wij wel schade, dan raakt u die korting voor een deel weer kwijt. Dat kunt u voorkomen met Bonusgarantie. Met deze no-claim-garantie beschermt u de korting op uw premie.
Wat is Nic no Allianz? De nic is een onderdeel van het integrale (algehele) tarief dat dient als normatieve vergoeding voor investeringen in medische en overige inventaris en in computerapparatuur en -programmatuur.
Bij de Consumentenbond kwam in 2022 de WA autoverzekering van Inshared als beste uit de test (testoordeel 9). Direct daarna kwamen HEMA, Allianz Direct, Centraal Beheer, FBTO, Interpolis en Vereniging Eigen Huis.
Schadevrije jaren sinds 1-1-2022 overdraagbaar, maar nog niet op kinderen. Een groot nadeel van een autoverzekering op naam van je ouders is dat je zelf geen schadevrije jaren opbouwt. Alleen de persoon op wiens naam de autoverzekering staat, bouwt schadevrije jaren op.
Na het opzeggen van uw autoverzekering blijven schadevrije jaren bij de meeste verzekeraars 3 jaar geldig. Na deze periode komen de schadevrije jaren te vervallen en begint u weer opnieuw met opbouwen. U krijgt dan minder no-claimkorting en betaalt dus meer voor uw autoverzekering.
Kan ik Roy Data inzien? Je kunt niet zelf Roy Data inzien, alleen autoverzekeraars hebben toegang tot deze database. Je schadevrije jaren opvragen kun je het beste bij je autoverzekeraar doen.
Wanneer bouw je no-claim op? U bouwt no-claim op wanneer u geen schade claimt bij uw autoverzekeraar. Het wel of niet hebben van schadevrije jaren maakt een groot verschil op de premie van uw autoverzekering. Belangrijk is wel dat de autoverzekering op uw eigen naam moet staat als de auto in uw bezit is.
Hoeveel no claim kwijt na schade? U verliest schadevrije jaren en no claim door schade te claimen bij uw verzekeraar. Eén schade kost u vijf schadevrije jaren. Wanneer u meer dan 15 schadevrije jaren heeft, valt u na een schadeclaim altijd terug naar 10 schadevrije jaren.
Met een bonusbeschermer kunt u schade claimen zonder dat u terugvalt in korting op de bonus/malus ladder. Op die manier behoudt u dus dezelfde korting op de premie van uw autoverzekering. Een bonusbeschermer noemen we ook wel een no-claimbeschermer.
No-claim korting houdt in dat u korting krijgt op de premie van uw autoverzekering als u geen schade claimt bij de verzekeraar. Voor elk jaar dat u geen aanspraak maakt op uw verzekeraar, krijgt u 1 schadevrij jaar. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe meer no-claim korting u krijgt.
Schadevrije jaren zijn jaren waarin u geen schade veroorzaakt. Ieder jaar dat u geen schade claimt bij uw autoverzekeraar, bouwt u 1 extra jaar op. Hoe meer jaren u zonder schade heeft gereden, hoe meer korting u op uw autopremie krijgt. Deze korting noemen we no-claimkorting.
Je kind kan zonder problemen in jouw auto rijden. Je hoeft je verzekeraar niet van te voren te melden dat de auto door je kind gebruikt wordt als hij of zij er af en toe een keer in rijdt. Mocht hij of zij schade veroorzaken dan valt dit gewoon binnen de dekking van je verzekering.
Mag je een auto verzekeren voor je kind? Een autoverzekering afsluiten voor je kind mag én kan niet. Als je kind eigenaar is van een auto, moet hij of zij ook zelf de autoverzekering hiervoor afsluiten.
Je kunt bij de meeste verzekeraars namelijk twee auto's verzekeren op één naam. Hieraan zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Je kunt bijvoorbeeld alleen twee auto's verzekeren wanneer deze op jouw eigen naam of die van je partner staan en jullie op hetzelfde adres wonen.
Over het algemeen zijn de grotere verzekeraars minder streng in hun acceptatiebeleid: Ohra, Univé, Centraal Beheer Achmea en Nationale Nederlanden. Bij deze verzekeraars is de kans op het acceptatie het grootst.
Allrisk-dekking
Dit heet ook wel volledig casco en is de meest uitgebreide autoverzekering. Veroorzaak je zelf schade, dan vergoedt een allrisk-verzekering ook de schade aan je eigen auto, naast de verplichte WA-dekking.
Allianz Direct scoort gemiddeld een 8,3. Dit is het gemiddelde cijfer uit 25980 reviews. Daarvan hebben 14700 klanten ook nog een toelichting gegeven over Allianz Direct door middel van een review. Dit zijn beoordelingen van klanten die via Independer bij Allianz Direct een autoverzekering hebben afgesloten.
Redenen weigering
Lukt het je niet ergens een autoverzekering af te sluiten, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat jouw auto simpelweg te duur is of dat je te jong bent in combinatie met een te dure auto. Jonge bestuurders (tot 24 jaar) worden beginnende bestuurders genoemd.
Autoverzekeringen zijn vooral duur, omdat verzekeraar schades moeten uitbetalen. Wanneer er meer schades ontstaan, moeten autoverzekeraars meer uitbetalen. Vervolgens wordt de premie hoger, omdat alle klanten deze schades samen betalen. Wanneer we allemaal minder schades veroorzaken, worden de premies lager.
Je opgebouwde schadevrije jaren kun je meenemen naar een nieuwe autoverzekeraar. Hiervoor heb je een royementsverklaring nodig van je huidige verzekeraar. De royementsverklaring is een schriftelijke document waarmee jij je schadevrije jaren kunt bewijzen.