De rijkste man op aarde bezit een BMW M5 van de E60-generatie. Niet de 'standaard' uitvoering, maar een exemplaar getuned door Hamann. De V10 met een slagvolume van 5.0 liter geeft in de geüpgradede versie geen 507 maar 603 pk. De snelheidsbegrenzer is verdwenen en de topsnelheid ligt op 327 kilometer per uur.
Hij bezit nu 155 miljoen Tesla-aandelen, iets minder dan 15 procent van de automaker. Musk heeft in het afgelopen jaar nu voor in totaal zo'n 32 miljard dollar aan Tesla-aandelen verkocht.
Met een vermogen van 261 miljard dollar is Elon Musk ook de rijkste mens ter wereld. Door de successen van Tesla en SpaceX neemt ook het vermogen van oprichter Elon Musk al een aantal jaar toe. Op het moment van schrijven is Musk met kop en schouders de rijkste man ter wereld. Zijn waarde is zo'n 261 miljard dollar.
Naast een groot jacht, heeft de CEO van Amazon ook een flink wagenpark vol snelle en erg zeldzame auto's. Met een vermogen van 189,2 miljard dollar (172,2 miljard euro) is zijn wagenpark met negen auto's slechts een klein deel van zijn vermogen. Toch is het een indrukwekkende collectie.
Elon Musk is medeoprichter van en geeft leiding aan Tesla, SpaceX, Neuralink en The Boring Company. Als medeoprichter en CEO van Tesla geeft Elon leiding aan alle productontwerp, engineering en wereldwijde productie van de elektrische voertuigen, batterijproducten en zonne-energieproducten van het bedrijf.
Groot denker, maar ook verslaafd aan e-mail, Cola Light én aan zijn werk. Het buitenaardse werkethos van Elon Musk valt met 90 uur per week in de categorie 'don't try this at home'. Toch kunnen we iets van deze onconventionele topman leren: hij heeft hét geheime wapen om niet leeg te lopen op kantoor.
De prijs van de goedkoopste Tesla ligt op net geen 49.000 euro voor een Tesla Model 3. De prijs van de Tesla Model S ligt op net geen 90 mille en voor een Tesla Model X liggen de prijzen rond de 93.000 euro. Dus grofweg kost een Tesla tussen de 50.000 en 100.000 euro.
Jeff Bezos, de oprichter van Amazon, staat helemaal bovenaan de lijst op eenzame hoogte. Hij verdient per uur 4.474.885 dollar, omgerekend 3.852.860 euro. Hij is dan ook officieel de rijkste man op aarde, met een geschat vermogen van maar liefst 157 miljard dollar.
Per dag is dat zo'n 3,2 miljoen. Per uur is dat nog steeds een indrukwekkende 133.333 dollar. Rekenen we nog even door, dan weten we dat ze zo'n 2.222 dollar per minuut verdiende in 2021. Dat is zo'n 37 euro per seconde.
In totaal telt de wereld 2755 miljardairs, samen goed voor 13.100 miljard dollar. Nederland telt twaalf miljardairs. De lijst wordt aangevoerd door Jeff Bezos, de baas van Amazon. Hij is met afstand de rijkste man ter aarde met een geschat vermogen van 177 miljard dollar (149 miljard euro).
1. Elon Musk – Oprichter van Tesla en SpaceX – $195 miljard. Elon Musk is vanaf 2022 de rijkste man ter wereld met een vermogen van $ 195 miljard. Na bijna 3 jaar stoot hij hiermee Amazon-topman Jeff Bezos van zijn troon.
Elon Musk (VS)
Hij is volgens Forbes netto zo'n 219 miljard dollar waard. Zelfs na de mogelijk definitieve aankoop van social mediabedrijf Twitter voor 44 miljard dollar blijft hij nog altijd – weliswaar nipt - de allerrijkste mens ter wereld.
Waar het er eerst op leek dat het sociale netwerk niet overgenomen wilde worden door de miljardair, is in zeer korte tijd alsnog een deal rondgekomen. Musk, onder meer bekend van Tesla, betaalt 54,20 dollar per aandeel. Daarmee komt de totale deal op een bedrag van 44 miljard dollar, omgerekend 41 miljard euro.
Twitter accepteert het overnamebod van Elon Musk. De topman van Tesla en SpaceX betaalt 54,20 dollar per aandeel in cash, waarmee het bedrag in totaal op bijna 44 miljard dollar uitkomt.
Schuld. De schuld voor de zware koersdaling van Tesla kan in de schoenen geschoven worden van CEO en groot-aandeelhouder Elon Musk. Zijn plotselinge plan om voor 34,5 miljard dollar Twitter te kopen is, of het nu doorgaat of niet, slecht gevallen bij de Tesla-aanhangers.
Moulay Hassan is de zoon van de huidige koning van Marokko. Er zit in zijn trustfund ongeveer $1,5 miljard.
Namelijk de familie Walton-Penner, door Forbes onlangs nog op de eerste plaats gezet in de ranglijst van rijkste families ter wereld. De familie dankt zijn vermogen van 238 miljard dollar vooral aan het bezit van Walmart, de grootse supermarktketen in de Verenigde Staten.
Met stip op nummer één
De rijkste vrouw van Nederland is Charlene de Carvalho-Heineken.
Remon Vos steeg in 2021 met stip op Quotes ranglijst van rijke Nederlanders. Na Charlene de Carvalho-Heineken is hij volgens Quote 's lands rijkste. Hij is geboren in Stadskanaal maar bouwde zijn imperium grotendeels op in Oost-Europa. Daardoor bleef hij in Nederland lang onder de radar.
Bovendien liet Grimes in februari van dit jaar nog op het sociale platform weten in Austin te wonen, een stad op zo'n 480 kilometer afstand van Boca Chica. Maar met of zonder gezin, de rijkste man ter wereld leeft dus in een ruimte vergelijkbaar met een kleine studio.
Heineken-erfgenaam Charlene de Carvalho-Heineken blijft met 13,5 miljard euro de rijkste Nederlander. De nummer 2 is nieuw: vastgoedondernemer Remon Vos (CTP) is goed voor 5,7 miljard. Hij heeft daarmee 100 miljoen meer dan de nummer 3: Randstad-oprichter Frits Goldschmeding.
Ingenieurs in Oostenrijk hebben een Tesla omgebouwd tot een zogenoemde 'Hyper Hybrid'. De auto rijdt tussen de 1 op 25 en 1 op 33 en wanneer eco-brandstof wordt getankt, is de hybride volgens hen minstens zo emissiearm als een puur elektrische auto.
Daarmee racet de wagen in twee seconden naar 100 km/uur. Over de kwartmijl - van 0 naar 402 meter, een Amerikaanse manier van meten - doet deze Tesla 9.2 seconden en haalt hij een snelheid van net geen 250 km/uur. Ter vergelijking: de McLaren 765LT doet dit in 9,9 seconden.
Het duurste model van Tesla is de Model X waarvan de meest luxueuze uitvoering een prijskaartje heeft van 143.990 euro.