Pinova is een middelgrote, rode appel met groengele ondergrond, een kruising tussen Clivia en Golden Delicious. De smaak lijkt ook op die van Golden Delicious – licht zoetzuur en sappig. Maar Pinova is een harde appel, eerder zoals Breaburn. Plukken gebeurt in september, kopen kan tot mei.
Tuurlijk, wat de 'lekkerste' appel is, hangt af van je eigen voorkeuren en het appelras dat je kiest. Al is er wel een duidelijke publiekslieveling: de Elstar. “Als je 100 mensen verschillende appels laat eten dan vinden 35 de Elstar het lekkerste,” vertelt Wil Sturkenboom van de Fruittuin van West in Amsterdam.
Fuji is lekker sappig, heeft een rijke honingzoete smaak en een stevige beet. Deze handappel kan je wel goed verwerken in een taart of ander lekkers. Omdat de appels zo zoet zijn hoef je minder suiker toe te voegen. Win-win!
Elstar; Sappig, zoetzure smaak, appelschijfjes bij appeltaart, niet zo bakvast (niet te lang bakken) Granny Smit; Sappig, friszure smaak, het meest geschikt voor appelgebak. Cox; Hard, krakend en sappig, mild zurige smaak, uitgesproken aroma.
Herfstappels worden geoogst vanaf midden augustus, maar vooral in september. De appels die je doorgaans in de supermarkt vindt, zijn winter-of bewaarappels: Jonagold, Jonagored, Kanzi, Greenstar, Boskoop, Elstar, Golden Delicious, enzovoort. Ze worden geplukt in september of oktober en kunnen vaak lang bewaard worden.
Daarbij hoort natuurlijk ook een verleidelijke appeltaart. De Pink Lady® appels zijn ideaal voor dit appel-amandelrecept. Ze geven de perfecte zuurgraad en frisheid in combinatie met de zachte en zoete smaak van de amandelcrème voor een verrukkelijk geheel!
Rood gezonder dan groen
Dit komt omdat de rode appels aanzienlijk meer voedingsvezels bevatten: zo'n 10 tot 18 procent meer dan in een groene appel. Daarnaast bevat een rode appel tot wel een derde meer pectinevezels (een type voedingsvezel) dan een groene appel.
Het is een sappige, knapperige appel met roomwit vruchtvlees. Zijn aroma en smaak: fris en heerlijk zoet. De meeste Elstar appels zijn groengeel met een helderrode blos.
Het is een appel met een gelijkmatige vorm. Hij heeft een heldere geelgroene schil met een oranjerode blos. Het vruchtvlees is stevig, lichtgeel van kleur en heerlijk sappig. De appel smaakt friszoet en heeft een verfijnd aroma.
Zure appels hebben een groene kleur en staan lijnrecht tegenover de zoete appels qua smaak. Deze appels hebben als kenmerk dat ze lekker stevig zijn en veel smaak afgeven waardoor ze bijvoorbeeld perfect zijn als hoofdingrediënt van een smeuïge appeltaart. De appels combineren namelijk goed met het zoete deeg.
Appels. Appels kunnen in de meeste gevallen in de laatste week van september worden geplukt. Ook bij appels is het op het zicht vaak al goed te zeggen of ze klaar zijn voor de oogst of niet. De meeste appels kunnen worden geplukt tussen einde september en half oktober.
Goudreinet
Een zoetzure appel met zacht vruchtvlees en veel sap: een echte moesappel. Gebruik deze appel daarom bij uitstek voor het maken van appelmoes. Mocht je een zacht appelmengsel in je appeltaart willen, dan is de Goudreinet daar ook geschikt voor.
Het is goed voor je om fruit te eten, dus ook met het eten van een appel ben je gezond bezig! Appels mogen in vergelijking met veel andere fruitsoorten dan wel weinig vitamine C bevatten, ze bevatten daarentegen wel veel vezels en kalium. Kalium regelt in ons lichaam onder andere onze vochtbalans en bloeddruk.
Fuji appels zijn ontstaan als een kruising tussen de Red Delicious en de Ralls Genet appel. Fuji appels komen uit Japan maar worden ook geteeld in Japan, China, Zuid-Europa en Australië.
Goudrenetten, Jonagold, Braeburn en Lombarts zijn bij uitstek appels voor appeltaart. Zij laten namelijk niet al te veel vocht los tijdens het bakken en behouden hun stevigheid en smaak. Het resultaat is een lekkere, stevige appeltaart met minder vochtig deeg. Je kunt natuurlijk ook appelsoorten combineren.
De beste appel voor appelsap is de iets onbekende Delbarestivale, een friszure appel. Maar ook de Elstar, Rubens en Golden Delicious zijn fijne appels voor appelsap. En wil je een zure smaak toevoegen aan je smoothie? Ga dan voor de Granny Smith!
Ja! Pink Lady® biedt u een kwart van de dagelijkse behoefte aan vitamine C, vezels voor de spijsvertering, antioxidanten om de huidveroudering te bestrijden, 80% water voor de hydratering en suiker voor de energie.
2.Ze zijn goed voor je darmen
Als je een appel eet, smullen de gunstige bacteriën in je darmen mee. Appels bevatten namelijk pectine, een vezelsoort waar de goede darmbacteriën blij mee zijn.
Er zijn veel diëtisten en voedingssites die een zogenaamde 'appeldag' aanraden. Het ontbijt en de lunch sla je over en om de anderhalf uur mag je een groene appel eten. In de avond mag je wel aanschuiven voor een lichte maaltijd. Op deze manier kun je je lichaam reinigen en darmen detoxen.
– Mijn appeltaart valt uit elkaar. Het kan zijn dat je deeg te droog is, voeg daarom wat meer roomboter toe. Druk de vulling ook goed aan en laat de taart afkoelen voordat je hem aansnijdt. Het deeg is gaar, maar vulling is te nat.
De vijf soorten appels die zorgen voor de lekkerste appeltaart zijn: Elstar, Goudrenetten, Jonagold, Granny Smith en Cox Orange. Bij het maken van een appeltaart is het namelijk belangrijk dat de appel niet te vochtig is, zodat de appel zijn stevigheid behoudt na het bakken.
Welke appel heeft de minste suiker? Fuji is lekker sappig, heeft een rijke honingzoete smaak en een stevige beet. Deze handappel kan je wel goed verwerken in een taart of ander lekkers. Omdat de appels zo zoet zijn hoef je minder suiker toe te voegen.