Je kunt het als volgt bekijken: Ga naar de Instellingen-app op iPhone of iPad.Blader naar Batterij.Onderin beeld zie je een lijst van de apps die de meeste energie hebben verbruikt.
Om te zien welke apps op jouw smartphone de grootste energievreters zijn, moet je in iOS naar Instellingen / Batterij gaan, en op Android naar Instellingen / Batterij & energiebesparing / Batterijgebruik. Hier staat een lijst met alle apps die je gebruikt en hoeveel van je batterij ze verbruiken.
Controleer het batterijgebruik per app
Via Instellingen › Batterij kan je onder het kopje Batterijgebruik per app exact zien welke apps het meest verantwoordelijk zijn voor het leeglopen van je batterij. Je kunt per app zien hoeveel activiteit en hoeveel batterijgebruik er plaatsvindt.
Populaire apps als Facebook, Instagram, Spotify en Candy Crush Saga zijn een aanslag voor de accuduur van Android-smartphones. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse bedrijf AVG waarover Cnet bericht.
De oorzaak van jouw zwakke batterij, kan ook te maken hebben met je apps. Met een paar kliks op je iPhone kun je inzage krijgen welke apps het meeste energie vreten. Gebruiken bepaalde apps in die lijst héél veel energie? Dan kun je deze apps beter afsluiten na gebruik of als je ze eigenlijk niet gebruikt, verwijderen.
Open Instellingen. Batterij & energiebesparing. Batterijgebruik (Hier staat een lijst met alle apps die je gebruikt en hoeveel van je batterij ze verbruiken. Bovendien kun je zien hoe lang de apps op de achtergrond draaien)
Veel apparaten staan op stand-by, zoals de TV, de computer of de mediabox. Maar wist u dat deze apparaten ook op stand-by redelijk wat stroom verbruiken? Vaak bent u zich er niet bewust van dat sluipverbruik een hap uit uw energierekening is! Wij noemen sluipverbruik daarom de stiekeme stroomvreter.
Apps die je vaak gebruikt, slurpen je batterij snel leeg. Vooral social media-apps doen dat. Om batterij te besparen en óók meteen opslagruimte vrij te maken kun je deze apps het beste verwijderen. Facebook en YouTube zijn ook prima via de internetbrowser te gebruiken.
Bij grote updates moet de iPhone vaak achter de schermen allerlei taken uitvoeren (bijvoorbeeld het opnieuw indexeren van Spotlight, de fotobibliotheek en andere databases), waardoor de batterij mogelijk sneller leeg gaat.
Dat kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat je veel en vaak gebruikmaakt van zware apps, zoals Facebook, Netflix en WhatsApp. Of dat je continu je telefoonscherm heel helder hebt staan. Het kan ook zijn dat je veel functies op de achtergrond hebt draaien, zoals je gps, bluetooth en/of hotspot.
Waarom deze apps zoveel batterij slurpen? Veel van deze apps, zoals Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat en TikTok, hebben te allen tijde toegang tot je locatie, microfoon, camera én contacten. Hetzelfde geldt voor de app van de taxidienst Uber.
WhatsApp staat standaard ingesteld zodat media (afbeeldingen, video's, GIFs) automatisch worden gedownload het moment dat ze naar jou verstuurd worden, ook als is WhatsApp niet actief. Daardoor verbruikt WhatsApp veel batterij op de achtergrond. Je kan instellen dat WhatsApp niet meer die media downloadt.
Als apps een tijdje niet worden gebruikt, zet Android ze op sluimerstand. Er zijn twee soorten sluimerstanden: normale sluimerstand en ultieme sluimerstand. Bij normale sluimerstand gebeuren er soms nog wel dingen op de achtergrond en kunnen updates en meldingen vertraagd zijn.
Elke iPhone met een batterijcapaciteit van 80% of meer is in optimale conditie. Apple levert batterijen met overcapaciteit. Zit jouw batterij op 100% capaciteit, dan gebruikt hij niet al zijn potentiële vermogen. Zolang het percentage op 80% zit, is er niks aan de had.
De batterij is ontworpen om tot 80% van de oorspronkelijke capaciteit vast te houden na 500 keer volledig opladen. Als je accu onder of rond de 80% zit moet je de batterij van de iPhone vervangen.
De batterijduur van verschillende Apple iPhone modellen varieert tussen 11 en 29 uur. De accuduur van je toestel wordt beïnvloedt door verschillende dingen. Zo hangt het er sterk van af welke taken je met je iPhone uitvoert.
Je staat er vast niet bij stil, maar veel apparaten verbruiken stiekem ook stroom wanneer je ze niet gebruikt. Denk aan de televisie, de printer, de modem, het koffiezetapparaat, de adapter van je elektrische tandenborstel, de lader van je smartphone, het nachtlampje van de kinderen.
Sluipverbruik meten
Hoe kom je erachter welke apparaat stroom verbruikt in de stand-by modus? Dat kun je eenvoudig meten met een energiemeter. Steek de meter in het stopcontact bij het apparaat waarvan je het verbruik wilt meten en je ziet op het display direct hoeveel watt het apparaat op dat moment verbruikt.
Stroom besparen: tips voor de grootste stroomvreters. Typische voorbeelden van stroomvreters in het huishouden zijn de diepvries, het elektrisch fornuis of oude verwarmingspompen. Hieronder hebben we de grootste boosdoeners op een rij gezet en geven we tips om het stroomverbruik te verminderen.
Het is niet schadelijk voor je toestel om de hele dag de Energiebesparingsmodus te gebruiken. De processor zal zo'n 40% langzamer zijn, zo blijkt uit metingen. Maar dit heeft geen nadelige gevolgen voor je toestel. De processor wordt er niet 'lui' van, maar verbruikt alleen minder energie en wordt minder warm.
Als je elke dag je iPhone oplaadt, moet dat 365 keer per jaar gebeuren. Een korte rekensom: dan kom je uit op een verbruik van 4.672 Wh. De energieprijs wordt in Nederland per kilowattuur berekend, dus vervolgens deel je het aantal watt door duizend. Dan kom je uit op een verbruik van 4,67 kWh per jaar voor je iPhone.
Voor de meeste klanten zou de batterij in de iPhone de hele dag mee moeten gaan. Je kunt je iPhone elke nacht opladen, zelfs als de batterij niet volledig leeg is. iPhone stopt automatisch met opladen wanneer de batterij volledig is opgeladen, dus het is veilig om je iPhone 's nachts aan een oplader te houden.