De GoodDog™ Anti-Blafband zorgt ervoor dat jouw hond stopt met blaffen! Deze antiblafband is als beste getest en zal je hond snel en gemakkelijk leren niet te blaffen. Door een intelligent systeem van 7 niveau's vibratie en geluid wordt je hond diervriendelijk getraind om niet te blaffen.
Dan is dit anti- blafapparaat de perfecte oplossing. Onze anti-blafapparaat is als beste uit de test gekomen en is ontworpen in 2020, dus is daarnaast ook het nieuwste model. Het apparaat heeft een anti-blaf functie, een trainings-functie, en een zaklamp ( Led ) functie.
Stil krijgen
Eén manier om uw hond een "wees stil"-commando te leren is om hem, elke keer wanneer hij blaft, het zwijgen op te leggen of af te leiden. Gebruik iets dat een hard geluid maakt, zoals een blik vol met munten, om zo zijn aandacht te krijgen, om hem vervolgens een stevig "wees stil"-commando te geven.
Wanneer jouw hond blaft kan je hem afleiden door hem te laten zitten, liggen, een pootje te geven etc. Hierbij leidt je de focus weg van de prikkel en zal jouw hond zich meer op jou richten, waardoor je meer controle krijgt over de situatie.
Het is bij deze banden dus zo dat als er meerdere honden in huis zijn ze allemaal gestraft worden als er een blaft. Daarnaast is het zo dat honden die niet bang zijn voor geluiden aan deze banden wennen waardoor ze niet werken. Trillingen: Als de hond blaft gaat de band trillen, ook wel vibreren genoemd.
Een blafband kan ervoor zorgen dat je hond stopt met blaffen. Maar het lost de oorzaak van het blaffen niet op. Als je hond blaft omdat hij het echt super moeilijk vindt om alleen te zijn, kan hij wel stoppen met blaffen als je een blafband inzet. Helaas voelt hij zich nog steeds niet ontspannen als jij weggaat.
Vanaf 1 januari 2022 is het gebruik van stroombanden, in welke vorm dan ook, verboden in Nederland. Heel precies gaat het om een wijziging van artikel 1.3 Besluit houders van dieren. In artikel 1.3 staan de verboden gedragingen, oftewel zaken die je niet mag doen bij je dier.
Met deze uitkomsten komt het erop neer dat een hond die overdag in een buurwoning langer blijft blaffen dan 10 minuten een zekere grens overschrijdt. In de avond is meer dan 1 minuut al te lang en 's nachts is een paar keer blaf- fen te veel. Dus zorg dat een hond 's avonds en 's nachts zo min mogelijk blaft.
Het is onmogelijk om echt te bewijzen of geesten bestaan en of honden ze kunnen zien als ze dat doen. Wat waar is, is dat honden dingen kunnen zien, ruiken en voelen die mensen niet kunnen.
De blaf om aandacht
Of wanneer de baas in gesprek is met andere mensen maar de hond graag aandacht wil, kan hij met blaffen de aandacht opeisen. Bepaald blafgedrag kan inmiddels ook aangeleerd zijn doordat de hond (vaak onbewust) aandacht van de baas heeft gekregen.
Honden kunnen blaffen vanuit angst, verveling, begroeting, tijdens het spelen, om aandacht te vragen of door territoriumdrift/bescherming. Blaffen om zijn territorium te beschermen en om angst te tonen en/of je te alarmeren is voor een hond intuïtief. Dat komt vanuit instinct.
Als de hond van de buren 's nachts maar blijft doorblaffen, kunt u dit met uw buren bespreken. Helpt dit niet, bel dan de politie via 0900-8844.
Je pup kan blaffen om verschillende redenen. Zo kan je hond blaffen om aandacht te vragen of vanwege opwinding, angst, frustratie of als verdediging. Ook kan je pup blaffen omdat hij dorst of honger heeft, of juist gewoon wil spelen. In vrijwel alle gevallen probeert je puppy je iets vertellen met zijn geblaf.
Een oplossing is om de hond een blafband aan te meten. Met een blafband wordt het blaffen verminderd. Een blafband zorgt door middel van trillingen, geluid of een statische correctie ervoor dat het blaffen stopt.
We willen je vast meegeven dat een blafband niet bedoeld is om de hele dag te dragen. Gebruik een band dus niet om je hond het blaffen volledig af te leren. Hij kan hiervan zoveel stress ervaren dat het wel degelijk schadelijk is voor je hond.
Voor een blaffende hond kan een boete worden opgelegd van 130 euro.
Er kan van alles aan de hand zijn als een hond zo lang blaft, dus dat is voor ons een geldige reden om binnen te gaan", zegt een woordvoerder. Eenmaal binnen troffen de agenten alleen de hond aan. ,,Om de overlast te stoppen is besloten de hond naar het asiel te brengen.
De buur aanspreken over zijn blaffende hond kan vervelend zijn, maar uiteindelijk is het de verantwoordelijkheid van de hondeneigenaar om zijn/haar dier het zwijgen op te leggen. De wet zegt immers dat dieren geen abnormale hinder mogen veroorzaken 'door aanhoudend geblaf, geschreeuw of gekrijs'.
Golden Retriever
Ze vinden het heerlijk om met jou op de bank te zitten, maar zijn nog steeds actief genoeg om het gezin bij te houden. Golden Retrievers hebben een geweldig karakter en zijn gemakkelijk te trainen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn als honden voor beginners.
Golden retriever
Een Golden Retriever behoort tot een van de rustige hondenrassen. Deze viervoeter houdt super veel van knuffelen en het is een rustige hond die weinig blaft! In een gezin met kinderen past het dier perfect!
De Basenji komt van origine uit Afrika en is het enige ras dat helemaal niet kan blaffen. Om te kunnen communiceren, laat de Basenji een soort “lachend” geluid horen. Deze honden maken dus wel geluid, maar dat komt niet overeen met wat mensen interpreteren als een blafgeluid.
Halsband met een statische correctie
Dit type halsband registreert middels een microfoontje of een contactpuntje dat trillingen van de stembanden waarneemt wanneer de hond blaft. Het geeft vervolgens direct een schokje af.
Vanaf 1 januari 2022 is het gebruik van stroomhalsbanden bij honden verboden. Stroomhalsbanden zijn halsbanden die een stroomstoot af kunnen geven aan de hond die deze band draagt. Volgens minister Schouten is gebleken dat een stroomhalsband "behoorlijk leed veroorzaakt" bij de hond.
Vanaf 1 januari 2022 is het verboden om stroomhalsbanden bij honden te gebruiken. U mag ook geen andere apparatuur gebruiken die een stroomstoot aan een hond kan geven. Het verbod geldt ook voor het dragen van een stroomhalsband die niet werkt.