De vlag van Indonesië, ook Sang Merah Putih genoemd, is een eenvoudige tweekleurige vlag met twee gelijke horizontale banden, rood (bovenkant) en wit (onderkant).
De vlag van Rusland (Russisch: Флаг России, flag Rossii) is een horizontale driekleur die bestaat uit drie horizontale velden: wit bovenaan, blauw in het midden, en rood onderaan. De vlag, met een hoogte-breedteverhouding van 2:3 werd op 11 december 1993 aangenomen.
De vlag van Rusland is een vlag met drie horizontale strepen in de kleuren Wit, Blauw en Rood. De vlag werd in 1993 officieel aangenomen. Er zijn verschillende theorieën over de oorsprong van de vlag en de kleuren van de vlag.
De vlag van Monaco bestaat uit twee horizontale banden in de kleuren rood (boven) en wit. Daarmee is zij vrijwel gelijk aan de vlag van Indonesië (het verschil zit in de hoogte-breedteverhouding en kleurtint) en het omgekeerde van de vlag van Polen. De huidige vlag van Monaco werd aangenomen op 4 april 1881.
Voor eeuwen bestond de Poolse vlag uit een rood veld met een witte adelaar. Later kwam in plaats van de witte adelaar het gecombineerde wapen van Polen en Litouwen, maar werden de kleuren rood en wit behouden. Sinds 1831 is bepaald dat de nationale kleuren van Polen de kleuren wit boven rood zijn.
De vlag van India wordt de Tiranga genoemd (driekleur in het Hindi). De vlag bestaat uit drie horizontale banden met een gelijke hoogte: saffraan van boven, wit in het midden en groen onderaan. In het midden staat een blauw Ashoka Chakra (wiel) met 24 spaken.
Vaticaanstad (0,44 km²)
Vaticaanstad is een land binnenin de stad Rome in Italië. Het is de kleinste onafhankelijke staat in de wereld, zowel op vierkante meter als in bewoners; het land telt slechts 842 bewoners.
ð·ðº is een Unicode vlagsequentie emoji die gebruikt wordt als regionale indicator voor Rusland. De meest gebruikelijke weergave is die van de vlag van Rusland, maar op sommige platforms (waaronder Microsoft Windows) ziet men de letters RU.
Over de vlag van Thailand
De nationale vlag van Thailand bestaat uit vijf horizontale strepen in de kleuren rood, wit, blauw, wit en rood. De middelste blauwe strook is tweemaal zo breed als de andere vier. De vlag werd officieel in gebruik genomen op 28 september 1917.
De vlag van Israël toont een blauwe davidster op een witte achtergrond, tussen twee blauwe strepen. De tint van het kleur blauw is niet specifiek vastgelegd en het varieert van vlag tot vlag. Soms is het donker, bijna marineblauw, terwijl het op andere vlaggen zeer licht hemelsblauw is.
De vlag van Turkije (Turks: Türk bayrağı) bestaat uit een witte krimpende maan en een eveneens witte ster in een rood veld. Aan de linkerzijde van de vlag is een smalle witte verticale band.
De vlag van Luxemburg is vrijwel identiek aan de vlag van Nederland. Het enige verschil is de kleur blauw. Die van Luxemburg is lichter dan het kobalt van Nederland. De Luxemburgse vlag is echter niet op de Nederlandse vlag gebaseerd, maar op de kleuren van het Luxemburgse wapen.
ðªð· is een Unicode vlagsequentie emoji die gebruikt wordt als regionale indicator voor Eritrea. De meest gebruikelijke weergave is die van de vlag van Eritrea, maar op sommige platforms (waaronder Microsoft Windows) ziet men de letters ER.
Erkende landen door Verenigde Naties
Als je alle wereldwijd geaccepteerde- en door de Verenigde Naties 'erkende' landen bij elkaar optelt, kom je uit op 195 landen.
Op nummer 1 in de lijst staat Indonesië: dankzij de 17.000 eilanden, 50.000 kilometer aan kustlijn en meer dan 50.000 vierkante kilometer koraalrif, wint Indonesië het met een eindstand van 7,77.
China. China is met 9.596.961 km2 het grootste land dat volledig in Azië ligt. Het is ook het land met de meeste inwoners ter wereld: 1,4 miljard!
Naamgeving - India en Indiërs
Tot 1947 heette het land officieel Brits-Indië, maar werd het ook Hindoestan genoemd. Sinds de onafhankelijkheid, op 15 augustus van dat jaar, wordt de naam 'India' gebruikt.
De vlag van Indonesië, ook Sang Merah Putih genoemd, is een eenvoudige tweekleurige vlag met twee gelijke horizontale banden, rood (bovenkant) en wit. De vlag is in gebruik sinds 17 augustus 1945, de dag die de overheid van Indonesië beschouwt als onafhankelijkheidsdag. Sindsdien is de vlag niet meer veranderd.
De vlag van Tsjechië is de officiële vlag van het Midden-Europese land Tsjechië. De vlag is gelijk aan de vlag van het voormalige Tsjecho-Slowakije. Het bestaat uit een witte en een rode baan met aan linkerkant een blauwe pijl. De vlag is gebaseerd op de kleuren van het wapen van Bohemen, een streek in Tsjechië.