Veel dieren waar je het niet direct van verwacht, kunnen prima zwemmen waaronder varkens, olifanten, neushoorns en kangoeroes.
Behalve vogels, zijn er ook andere dieren die kunnen vliegen. Zoals vlinders, vliegen en libellen. De meeste insecten hebben vier vleugels. Ze bestaan uit een dun vliesje en kunnen alle kanten op bewegen.
De tijger is ook dol op water. Op warme dagen liggen ze graag in het water (in het wild maar ook in dierentuinen, dus water is een vereiste in een tijgerverblijf) en indien mogelijk zwemmen ze ook graag een paar baantjes. Het gebeurt regelmatig dat een tijger zijn prooi in het water pakt.
De schaatsenrijder is een diertje dat op het water kan lopen. Schaatsenrijders hebben haartjes op hun poten die het water afstoten, waardoor ze over het water kunnen roeien. Schaatsenrijders komen alleen voor in schoon water, omdat schoon water een grote oppervlaktespanning heeft waardoor ze kunnen drijven.
Bootsmannetjes (Notonectidae), ook wel ruggezwemmers genoemd, is een familie onder water levende insecten uit de orde van de wantsen. Er zijn meerdere soorten die sterk op elkaar lijken. Het gewoon bootsmannetje (Notonecta glauca) is het meest algemeen. Het bont bootsmannetje (N.
Een zwemmende olifant is zeker geen ongebruikelijk gezicht. Deze grote zoogdieren drijven in het water en zwemmen geheel onderwater, waarbij ze hun slurf als snorkel gebruiken.
Nee, kippen kunnen niet zwemmen. Ze behoren tot de loopvogels.
Giraffen kunnen niet goed zwemmen. Door zijn lange poten kan hij geen goede zwembewegingen maken.
Net als katten houden leeuwen niet van zwemmen. Soms springen zij wel in het water voor verkoeling of om te vluchten uit een gevaarlijke situatie, maar dat gebeurt niet vaak. Mocht je ooit een leeuw tegenkomen in het wild, blijf dan muisstil staan en ren in geen enkel geval weg! Meestal vertrekt de leeuw dan weer.
Houtduiven landen als meeuwen op het water en kunnen daaruit ook weer moeiteloos opstijgen. Het zwemmen zelf, dat maar kort duurt, gaat een beetje onbeholpen omdat ze geen zwempoten hebben, maar dat maakt het niet minder bijzonder. Er wordt gezwommen in vijvers en zwembaden en wat er maar is.
Reacties. Ja, heel wat vissen kunnen achteruit zwemmen. Bij de zwaarddrager (Xiphophorus), de populaire aquariumvis waarbij de onderzijde van de staart sterk verlengd is, is achteruit zwemmen zelfs een onderdeel van het mannelijke paringsgedrag [zie artikeltjes van Rosenthal (1996, 2006) in bijlage].
Sommige kattensoorten houden van zwemmen
Er zijn kattensoorten die het zo comfortabel vinden in het water, dat ze zonder angst leren te zwemmen. Voorbeelden hiervan zijn onder andere de Turkse Angora (Turkse Van), de Maine Coon en de Noorse boskat.
Het grote verschil is hun manier van vliegen, de wesp vliegt ononderbroken, en het aantal vleugels, de wesp heeft namelijk vier vleugels. De wesp draagt bij tot het ecosysteem omdat ze een insectivoor is. Zo behoudt ze de aantallen in evenwicht en spaart ze ons van hinderlijke insecten.
Vliegen is zwaar
De botten van zowel de vogel als de vleermuis zijn veel steviger dan die van de mens. Menselijke botten zijn niet stevig genoeg om mee te vliegen. Daarnaast hebben vogels en vleermuizen sterkere spieren.
De schaatsenrijder is een echte alleskunner. Hij loopt niet alleen over water, maar kan ook duiken en vliegen.
Afhankelijk van wat je onder zwemmen wil verstaan, kunnen de meeste, zoniet alle, vogels zwemmen.
Talloze dieren hebben geen tong, met name dieren die in de zee leven. Bijvoorbeeld Kwallen, koralen, vissen, inktvissen en (de meeste) schelpdieren.
Nee, nijlpaarden kunnen niet zwemmen. Ze kunnen ook niet drijven. Ze staan op de bodem en bewegen zich voort door over de bodem te galopperen of zich af te zetten tegen de bodem. Wel hebben ze zwemvliezen tussen hun tenen om zich te kunnen voortbewegen door het water.
Wij krijgen regelmatig de vraag van konijnen-eigenaren of hun dieren kunnen zwemmen. En het antwoord hierop is “ja”. Toch is deze vraag in veel opzichten een verkeerde vraag. Als ons gevraagd zou worden of konijnen het fijn vinden om te zwemmen, dan is het antwoord absoluut “nee”.
Sommige krielkippen kunnen uitstekend vliegen en bereiken een hoogte van tien tot twaalf meter. Grotere kippen kunnen maximaal twee tot drie meter hoogte bereiken. Eigenlijk vliegen kippen niet echt. Ze springen en fladderen, maar vallen vrij snel weer naar beneden.
Zeep de veren in met babyshampoo of een speciale shampoo voor pluimvee. Neem uw tijd en zorg ervoor dat de hele kip is gewassen. Wees voorzichtig wanneer u het kopje schoonmaakt en zorg ervoor dat er geen zeep in de ogen van de kip komt. Spoel uw kip om de zeep te verwijderen.
Het enige dier dat niet kan springen is de olifant, maar die kan weer water ruiken op vijf kilometer afstand.
Lang niet iedereen staat er bij stil, maar niet iedere hond kan of wil zwemmen. Er zijn bijvoorbeeld honden die door hun lichaamsbouw of vacht moeizaam kunnen bewegen in het water.
Ze kunnen helemaal onder water zwemmen, waarbij ze hun slurf gebruiken om adem te halen, als een soort snorkel. Door deze ingebouwde snorkel kunnen olifanten urenlang zwemmen zonder te stoppen. Als ze toch moe worden, kunnen ze dankzij hun massieve lichaam gemakkelijk blijven drijven.