Volwassen konijnen en veel andere knaagdieren, gorilla's en honden eten hun eigen poep of die van een ander op. De poep bevat vitaminen die er in de eerste verteringsronde niet uit gehaald konden worden.
Teefjes ruimen van oudsher al de ontlasting van de puppy's op door deze op te eten. En jonge honden ontdekken de wereld via hun mond en eten dus ook poep. Ook honden die extra eetlust hebben, zoals gecastreerde reuen en teefjes, kunnen van de extra trek poep gaan eten.
Soms eten gorilla's hun ontlasting, omdat het nog ruikt naar voedsel dat ze de dag ervoor hebben gegeten. Als ze dat erg lekker vinden (bijvoorbeeld sinaasappels), dan eten ze het gewoon nog een keer op! Het kan ook veroorzaakt worden door te weinig vezels in het voedsel.
Het grootste dier wat ooit geleefd heeft, de blauwe vinvis. Alles is enorm aan deze kolos en als hij een grote boodschap moet doen, doet hij dat… nou ja, ook groots.
Poep-eters
Bij een konijn is dit net zo, want dit dier doet aan coprofagie. Dit houdt in dat een konijn zijn eigen ontlasting opeet. Om alle voedingstoffen te halen uit hun eten recyclen ze hun poep. Door het 'voedsel' tweemaal te verteren kunnen echt alle vitaminen en eiwitten benut worden.
Menselijke poep is bitter, vanwege de gal. Dat wordt afgescheiden door de lever en opgeslagen in de galblaas. De korrels die overblijven in uitwerpselen hebben geen smaak. We gaan ervan uit dat de smaak van poep voornamelijk door de geur wordt bepaald.
Je raadt het al... hij poept het bijna allemaal weer uit! Nu komt 'ie: een olifant poept wel 100 kilo per dag!
De overlast van spinnen bestaat niet alleen uit rag en nesten maar ook uit uitwerpselen. De uitwerpselen van de spin bevatten zuren, die te herkennen zijn aan “zwarte pitjes” op de kozijnen. De zuren tasten houtwerk maar ook aluminium- en kunststof kozijnen aan.
Vogels poepen en plassen tegelijkertijd. Ze hebben niet als mensen een aparte urineblaas. Ze lozen alles in 1 keer en dat doen ze via dezelfde uitgang. Vogels hebben een cloaca.
Wombats zijn gravende dieren die van origine voorkomen in Australië en misschien wel het meest bekend zijn om hun bolle, schattige voorkomen. Maar er is iets wat je wellicht nog niet wist over deze snoezige buideldieren: wombats zijn de enige dieren ter wereld met kubusvormige poep.
Een gorilla kan ongeveer 2.000 kg tillen. Dat komt neer op meer dan 10 keer hun lichaamsgewicht. Een boze Bokito wilt u dus niet meemaken. De berggorilla komt in verschillende landen voor.
Van alle apensoorten zijn gorilla's de grootste en sterkste.
In het regenwoud van Afrika eet de gorilla het blad, de vruchten en de bast van meer dan 100 verschillende planten, bomen en struiken. In de dierentuin krijgen ze allerlei groenten (ui, tomaat, witlof, andijvie, wortel, venkel) en af en toe een appel. Ook staat er dagelijks een flinke bos takken op het menu.
Het eten van ontlasting is niet zonder gevaar. Die kan namelijk parasieten, bacteriën of ziektekiemen bevatten, die de hond dan ook binnen krijgt door het eten ervan. Ook het eten van mensenpoep kan zeer gevaarlijk zijn.
Haaien bevallen door hun poepgat
Veel dieren, waaronder vogels, reptielen en sommige vissen, hebben maar één uitgang voor plas en poep. Hetzelfde gat, de cloaca, dient ook nog eens voor het hebben van seks en het leggen van eieren. Sommige haaien werpen zelfs levende baby's door dit plas- en poepgat.
Daarnaast kunnen gedragsmatige redenen een rol spelen, denk hierbij aan verveling, te weinig beweging, aandacht vragen aan de baas en zodoende in een later stadium aangeleerd gedrag, maar ook stress in de leefomgeving. Naast dat het gewoonweg vies is, neemt het eten van ontlasting ook risico's met zich mee.
Uitdrogingsgevaar is er niet, maar ze kunnen wel opzwellen. Daarom plassen ze veel. Ze hebben een cloaca of een opening achter de anus waar de plas en poep uitkomt. Indien je dus een zeevis in zoet water zet dan zal deze niet overleven.
Willem Wever zocht het uit! Kippen plassen niet zoals mensen dat doen.
Spinnen en insecten zoals: vliegen, muggen en wespen laten poepvlekjes achter op de kozijnen en meubels. Deze vlekken zijn vaak lastig te verwijderen, zeker als ze al zijn ingedroogd. Maar met wat preventieve maatregelen kun je de hoeveelheid poep zoveel mogelijk beperken.
Hoewel ze veel ogen hebben, zien spinnen doorgaans niet veel meer dan wat vage bewegende schaduwen. Ze gebruiken de trillingen van hun web om zich te oriënteren. De meeste spinnen hebben acht ogen.
Reacties. Nee, spinnen kunnen geen geluiden maken, omdat ze geen delen hebben om dit te doen. Spinnen net als alle andere geleedpotigen hebben geen stembanden, en dus kunnen ze geen geluid produceren.
Volgens Mark Alderweireldt van de Belgische spinnenvereniging Arabel gaat het om een slimme overlevingsstrategie: door enkele lichaamsfuncties uit te schakelen kunnen spinnen, zo blijkt nu, zichzelf in een coma doen belanden. Tijdens die periode bewegen ze niet en hoeven ze geen zuurstof in te ademen.
Met hun pootjes vol bacteriën wandelen ze namelijk net zo lief over jouw ontbijt heen. Bovendien poepen en plassen ze ook nog eens overal waar ze landen.
Een marter zal zijn uitwerpselen in zijn verblijfplaats in een soort latrine deponeren. Hij gebruikt dus altijd dezelfde plaats. Doordat de uitwerpselen zich ophopen, krijgt u vanzelf stankoverlast. De uitwerpselen van de marter zijn worstachtig en zo'n 3 à 4 tot 10 cm groot.
Voedsel bepaalt de kleur van feces
Zijn poep is groen doordat veel vezels onverteerbaar zijn. Beer poept rood: Dieren die voedsel met veel rode kleurstoffen eten, bessen bijvoorbeeld, hebben rode ontlasting, zoals de bruine beer.