Waar zijn producten van Redefine Meat™ van gemaakt? Producten van Redefine Meat™ zijn gemaakt van duurzame, zeer voedzame, plantaardig en algemeen verkrijgbare ingrediënten zoals plantaardige eiwitten, vetten en natuurlijke kleur- en smaakstoffen.
Producten van Redefine Meat zijn momenteel verkrijgbaar in geselecteerde restaurants, foodservices en hotels in Londen, Amsterdam, Berlijn en Israël. We zijn voortdurend bezig om de producten op steeds meer locaties aan te bieden, dus blijf onze website checken voor updates.
Plantaardige ingrediënten en nieuwe technologie
Redefine Meat, opgericht in 2018, maakt vleesproducten met behulp van plantaardige ingrediënten en technologie zoals 3D-printen. In nauwe samenwerking met internationale chef-koks en vleesexperts heeft Redefine Meat een nieuwe vleessoort gecreëerd, 'New-Meat'.
Is kweekvlees wel zo diervriendelijk? Hoewel kweekvlees zal zorgen dat minder dieren gedood hoeven te worden, kun je vraagtekens zetten bij het productieproces. Kweekvlees is namelijk lang niet altijd diervriendelijk. Zo wordt er bij veel laboratoria kalfsserum, afkomstig uit een kalfsfoetus, gebruikt.
Kweekvlees is namelijk al halal en koosjer verklaard. Daarnaast moet je in die discussie de ethiek van kweekvlees naast die van vee-industrie plaatsen.
Het door Redefine Meat ontwikkelde stukje nepvlees wordt laagje voor laagje op elkaar geprint, zodat er een structuur ontstaat die lijkt op de spieropbouw van vlees. Klanten die op sociale media durfden te zeggen dat het lekker was, werden bedolven onder haatreacties van vleesliefhebbers.
Vleesvervanger is bedoeld voor de vleeseter
,,Maar het belangrijkste is dat we lekker vlees willen maken.” Hoewel de techniek achter het vlees geheim is, is duidelijk dat het vlees van Redefine Meat met een 3D-printer wordt gemaakt: laagje voor laagje plantaardige eiwitten van soja of erwten en plantaardige olie.
De vegetarische biefstuk bestaat onder andere uit soja, tarwe en kikkererwten. Het mengsel wordt laagje voor laagje geprint met een 3D-printer, die ervoor zorgt dat de vega biefstuk de structuur van vlees krijgt. Om het vet in het vlees na te bootsten wordt kokosvet gebruikt. De vleeskleur komt van bieten en kersensap.
De biefstuk
De ossenhaasbiefstuk voor alle vestigingen komt vooral uit Zuid-Amerika. Daarnaast is het vlees continu van zeer goede kwaliteit.
'Alle biefstukken worden, typisch Loetje, geserveerd met heerlijke jus, en stukken wit brood', zegt Veldman. En goed nieuws voor wie erge honger heeft: er zijn ook XL-porties te krijgen. Je krijgt dan geen biefstukje van 200 gram, maar een exemplaar 300 gram.
De plantaardige ossenhaas is gemaakt van New Meat van Redefine Meat. Het bestaat onder andere uit een mengsel van water, plantaardige eiwitten (tarwe, soja en aardappel), plantaardige oliën (canola-olie en zonnebloemolie), maiszetmeel en tarwemeel. Alle ingrediënten worden met elkaar gemengd tot een printbare massa.
Dit betekent dat hoewel kweekvlees de levens van miljarden dieren kan redden, het nog steeds niet vegetarisch of veganistisch is en zeker niet vrij is van dierenleed. Kweekvlees wordt gemaakt door cellen weg te nemen uit een levend dier en die op te kweken in een laboratorium.
Een nadeel van (eventueel) kweekvlees is het gebruik van (embryonale) stamcellen. Een ander mogelijk bezwaar kan de kostprijs zijn. In het huidige stadium is sprake van zeer hoge kosten mede vanwege de speciale voedingsbodem die moet worden gebruikt.
Hoewel veel mensen geloven dat kweekvlees vast erg ongezond zal zijn is het gezonder dan vlees wat van een dier komt. Kweekvlees bestaat uit dierlijke cellen en is daarom precies hetzelfde als een stuk vlees van een dier en heeft verder geen modificatie of manipulatie nodig.
Volgens onderzoekers in Delft zorgt kweekvlees ten opzichte van 'gewoon' vlees voor 93% minder luchtvervuiling, 78% minder waterverbruik en 95% minder landgebruik. Nog schokkender: het zou tot 92% voor minder opwarming van de aarde zorgen.
Kweekvlees wordt bijna overal volgens ongeveer dezelfde techniek geproduceerd: stamcellen worden uit een levend dier genomen en in een kweekvloeistof van suikers, aminozuren en vetten gelegd waarin ze zich vermeerderen en spiervezels vormen.
Vers betekent gewoon dat vlees niet meer bevroren is en niet ouder dan 3 jaar!” Goedkoop actie vlees zit veelal aan de uiterste bewaartijd van 3 jaar en komt meestal uit de grootschalige vleesindustrie.
Bij rundvlees is het land waar het dier is geboren, waar het is grootgebracht en uiteindelijk is geslacht verplicht om op het etiket te zetten. Op het etiket van onbewerkt vlees van varken, geit, schaap, kip en gevogelte (vers, gekoeld of diepgevroren) moet staan waar het dier is gehouden en waar het is geslacht.
Rood vlees is vlees van zoogdieren als runderen, varkens, geiten, lammeren of paarden. Het gaat hierbij niet om vlees dat niet goed doorbakken is, maar om vlees dat rood is wanneer je het rauw in de winkel koopt. Het gaat ook om vlees in alle vormen als gehakt, karbonades en hamburgers.
Bewerkt vlees kan echt kanker veroorzaken. Dus laat bacon, worstjes en salami staan als het even kan. Kun je de verleiding niet aan? Besef dan dat je een ongezonde keuze maakt, al is bewerkt vlees eten een stuk minder schadelijk dan bijvoorbeeld roken.
Denk aan charcuterie zoals salami of ham, en vers bewerkt vlees waaraan zout of additieven (zoals nitriet en fosfaten) zijn toegevoegd zoals spek. Ook de consumptie van bewerkt vlees is in verband gebracht met een verhoogd risico op darmkanker, beroerte en diabetes type 2.
Vlees belast de darmen omdat het moeilijk te verteren is. Vooral de stof haem in rood vlees is een belasting voor de darmen. Het eten van meer dan 500 gram rood vlees per week (rund-, varkens- en lamsvlees) is een risico voor het ontwikkelen van darmkanker.
Nettorama domineerde het vleesgedeelte van het onderzoek vorig jaar met eerste plaatsen op vier aspecten. Op kwaliteit/versheid en deskundigheid neemt Poiesz de 1e plek over en de noordelijke formule doet dat ook op de hele ranglijst (van 7,20 naar 7,46).
Vlees is duur Maar ook hier valt te besparen: Het vlees is vaak van zeer goede kwaliteit en goedkoper dan in de meeste supermarkten. En kilo kipfilet is even duur als bij de Aldi, maar het vlees van de Islamitische slager is veel steviger, heeft meer smaak en is niet waterig.
Het rundsvlees dat je bij de slager koopt, scoort beter op vlak van smaak en kwaliteit dan het vlees uit de supermarkt. Dat blijkt uit onderzoek van consumentenorganisatie Test Aankoop.