Medjoul dadels bevatten natuurlijke mineralen als kalium, magnesium, fosfor en calcium, ze zijn dus niet alleen lekker maar bevatten ook nog eens voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Daarnaast bevatten Medjoul dadels ook nog eens een goede dosis aan vitamine.
Biologische medjoul dadels zijn omvangrijker, zachter en hebben een uitermate hoge smaak intensiteit vergeleken met andere soorten dadels. Vele andere varianten zijn vaak gekonfijt waardoor deze vaak kleiner en harder zijn. De teelt en oogst van deze medjoul dadels is arbeidsintensiever dan gewone dadels.
In gedroogde dadels meer dan verse dadels. Daarom adviseren we om van gedroogd fruit maximaal 20 gram per dag te eten. Dat zijn ongeveer 3 dadels. In totaal is het advies voor fruit om elke dag 200 gram te eten.
Het binnenkrijgen van voldoende vezels is belangrijk voor je gehele gezondheid. Het eten van dadels is een goede manier om je vezelinname te verhogen, want ze zitten vol vezels. Dit houdt in dat dadels ook heel goed zijn voor je spijsvertering en ze bevorderen een regelmatige stoelgang.
Dadels bevatten veel oplosbare vezels die van belang zijn voor een goede spijsvertering. Vezels nemen namelijk veel vocht op, de vezels trekken water naar het spijsverteringskanaal. Dit helpt tegen constipatie. Het kalium die de dadels bevatten, kan als behandeling werken tegen maagpijn en diarree.
Een minpuntje van dadels is dat ze van nature veel suiker bevatten. Bij gedroogde dadels is dat erger dan bij verse. Het Voedingscentrum adviseert daarom om maximaal 3 gedroogde dadels per dag te eten. Varieer met fruit, zo geniet je van verschillende smaken en texturen.
Dadels bieden een indrukwekkend scala aan voedingsstoffen en potentiële gezondheidsvoordelen. Hun vezels, antioxidanten, mineralen en plantaardige verbindingen kunnen de spijsvertering, hersenfunctie, hartgezondheid, vruchtbaarheid en meer stimuleren .
Dadels helpen de stoelgang
De vezels zorgen niet alleen voor een goede spijsvertering en een positieve darmgezondheid, maar ook voor een lang verzadigd gevoel. Dit kan helpen bij afvallen en voorkomt trek op korte termijn.
(1) Er zitten dus veel voordelen aan een banaan maar als je de vergelijking maakt met de Sukkary dadel is deze kleine baas in verhouding hoger in micronutriënten. Ook wel mineralen en spoorelementen genoemd. Daarbij bomvol aan goede energie, voedingsvezels, vitamine, mineralen en ook anti-oxidanten.
Dadels en rozijnen bieden een combinatie van ijzer en vitamine C. Vijgen daarentegen zitten boordevol ijzer, magnesium, vitamine A en foliumzuur. Het consumeren van een handvol gedroogde vijgen en rozijnen en twee of drie dadels in de ochtend kan u direct energie geven en uw hemoglobinegehalte verbeteren.
Verder bevatten ze grote hoeveelheden van essentiële micronutriënten en zijn ze rijk aan verschillende vitamines zoals vitamine A, B1, B2, B6 en K en aan mineralen zoals koper, ijzer, magnesium en zink. Vitamine B6 in dadels kan bijdragen aan het verbeteren van de hersenfunctie.
Voor meer informatie verwijzen wij naar de Voedingswijzer. De houdbaarheid van dit product is zes maanden. Voor korte opslag kunt u ze het beste koel en droog bewaren.
Ajwa dadels zitten vol vitamines, mineralen en vezels. Door het lagere suikergehalte is deze dadel een betere optie voor mensen met diabetes. Deze dadel is goed voor het hart en het zenuwstelsel.
ALDI verkoopt Medjool dadels met een barcode maar zonder barcodenummer. Bij het scannen blijkt het land van herkomst Israël te zijn.
U kunt deglet noor dadels gebruiken in plaats van medjool dadels, afhankelijk van het recept. Als het voor een recept is waarbij het hoofdingrediënt een medjool dadel is, hebt u een zachte grote dadel nodig. U kunt echter een deglet noor dadel weken om hem zachter te maken en hem in een mum van tijd gebruiken.
De gezonde dadels bevatten veel vezels
In dadels zitten veel vezels. Deze zorgen ervoor dat je een verzadigd gevoel hebt na een maaltijd of na een aantal gezonde dadels. Dit is belangrijk voor de spijsvertering. De vezels prikkelen namelijk de maagwand, waardoor de darmen aan het werk worden gezet.
Genoeg onoplosbare vezels eten helpt constipatie en ontstekingen in het spijsverteringskanaal te voorkomen. Eén onderzoek toonde ook aan dat onoplosbare vezels colorectale kanker kunnen helpen voorkomen, maar er is meer onderzoek nodig. Qua gewicht bevatten Medjool-dadels 50% meer kalium dan bananen .
Wat is de minst gezonde fruit? Hoewel fruit over het algemeen als gezond wordt beschouwd, kunnen fruitsoorten met een hoog suikergehalte, zoals druiven en lychees, bij overmatige consumptie minder voordelig zijn voor je gezondheid. Het sleutelwoord hier is: balans. Geniet van druiven en lychees maar overdrijf niet.
Voordelen van dadels voor gewichtsverlies
Hoewel ze vaak bekend staan om hun zoetheid, kunnen ze daadwerkelijk gewichtsverlies ondersteunen en zelfs helpen buikvet te verminderen als ze met mate worden gegeten .
Medjoul dadels bevatten ongeveer 66 calorieën per stuk. Ze zijn een goede bron van vezels en bevatten een ruime hoeveelheid van de mineralen kalium en koper.
5 Mogelijke bijwerkingen van het consumeren van dadels zijn: Gewichtstoename: Dadels kunnen, wanneer ze in overmaat worden geconsumeerd, leiden tot gewichtstoename vanwege het hoge caloriegehalte . Het is dus essentieel om dadels met mate te consumeren. Bloedsuiker: Omdat dadels natuurlijke suikers bevatten, kan het eten ervan in overmaat de bloedsuikerspiegel verhogen.
Hij somde de voordelen op van het eten van dadels gedrenkt in pure kokosolie: het is goed voor de gezondheid van de huid en vertraagt het verouderingsproces . Dadels zijn een natuurlijke zoetstof en kokosolie bevordert de insulineproductie, reguleert de bloedsuikerspiegel en helpt de stofwisseling te verhogen.
Hartgezondheid: Dadels bieden voordelen voor de gezondheid van het hart door het risico op hart- en vaatziekten te verminderen en de bloeddruk te controleren vanwege hun kalium- en magnesiumgehalte. Prostaatgezondheid: Regelmatige dadelconsumptie kan de gezondheid van de prostaat verbeteren en kan ook het gevaar op prostaatkanker verlagen.
Medjoul dadels zijn groter, zachter en een stuk smaakvoller en liggen bij het verse fruit. De kleine harde variant is vaak bewerkt (gekonfijt), medjoul dadels zijn dat niet. Dat is ook gelijk de reden waarom medjoul dadels een stuk prijziger zijn. Het telen en oogsten van deze dadels is erg arbeidsintensief.