Ingrediënten: koolzuurhoudend water, suiker, voedingszuren (citroenzuur, appelzuur), natuurlijk citroen- en limoenaroma met andere natuurlijke aroma's, zuurteregelaar (natriumcitraat), zoetstof (steviolglycosiden).
Gezondheid
Frisdrank zoals 7up Free is niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voedingspatroon. 7up Free is een prima keuze als dagelijks extraatje.
Een overeenkomst tussen de merken is dat de flessen groen zijn en er groen in het logo zit. Daarnaast zijn beide dranken kleurloos en koolzuurhoudend. De smaak is natuurlijk ook redelijk gelijk, aangezien het allebei een lemon lime drank is. Kortom, het verschil tussen 7Up en Sprite is er eigenlijk niet echt.
In 1 blikje (330 gram) 7up, sprite zit: 125 kcal energie. 0 gram vet. 0 gram verzadigd vet.
In light-frisdranken is al het suiker of een deel van het suiker vervangen door zoetstoffen, zoals aspartaam (E951), cyclamaat (E952) of stevia (E960). Het levert geen tot weinig calorieën en draagt daarom niet bij aan het ontstaan van overgewicht.
De innovatie zorgt ervoor dat een blikje Sprite van 330ml nu 4 calorieën bevat in plaats van 92 calorieën. Dit kleine aantal calorieën is hoofdzakelijk afkomstig van de smaakmakers, oftewel de natuurlijke aroma's.
Een blikje van 330 ml Coca‑Cola zero sugar of Coca‑Cola light bevat minder dan 1 Kilocalorie: beide dranken zijn suikervrij. Dit komt doordat we een mix van caloriearme zoetstoffen gebruiken in plaats van suiker.
Er zitten 102 kilocalorieën in 1 longdrinkglas (250 gram) sinas. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'sinas'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
7UP is een van de bekendste koolzuurhoudende drankjes met een lemon en lime smaak.
Frisdranken (cola, sinas 7-up) en alcoholische dranken (bier en mousserende wijn) bevatten 2 – 3 volume CO2.
De naam. In 1950 veranderde Grigg de naam in het veel eenvoudiger 7UP. De uitvinder heeft nooit verteld hoe hij op de naam 7UP is gekomen, mogelijk komt de 7 van de oorspronkelijke hoeveelheid per fles (7 ounces), en de 'up' van bottoms up, oftewel 'proost!'
Aspartaam kan schadelijk zijn voor onze gezondheid. Dat blijkt uit diverse onderzoeken. Zo heeft de zoetstof invloed op het insulinehormoon. Er lijkt zelfs een verband te zijn tussen aspartaam en hartziekten, vroeggeboorte, leer- en gedragsproblemen en kanker.
Maar wil je afvallen, dan is Light en Zero nog altijd het beste alternatief. 'Het verschillen tussen Light en Zero is alleen het zoetstof die wordt gebruikt. Bedrijven als Coca-Cola zien het als een mooie opportuniteit om voor mannen en vrouwen op dieet een drank te produceren.
De Europese Unie bevestigt met een nieuwe studie dat aspartaam volkomen veilig is. Samen met de natuurlijke zoetstoffen vormt het een alternatief voor een hoge consumptie aan gesuikerde frisdranken.
Dat de zero variant geen suiker bevat is onjuist. Dit zijn echter suikers in de vorm van een zoetstof, Aspartaam genoemd. En ook zoetstoffen zijn helaas niet gezond. Ook wordt er beweerd door onderzoekers dat aspartaam mogelijk een negatief effect heeft op ons lichaam.
De flesjes, die zagen er wel exact hetzelfde uit. De eerste smaak is een combinatie van bosbes, cassis en veenbes. De tweede is met pruim en granaatappel en de derde die was wel erg speciaal. Want voor de derde smaak werd een combinatie van tomaat en perzik gebruikt.
Het verschil tussen de Spaanse en Nederlandse Fanta Orange wordt bepaald doordat Spanjaarden liever voor een intensere kleur en een zoetere smaak kiezen.
Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat cola zero de eetlust zou opwekken. Als je wilt afvallen, zorgt het drinken van een light frisdrank als cola zero voor een beetje variatie in je dieet. Het kan dan ook geen kwaad af en toe voor een glas cola zero te kiezen, als de smaak je bevalt.
Deskundigen adviseren mensen met diabetes om te kiezen voor dranken die weinig tot geen suiker bevatten. Daarom zijn onze suikervrije dranken, zoals Coca‑Cola light, Coca‑Cola zero sugar, Sprite en Chaudfontaine Fusion geschikt voor diabetici.
Gezonde keuzes zijn koolhydraatbronnen die veel voedingsvezels bevatten. Bijvoorbeeld volkoren graanproducten als volkorenbrood, volkorenpasta, volkoren bulgur en zilvervliesrijst. Ook peulvruchten, groente en fruit zijn goede bronnen van koolhydraten.
Als u toch nog flessen of blikjes 'gewone' 7UP in de winkelrekken vindt, dan gaat het wellicht om de laatste stock van de supermarkt. Zodra die op is, is het definitief gedaan met de suikerhoudende 7UP. PepsiCo stopt immers met de productie ervan, en zet vol in op de suikerloze variant.
Het bevat echter geen suikers die bacterien (of je eigen lichaam) kunnen gebruiken. Hierdoor is cola-light wel relatief gezonder voor je gebit dan gewone cola. Fanta en sinas zijn beide iets minder zoet en zuur dan cola. Maar nog steeds redelijk schadelijk voor je tanden en kiezen.
Ingrediënten. Ingrediënten: Sprankelend water; kleurstof: E150d; voedingszuren: E338, E331; zoetstoffen: aspartaam, acesulfaam-K; natuurlijke aroma's (plantenextracten), waaronder cafeïne.