Het voedingskussen van Snoozzz is gevuld met extra kleine geruisloze micro korrels. Dit zorgt voor een hele stille ervaring tijds het voeden of slapen. Want ja, dit borstvoedingskussen is ook ideaal om mee te slapen of tijdens het relaxen. Het kussen is verkrijgbaar in veel verschillende prints.
1. Voedingskussen Baby – Tipi tent / Sterren / Mask. Op nummer 1 in onze lijst met beste voedingskussens staan de merkloze voedingskussens in een 3-tal verschillende prints.
Als je last krijgt van maagzuur leg je het kussen onder je hoofd zodat je hoger ligt. Of je plaatst hem achter je rug voor ondersteuning en als je veel draait in je slaap. Het enige nadeel bij dit kussen is dat je het dus niet voor alle plekken kan gebruiken. Er is één deel van je lichaam dat ondersteuning krijgt.
Het voedingskussen biedt weinig ondersteuning aan je rug. Het zou dus heel goed kunnen dat je alsnog eindigt met een stapel losse kussens in je bed. Let vooral ook goed op de kwaliteit, die is namelijk sterk afhankelijk van de vulling.
Is een voedingskussen nodig en handig? Daar kunnen we kort over zijn: ja! Dankzij de vorm, buigzaamheid en soepelheid kun je een voedingskussen prima gebruiken in de zwangerschapsperiode om het lichaam tot rust te laten komen.
Nieuw: doomoo sleepy
Het kussen is ontwikkeld met zwangerschapsexperts en kan op 2 manieren gebruikt worden: tussen de knieën en enkels voor een ontspannen bekken of hoger tussen de knieën voor ontspanning van buik, bekken en arm. Het kussen is gevuld met vezels en hoeft niet opgeschud te worden.
Een kussen onder de benen kan ischias verlichten (pijn in de rug, heupen en buitenbenen). Als zijslaper zorgen knikkende knieën ervoor dat je heupen niet in de juiste stand staan. Als je als rugslaper met een kussen onder je knieën slaapt, zorg je voor een goede slaaphouding en kun je rugpijn en ochtendpijn verlichten.
Maak gebruik van een slaapwikkel of slaapzak
Begrijpelijk! Gelukkig kun je zelf dingen doen om het buikslapen van je baby tegen te gaan. Maak gebruik van een Snoozzz slaapwikkel of een babyslaapzak om te voorkomen dat je baby zelf op de buik kan draaien in de slaap.
Slapen comfortabeler maken
Deze leg je tussen je benen voor extra steun en achter je rug zodat je niet op je rug kunt rollen. Maar met normale kussens kun je dit effect natuurlijk ook bereiken! Blijft het zelfs met een kussen onmogelijk om comfortabel te slapen op je zij? Overweeg dan een nieuw matras aan te schaffen.
Laat de hoes drogen aan de lucht, niet in de droger. Ook het voedingskussen zelf kan je wassen in de wasmachine op 30 graden. Gebruik hiervoor een waszak. Laat het voedingskussen drogen aan de lucht.
Wat is een goed zijslaapkussen? Het beste zijslaapkussen is van Litollo. Het kussen is 132cm lang biedt goede verlichting van pijn en druk. De vulling is gemaakt van dons en daardoor past dit zijslaapkussen zich goed aan je lichaam en helpt jouw wervelkolom goed uit te lijnen.
Een positioneringskussen biedt extra ondersteuning bij het zitten of liggen. Ook voorkomt dit kussen uit bed vallen. Vaak hebben ze een drukverlagende eigenschap en hierdoor een gunstig effect op doorliggen (antidecubitus).
Een zwangerschapskussen biedt uitkomst.
Zwangere vrouwen leggen hem vaak als steun onder hun buik, dan tussen de benen door naar de onderrug waar hij steun aan biedt. Daarnaast is het zwangerschapskussen heel fijn om te voorkomen dat je op je rug draait in je slaap.
Litollo® Zwangerschapskussen (J-vorm) Het beste zwangerschapskussen van 2022 is de Litollo® Zwangerschapskussen (J-vorm)! De Litollo Zwangerschapskussen (J-vorm) is ergonomisch ontworpen om beter te slapen en ondersteund het hele lichaam.
Kies je voor duurzaamheid en kwaliteit dan is voedingskussen vulling van EPS microparels een goede keuze. De korreltjes zijn zo fijn als zand en heerlijk zacht. Dit maakt het voedingskussen flexibel en buigzaam.
De meeste onderzoeken spreken over het overlijden van een zuigeling voor de leeftijd van 12 maanden, al spreken sommige recente onderzoeken ook over een grens van 18 en zelfs 24 maanden. Wiegendood komt echter vooral voor tijdens de eerste zes maanden na de geboorte en meestal niet vlak na de geboorte.
Want nu kan de baby zowel op de rechter- als op linkerzijde worden gepositioneerd om te slapen. Het is echter gevaarlijk omdat baby's niet zelfstandig op hun zij kunnen blijven liggen en zelf in de buikligging kunnen rollen. Daarom moeten baby's de eerste maanden in de zijligging worden ondersteund.
Op het buikje is niet zo'n veilig manier. In die positie zal je baby namelijk iets minder lucht inademen en kan de bloeddruk minder goed gereguleerd worden, wat kan leiden tot het Sudden Infant Death Syndrome, ofwel wiegendood. Dat risico bestaat vooral in de eerste drie maanden.
Op je zij slapen
Het is niet de beste slaappositie, maar ook zeker niet de slechtste. Slapen op je zij, of in de foetushouding, heeft dan ook verschillende voordelen. Liggen jouw armen in je slaaprichting en zijn je benen opgetrokken dan is dat goed tegen stress, apneu en lage rugpijn.
De beste slaaphouding is de zijligging, gesteund met een lichaamskussen. Dan is de belasting van de nek en rug inimaal. Slapen op de rug kan ter afwisseling, maar te lang want het hoofd kan opzij draaien en daardoor kunnen klachten ontstaan. Met de juiste kussens kun je ervoor zorgen dat je goed ligt en blijft liggen.
De milt bevindt zich aan de linkerkant van het lichaam. Door op je linkerzij te liggen, wordt het bloed beter gefilterd en functioneert het lymfesysteem optimaal. Vloeistof kan namelijk gemakkelijker naar de milt worden geleid. Met zo veel voordelen is het de moeite waard om eens op je linkerzij te gaan liggen!
Onthoud: tijdens de gehele zwangerschap zijn alle houdingen prima! Buik slapen bijvoorbeeld zal je vanzelf niet meer doen wanneer jouw buik in de weg gaat zitten. Je kan dus veilig op jouw rug liggen of slapen. In het derde trimester groeit jouw baby flink in gewicht.
De doomoo Sleepy is bruikbaar in combinatie met de doomoo Belly. De hoes is machinewasbaar op 30°C. Het binnenste kussen mag uitzonderlijk gewassen worden op 30°. Stop het kussen hiervoor in een waszak om het te beschermen tijdens het wassen en laat het aan de lucht drogen.