Voordelen van creditcards
· Achteraf betalen: pas aan het einde van de maand krijg je de rekening van al je aankopen. Dit uitgesteld betalen kost je niets. · Flexibel aflossen: je kunt de maandelijkse creditcardrekening soms in delen terugbetalen. Je bent dan wel rente verschuldigd.
Een voordeel van betalen, online of in de winkel, met je creditcard is dat je aankoop verzekerd is tegen diefstal, verlies en beschadiging. Dit geldt niet voor een aankoop met je betaalpas of bijvoorbeeld iDeal. Alleen SNS-klanten met SNS Compleet hebben ook bij aankopen met hun betaalpas een aankoopverzekering.
Door te betalen met creditcard stelt je klant het moment van betalen uit en vaak zijn aankopen ook verzekerd. Het feit of klanten bij jou kunnen afrekenen met een creditcard kan daarom doorslaggevend zijn in de keuze voor jou als verkoper.
Winkels en webwinkels mogen vanaf vandaag geen toeslag meer rekenen als er wordt betaald met een creditcard. Het is een gevolg van de invoering van de nieuwe PSD2-betaalwet. Tot vandaag mochten winkeliers de kosten die ze maken voor een creditcardtransactie doorberekenen aan de klant.
Wil je met je Creditcard in vreemde valuta betalen, dan betaal je een zogeheten 'koersopslag'. Dat betekent dat de wisselkoers wordt verhoogd met 2,00% per transactie. Wil je met je Creditcard cash geld opnemen bij een geldautomaat dan betaal je 4% van het opgenomen bedrag met een minimum van € 4,50 per opname.
Betalen met een creditcard is meestal duurder dan met een betaalpas. De meeste banken rekenen bij de creditcard gemiddeld zo'n 2% koersopslag, dus gemiddeld 1% meer dan bij de betaalpas. Buiten de eurolanden komt het weleens voor dat een winkelier zelf nog een bedrag rekent voor een betaling.
Je creditcard kan geweigerd worden door drie mogelijke redenen: de instellingen voor je rekening en kaart, onvoldoende saldo, of onjuiste informatie. Het kan zijn dat je creditcard niet ingesteld is voor online betalingen. Controleer je bank om te bevestigen of dit kan.
Een creditcard is vandaag de dag het veiligste betaalmiddel voor online aankopen. Je vult eenvoudig je creditcardgegevens in en de betaling is voltooid. Maar ook in restaurants, winkels, hotels, bij tolwegen en benzinestations kun je wereldwijd snel en veilig betalen met een creditcard.
Met een creditcard is het dikwijls mogelijk om meer geld op te nemen dan met een bankpas, zeker in het buitenland kan dat handig zijn. Met een creditcard kun je veilig en (bijna) overal online winkelen. Bij veel buitenlandse sites kun je bijvoorbeeld niet met iDEAL betalen. Een creditcard is fraudegevoelig.
Betaalt u uw buitenlandse reis met uw Mastercard, dan bent u standaard verzekerd tegen kosten door bagagevertraging, vluchtvertraging, reisongevallen en hulpverlening.
De verschillen tussen Visa Card en MasterCard zijn erg klein. Visa Card heeft een betere wereldwijde dekking dan MasterCard. Vooral in gebieden met relatief weinig toeristen is de Visa Card vaak de enige betalingsmogelijkheid. De voornaamste verschillen tussen Visa Card en MasterCard worden gemaakt door de aanbieders.
De beste allround creditcard is de Visa World Card, gevolgd door de Mastercard Classic. De beste creditcard voor als je vaak reist is de Blue Card van American Express card. Meer over deze en andere creditcards lees je op deze pagina.
Bij een gewone creditcard (niet prepaid) betaalt u altijd achteraf, aan het eind van de maand. Een creditcarduitgever schiet u eigenlijk een maand lang geld voor. Elke betaling die u verricht, wordt direct verrekend met uw creditcardsaldo.
Boodschappen, nieuwe schoenen, een etentje, je kunt het tegenwoordig allemaal afrekenen met je Betaalpas of creditcard.
Ja, je kunt met iedere creditcard geld opnemen via een geldautomaat. Dit kan zowel in Nederland als in elk ander land. Op de meeste geldautomaten staan logo's van de verschillende creditcardnetwerken, zoals Visa en Mastercard.
Betalen met je creditcard
Je kunt ook pinnen met je creditcard. Dit kan bij betaalautomaten in bijvoorbeeld winkels of restaurants. Je kunt met je creditcard ook geld opnemen bij een betaalautomaat. Let op: dit kost € 4,50 per keer.
“Voor een roodstand betaal je gemiddeld 10 procent rente en voor een krediet op de creditcard meestal 14 procent. Dit terwijl je al vanaf 5,8 procent rente een persoonlijke lening van 5.000 euro afsluit. Dit scheelt je honderden euro's op de totale schuld.”
In Europa betalen we in veel landen met dezelfde munt, maar ga je naar bijvoorbeeld de VS, Thailand of de UK, dan is dat anders. Met een creditcard betalen is in het buitenland veel gebruikelijker dan in Nederland. Neem je creditcard mee en je hebt geen gedoe met geld wisselen of heel veel cash op zak.
Bij onvoldoende saldo voor de creditcard afschrijving komt uw rekening rood te staan. Als dat gebeurt betaalt u weliswaar geen rente aan de creditcardmaatschappij, maar wel aan uw bank. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen de betalingen aan uw creditcardmaatschappij handmatig over te maken.
Wat zijn de beste creditcards voor reizen en vakantie? Een creditcard kan heel veel voordelen bieden. De bekendste creditcards in Nederland zijn die van Mastercard en Visa, maar frequente reizigers raden wij aan een American Express Platinum Card aan te schaffen.
In de winkel betalen met je creditcard
Die haalt de creditcard door de pinautomaat, waar vervolgens een bonnetje uitkomt. Het kan zijn dat de medewerker vraagt of je een handtekening wilt zetten op die pinbon, als bewijs dat jij akkoord bent gegaan met de transactie.