Regenwater is van voldoende kwaliteit en bovendien zachter dan leidingwater waardoor het geschikt is voor de wasmachine. Door regenwater te gebruiken voor de wasmachine en het toilet kun je op de kosten voor drinkwater besparen en help je het milieu.
Met een regenton verbruik je minder leidingwater, waardoor er minder grondwater opgepompt hoeft te worden. Zo zorgen we er samen voor dat de drinkwatervraag niet nog meer stijgt. Regentonnen zijn dus goed voor het milieu, maar ook voor je tuin en je portemonnee.
Gebruik beter ook geen regenwater voor het plonsbadje van je kinderen. Regenwater is relatief zuiver, maar het bevat toch veel meer bacteriën en verontreinigingen dan kraantjeswater.
Waarvoor kan je regenwater gebruiken? Regenwater kan een uitstekend alternatief bieden voor leidingwater bij laagwaardige doeleinden zoals toiletten doorspoelen, de auto reinigen, kleding wassen, de tuin besproeien, de vloer dweilen of de stoep reinigen.
Toch is regenwater niet altijd aan te raden voor de wasmachine. Het is niet drinkbaar en niet altijd even zuiver. Terwijl regen uit de lucht valt, van het dak naar de regenwaterput loopt en door de leidingen vloeit, kan het immers verontreinigd raken met bijvoorbeeld metalen en organische stoffen.
Regenwater is veilig om mee te poetsen of de auto te wassen. Maar het is niet gezond genoeg om te drinken. Ook je wassen met regenwater kan je ziek maken. Daarvoor gebruik je het beter niet.
Uw toilet moet dan worden aangesloten op een regenwatersysteem dat de opvang van regenwater verzorgt. Het water wordt gefilterd en bewaard in een reservoir. Dit kan een betonnen put zijn, een tank van kunststof, maar ook een waterzak. Gaat u de wc doorspoelen met regenwater, dan pompt het systeem het water op.
Regenwater is erg goed voor je haar. Het wordt een stuk zachter en je krijgt er een mooie slag of krullen van. Dit komt omdat regen niet zo hard is als leidingwater. Er zit veel minder kalk in.
Je kunt een salmonella-infectie krijgen van regenwater
En vogels poepen alles onder. Van een salmonella-infectie kun je een zware buikgriep krijgen die minstens een paar dagen aanhoudt. Met als symptomen misselijkheid, overgeven, diarree, buikkrampen, koorts en hoofdpijn.
Ja, dit kan wel eens gebeuren want het water dat in de regenton komt zal voornamelijk stilstaan en in combinatie met al het organische afval (vogelpoep, bladafval etc.) dat via het dak / dakgoot de regenton in gaat, zorgt voor een rottingsproces.
Regenwater dat je opvangt in een regenton, is uitstekend te gebruiken in de tuin. Een regenton kan per jaar zo'n 7000 liter drinkwater besparen, als je dit water ook gebruikt voor andere doeleinden zoals het wassen van de auto. Hiermee bespaar je jaarlijks tien euro op uw waterrekening.
Antwoord. "In regenwater zit in principe geen kalk", weet Frederik Pardo van Farys. "Dus het moet er ergens op een of andere manier aan toegevoegd worden. In beton zit er een kleine hoeveelheid kalk, maar normaal niet in die mate dat het een (nadelig) effect zou kunnen hebben op het regenwater."
Onze zucht naar besparen op water en elektriciteit zorgt ervoor dat je wasmachine een kweekschool van microben wordt. Als je wast op 30° Celsius gaat je was ruiken. Wie met regenwater wast, heeft er nog sneller last van want daar zit nog allerlei vuil in.
Regenwater voor de wasmachine gebruiken is goed voor de was. Het drinkwater dat u nu waarschijnlijk gebruikt zit vol kalk. Het is hard water. Kalkafzettingen leggen beslag op de kwaliteit en levensduur van waterleidingen en aangesloten apparaten.
Regenwater kan je gebruiken in de tuin, om de toilet door te spoelen, voor de wasmachine en om te poetsen. Dat is een slimme keuze, want het is goedkoper dan kraanwater en beter voor het milieu. Maar regenwater is geen drinkwater. Het is niet geschikt om koffie te zetten, te koken of om je ermee te wassen.
Een hoge luchtvochtigheid is goed voor de huid, die dan soepeler blijft. 2) Je verbrandt tijdens wandelen in de regen meer calorieën! Je lichaam moet tegen koude en regen nu eenmaal harder werken, dus ons verbrandingskacheltje gaat een graadje hoger. 3) De geur van regen werkt kalmerend.
Vitamine C zorgt ervoor dat de kalk uit je haar wordt verwijderd. Je kan probleemloos in een supermarkt vitamine C in poedervorm kopen. Het enige wat je dan hoeft te doen, is een halve theelepel poeder toevoegen aan een glas water. Giet de hele inhoud van het glas over je haar en laat het even inwerken.
Neerslag/regenwater is met een pH van 6-7 zacht ten opzichte van drinkwater. Afgezien van natrium en sulfaationen bevat regenwater niet veel mineralen. Doordat regen de eigenschap heeft om alles wat het onderweg tegenkomt op te lossen, is regen niet geheel zuiver, maar deze vervuiling is wel eenvoudig te verwijderen.
Wil je grondwater gebruiken om van te drinken, te koken, te douchen of te baden? Dan moet je laten controleren of het water geschikt is als drinkwater. Wie geen toegang heeft tot het leidingwater in Vlaanderen, kan een gratis wateranalyse aanvragen bij de VMM.
Regenwater opvangen om heerlijk te kunnen douchen of zelfs lekker in bad zitten. Maar is dit dan niet slecht voor je vanwege alle bacteriën? Nee hoor, regenwater zelf is officieel zuiver water, dus vrij van schadelijke stoffen en kalk. Het moment dat het de grond, dak raakt wordt het “vies” met bacteriën en mineralen.
De kosten van een waterzak zijn ongeveer de helft van de kosten van een regenwatertank. Er zijn nauwelijks onderhoudskosten. Een regenwaterzak wordt normaliter geplaatst in de kruipruimte, kelder of op zolder.
Regenwater van de grond drinken is al helemaal geen goed idee. De bodem is op veel plekken bezaaid met ziekteverwekkers, vooral afkomstig uit de uitwerpselen van dieren. Hiervan kan iemand parasitaire wormen oplopen, of bacteriën die maag- en darmklachten veroorzaken.
Om regenwater te filteren heb je specifieke waterfilters nodig. Het water dat je hiermee filtert, is bedoeld om bijvoorbeeld het toilet door te spoelen, voor wasmachinegebruik, tuinirrigatie en om je tuin te sproeien. Daar heb je immers geen drinkwater voor nodig.
Om regenwater drinkbaar te maken, moet je het regenwater eerst zuiveren. Een geschikt proces is bijvoorbeeld membraanfiltratie. Dit wordt ook gedaan door sommige drinkwaterbedrijven om drinkwater te maken van oppervlaktewater.