Op het scherm 'Batterijconditie' vind je informatie over de maximale batterijcapaciteit en de piekprestaties. Bij de maximale batterijcapaciteit wordt de batterijcapaciteit van het apparaat gemeten in vergelijking met toen de batterij nieuw was.
Ga hiervoor naar Instellingen, Batterij en dan naarBatterijconditie. Hier ziet u bovenaan de Maximumcapaciteit. Indien deze op 85% of lager staat is deze toe aan vervanging. Onder de 80% krijgt u automatisch een Reparatie melding.
Batterijconditie van minimaal 85%
Als de batterijconditie boven de 80 procent zit, dan werkt je toestel zoals je gewend bent. Pas als de conditie van de batterij onder de 80 procent zit, wordt het toestel bijvoorbeeld langzamer en gaat de batterij sneller leeg.
Als je accu onder of rond de 80% zit moet je de batterij van de iPhone vervangen.
Elke iPhone met een batterijcapaciteit van 80% of meer is in optimale conditie. Apple levert batterijen met overcapaciteit. Zit jouw batterij op 100% capaciteit, dan gebruikt hij niet al zijn potentiële vermogen. Zolang het percentage op 80% zit, is er niks aan de had.
Als je batterijpercentage op 80% zit, functioneert alles dus nog steeds zonder prestatieverlies. Denk er wel aan dat vooral bij oudere modellen een perfect functionerende batterij natuurlijk niet dezelfde prestaties levert als die van een nieuwer model.
Een normale batterij is ontworpen om tot 80% van de oorspronkelijke capaciteit vast te houden bij 500 volledige oplaadcycli bij normaal gebruik.
De batterij van je iPhone slijt in de jaren. Volgens Apple moet je de batterij bij een percentage 80% vervangen. Dan merk je dat de batterij slijt. Gemiddeld betekent dat je batterij na twee jaar vervangen kan worden.
Bij normaal gebruik neemt de batterijconditie van een iPhone elke twee jaar met ongeveer 15% af. Na twee jaar is de batterijconditie dus gemiddeld 85% en kun je er nog eens twee jaar ongestoord mee vooruit, voordat de ondergrens van 70% wordt bereikt.
Een iPhone is gemaakt om minimaal 5 jaar mee te gaan en behaalt gemiddeld gemakkelijk een levensduur van tenminste 7 jaar. Dit is aanzienlijk langer dan een Android toestel, dat doorgaans een levensduur van zo'n 2 á 3 jaar heeft.
Android-telefoon
Open de app en kies in het menu voor Diagnoses. Tik vervolgens op Batterij om deze te testen. De test komt direct met resultaten, die als Goed bestempeld moeten zijn. Is je telefoon al wat ouder dan kun je hier ook Normaal of Zwak zien.
Met iPhone 15-modellen heb je mogelijk een limiet van 80% ingeschakeld, waardoor je iPhone niet verder dan 80 procent kan opladen. Als je wilt dat je iPhone verder dan 80 procent oplaadt, kun je geoptimaliseerd opladen inschakelen of laadoptimalisaties uitschakelen.
Als je iPhone stopt met opladen bij 80% dan is dat door een nieuwe instelling 'Geoptimaliseerd opladen' die vanaf ISO 13 beschikbaar is. Daardoor laadt de telefoon niet automatische op tot 100% om de levensduur van de batterij te verlengen.
Hoe lang gaat de iPhone 11 nog mee? De iPhone 11 is gebouwd om lang mee te gaan. Net zoals andere iPhones in het verleden, zal de iPhone 11 naar verwachting vele jaren software-updates ontvangen van Apple. Dit betekent dat je nog lang van de nieuwste functies en beveiligingsupdates kunt genieten.
Batterij iPhone snel leeg door bepaalde apps
Apps die je vaak gebruikt, slurpen je batterij snel leeg. Vooral social media-apps doen dat. Om batterij te besparen en óók meteen opslagruimte vrij te maken kun je deze apps het beste verwijderen. Facebook en YouTube zijn ook prima via de internetbrowser te gebruiken.
Het is niet schadelijk voor je toestel om de hele dag de Energiebesparingsmodus te gebruiken. De processor zal zo'n 40% langzamer zijn, zo blijkt uit metingen. Maar dit heeft geen nadelige gevolgen voor je toestel. De processor wordt er niet 'lui' van, maar verbruikt alleen minder energie en wordt minder warm.
Een vervangende batterij voor elke iPhone 13 of ouder is vanaf 1 maart 24 euro duurder dan nu. Dat meldt Apple op zijn website, ontdekte 9to5Mac. Zo het vervangen van de batterij van de iPhone 11, 12 of 13 straks 99 euro, waar dat nu nog 75 euro kost.Voor de iPhone SE stijgt de prijs van 55 naar 79 euro.
Hitte en kou zijn slecht voor je batterij
Hitte is erg slecht voor je batterij. Een temperatuur tussen de 20 en 30 graden is prima. Bij 35 à 40 graden treedt er veel slijtage op. Leg je toestel dus nooit in de zon, onder je kussen of op een andere warme plek.
Alkaline batterijen kunnen ongeveer 4-6 jaar bewaard worden, lithium batterijen 8-10 jaar en hoorbatterijen ongeveer 3-4 jaar. Bij niet-oplaadbare batterijen wordt meestal op de verpakking en in sommige gevallen op de batterij zelf een datum aangegeven.
Als je een telefoon telkens oplaadt van 30 tot 80 procent kan je de volgens batterij-experts van Battery University de levensduur van je accu en het aantal levenscycli verdubbelen. Dat komt door het vermogen dat nodig is om een smartphone op te laden.
Overladen kan de batterij belasten en de levensduur ervan verminderen. Maar het tegenovergestelde is ook niet handig. Het volledig laten leeglopen van de batterij tot 0% kan ook schadelijk zijn voor Li-ion batterijen. Dit kan leiden tot zogenaamde diepe ontlading, wat kan leiden tot schade aan de batterijcellen.
Een iPhone-accu gaat na iedere oplaadcyclus achteruit. Één cyclus is het eenmalig opladen van 0 naar 100 procent. Hang jij je iPhone al aan de lader als deze nog 20 procent batterijlading over heeft? Dan duurt het iets langer dan één keer opladen voordat je accu een volledige cyclus ondergaat.