Rodi Worst Lam met Rijst is een overheerlijk worst speciaal voor honden die bestaat uit de smakelijke en licht verteerbare ingrediënten lam, kip en rijst. De toevoeging van schapenvet ondersteunt een gezonde huid en glanzende vacht....
Gekookte runderreepjes. Knakworst (geen varkensvlees dus kip of rund) Een tube smeerkaas, leverworst of zalmpasta waar de hond aan mag likken als beloning. Stukjes wortel of appel.
Voorbeelden van etenswaren die je je hond wel veilig kunt geven, zijn: Knakworst (van kip of rund) Appel (verwijder wel de pitten, want deze kunnen wel giftig zijn)
Leverworst: Bevat veel Vitamine A. Honden kunnen deze Vitamine goed opslaan en maar beperkt uitscheiden, dit betekend dat het kan stapelen in het lichaam tot een toxisch niveau.
Leverworst en brood: veel honden krijgen af en toe een boterham met leverworst. Dit zijn producten die niet schadelijk zijn voor de hond zelf maar wel veel calorieën bevatten. U kunt uw hond gerust verwennen met wat leverworst maar met mate.
Af en toe een klein plakje leverworst is niet schadelijk voor je hond, een grote hoeveelheid kan wel gevaar opleveren voor je hond. Er zit veel vitamine A in leverworst, het opslaan van vitamine A is geen probleem voor een hond.
Is gehakt eten gevaarlijk voor een hond? Rundergehakt is voor je hond geen probleem, je kunt dit zowel rauw als gebakken aan je hond voeren.
De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) raadt het voeren van rauw vlees aan honden en katten af. Dit heeft te maken met de kans dat het vlees parasieten en bacteriën bevat. De aanwezigheid van bacteriën op en parasieten in het vlees kan leiden tot infecties bij dier en mens.
Je hond mag alle soorten vis eten, als het maar met mate is.
Rauw varkensvlees, rauwe ham of salami zou je nooit aan je hond moeten voeren. Varkens kunnen onopgemerkt de ziekte van Aujeszky hebben. Een infectie met dit virus is altijd fataal voor honden.
Gewoon rauw vlees, dat voorzien is van het keurmerk Kompleet Vers Vlees (KVV) is hiervoor het best geschikt. Dit is voeding die voor 70-75% bestaat uit producten van dierlijke oorsprong, dus botten (al dan niet gemalen), spiervlees, orgaanvlees, kleine hoeveelheden groente of maaginhoud, olie, vetten en eieren.
Die beloning kan naast brokjes, of iets anders lekkers, ook een stembeloning zijn. Er zijn ook honden die het heerlijk vinden om uitgebreid geborsteld of gemasseerd te worden. Dit verschilt per karakter van een hond, maar zolang je het maar koppelt aan iets fijns, kun je hier veel honden mee verblijden!
In principe kan een hond in Nederland dus gerust Nederlands varkensvlees eten. We raden wel aan het vlees voldoende te verhitten.
Onze trouwe viervoeters kan je ook maar beter geen brood voeren. De voedingsstoffen die in brood zitten zijn namelijk niet goed voor honden en katten. Voor honden zorgen vooral de gluten in het brood voor problemen. Zo kunnen ze er ziek van worden, jeuk van krijgen en hun vachtkwaliteit kan er flink van achteruit gaan.
Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken. Vooral pups zijn hier erg gevoelig voor. Teveel kaas kan leiden tot misselijkheid, buikkrampen en diarree.
Voedsel met een teveel aan vet (frietjes, chips, vette kazen) zijn voor een hond zeer moeilijk te verteren en kunnen tot overbelasting leiden van de pancreas. Bij vet voedsel wordt ook het vel van een gebraden kip of kalkoen gerekend. Ook vette vruchten (avocado) moet je mijden.
Ja, een hond mag yoghurt, maar met mate en tenzij je hond lactose-intolerant is. Yoghurt is niet giftig voor je hond, dus in die zin mag hij hier af en toe eens van proeven. Maar onthoud dat yoghurt eigenlijk bestemd is voor menselijke consumptie, net als alle soorten zuivel zoals kwark, kaas en karnemelk.
Is kip goed voor een hond? Kip is rijk aan eiwitten met essentiële aminozuren die de spieren van jouw hond in de loop van de tijd helpen ondersteunen. Bovendien bevat het Omega 6-vetzuren waarvan wordt aangenomen dat deze over het algemeen gezond zijn voor meerdere delen van het lichaam.
De KNMvD, de beroepsvereniging van dierenartsen, raadt het voeren van rauw vlees aan honden en katten af.
Rauwe eiwitten zijn voor de meeste honden makkelijker te verteren. De conclusie: eieren zijn een goede bron van eiwit en andere belangrijke voedingsstoffen; het is daarom prima om af en toe een (rauw) ei aan je hond te geven. Het hoeft echter niet, zeker niet als je hond een goede, complete voeding krijgt.
Hoeveel eieren moet ik voeren? Ongeveer 1 ei per 10 kilo lichaamsgewicht per week en voor honden kleiner dan 10 kg is een eitje per week prima. Hoe zit het met rauwe eieren en biotine-tekort? Vaak wordt er gezegd dat je eieren niet rauw mag voeren, omdat het eiwit avidine bevat, wat de opname van biotine verhindert.
Gekookte spaghetti of pasta is prima voor honden om in kleine hoeveelheden te eten. Spaghetti is niet schadelijk voor honden als het slechts af en toe wordt gevoerd en puur wordt geserveerd.
Ja, honden mogen komkommers eten, wel met mate. Deze groenten bestaan voor ongeveer 96% uit water en bevatten ook wat mineralen en vitamines. Maar wees voorzichtig bij het voeren van komkommer aan uw pup, aangezien grote hoeveelheden van deze groente tot spijsverteringsproblemen kunnen leiden.