Dit kan dan per persoon neerkomen op een totaal van bijvoorbeeld: Een 3-gangendiner voor 4 personen varieert van € 61,50 t/m € 84,85. Een 5-gangendiner voor 6 personen varieert van € 63,50 t/m € 89,00. Een 6-gangendiner voor 8 personen varieert van € 69,50 t/m € 89,75.
Het aanvangssalaris van een Koks bedraag meestal tussen de € 1.466 en € 2.088 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 1.755 en € 2.398 per maand bij een werkweek van 38 uur.
Een Chefkok factureert ongeveer € 55 per uur ex BTW.
De meeste consumenten besteden zo'n 30 euro per persoon in een restaurant. Van invloed op de prijs zijn het soort keuken, de kwaliteit van het eten, de locatie van het etablissement, de service, de concurrentie en natuurlijk de hoeveelheid bestelde gerechten en drankjes.
Jongeren, de zogenoemde Millennials (18-36) eten het vaakst in restaurants. 29 procent van hen eet minstens één keer per week buiten de deur. Maar diezelfde jongeren zoeken wel goedkopere oplossingen. De gemiddelde besteding ligt op 19,42 euro per restaurantbezoek.
3,5 tot 4 uur. meer dan een jaar geleden. Hangt erg af van wat jezelf aangeeft.
De juiste volgorde
Ga je voor een uitgebreid feestmaal met soep en meedere voorgerechten? Een koud voorgerecht komt steeds vóór de soep. Maak je een warm voorgerecht, dan komt de soep eerst en dan pas het warme voorgerecht.
Black tie staat voor een zwarte of donkerblauwe smoking met een wit overhemd, vlinderdas, manchet en lakschoenen. Voor de dames is een lange avondjurk of een chique cocktailjurk geschikt. White tie is de strengste dresscode die er voor een diner in een restaurant kan gelden.
Boekingsdagen: Te reserveren op woensdag en donderdag (i.c.m. diner) en op vrijdag en zaterdag (i.c.m. lunch of diner). Kosten: Vanaf € 612,50 per persoon op basis van twee personen.
De getallen zijn niet eensluidend, maar er lijkt consensus dat minstens 200.000 en misschien wel meer dan 300.000 kinderen elke dag zonder ontbijt naar school komen. Sommige scholen rapporteren dat 60 tot 70% van de kinderen geen ontbijt krijgt.
Als de baby met jullie mee-eet, vergeet dan niet zijn of haar voeding mee te nemen en een paar extra lepels voor het geval dat er één (of twee) op de vloer belandt. Als je baby rondloopt, zorg er dan voor dat hij of zij niet bij andere tafeltjes op bezoek gaat, tenzij je zeker weet dat die mensen het leuk vinden.
Onderzoek: 30 procent van Nederlanders gaat twee keer per jaar uit eten. Uit het Nationaal Gastvrijheidsonderzoek in opdracht van JMW Horeca Uitzendbureau door Kantar TNS blijkt dat een op de drie Nederlanders gemiddeld een keer per half jaar uit eten gaat.
Dat is over het algemeen duurder dan lunchen, vaak omdat de menu's uit meer gerechten bestaan. Een aantal restaurants biedt 's avonds hetzelfde menu aan als 's middags, zoals 212 en Sinne. Dat maakt Sinne ook meteen het restaurant waar je 's avonds het goedkoopst dineert, namelijk voor €39.
De consument gaf in 2021 gemiddeld een bedrag uit van 70 euro op het terras. De horeca uitgaven verschillen wel per generatie en de millenials geven een bedrag uit van ongeveer 75-85 euro. Bij de generatie babyboomers gaat het om horeca uitgaven van ongeveer 65 euro.
Suggesties 6 gangen: Amuse, voorgerecht (koud of warm), soep, spoom, hoofdgerecht, kaas of nagerecht. Koud voorgerecht, soep, warm tussengerecht, spoom, hoofdgerecht, kaas of nagerecht.
Na je opleiding start je op ongeveer 1714 euro bruto*. Na 5 jaar verdien je ongeveer 1996 euro bruto per maand. Per uur is dat omgerekend 11,54 euro bruto.
Chef-kok lonen in België
Als Chef-kok mag je je verwachten aan een gemiddeld salaris van 39.500 €. Het gemiddelde loonbereik als Chef-kok ligt tussen 31.300 € en 47.100 €.
Freelance kok
Deze kunnen tijdelijk ingehuurd worden bij een gebrek aan zelfstandig werkende koks, afwezigheid van de Chef, Souschef, in de vakantieperiode of bij bijzondere evenementen. Zoals in alle branches kunnen ook de prijsverschillen onder deze zzp'ers flink verschillen.
Het gemiddelde uurtarief van zzp'ers ligt tussen de 45 en 60 euro per uur, exclusief btw. Dit is het gemiddelde van alle zelfstandigen dus van de zzp'ers met lage tarieven en de zelfstandigen die een hoger tarief in rekening brengen.
Minimumtarief €30 tot €35
Dat is een advies van de Sociaal Economische Raad (SER). Die adviseren het kabinet om alsnog een minimum uurtarief in te stellen, maar dan wat hoger. Dit zou dan geen harde ondergrens zijn, maar wel een soort norm.
Als startende ondernemer mag je al tevreden zijn als je 50 tot 60% van die 1.840 uren in rekening kunt brengen. In ons voorbeeld kom je met 50% declarabele uren uit op een uurtarief van (46.312 euro/920 uren=) 51 euro. Je berekent over je uurprijs van 51 euro 21% of 9% btw, afhankelijk van de aard van je dienst.
Na je opleiding start je op ongeveer 1714 euro bruto*. Na 5 jaar verdien je ongeveer 1996 euro bruto per maand. Per uur is dat omgerekend 11,54 euro bruto.