Er zijn verschillende trucjes die je kunt proberen om spruitjesgeur tegen te gaan. Je kunt bijvoorbeeld een scheutje melk of een gepelde ui laten meekoken in het water. Die zorgen ervoor dat er minder zwavel vrijkomt en dat de spruitjes dus ook minder geur afgeven.
"Dus het echte geheim van het koken hiervan is om ze minder dan vijf minuten te koken." U kunt onaangename geuren van Thanksgiving Day nog verder verminderen, zegt Corriher, door uw spruitjes een dag van tevoren te koken. Kook ze iets minder dan vijf minuten, zegt ze, en spoel ze vervolgens af met koud water om het koken te stoppen.
De zaden stinken of zijn beschimmeld
Spruiten moeten minstens twee keer per dag worden gespoeld met een goede hoeveelheid spoelwater om onzuiverheden te verwijderen zodra ze verschijnen . Na het spoelen moeten de zaden goed worden uitgelekt om te voorkomen dat ze in te veel water zitten.
Hoewel de afzuigkap nooit alle kooklucht wegzuigt, helpt het natuurlijk wel. Azijn en citroen zijn beide goede middelen om vieze geuren te neutraliseren. Azijn neutraliseert een vieze lucht en citroen zorgt voor een frisse geur in huis. Breng een pan met azijn en citroenpartjes aan de kook.
Gember, komijn en venkel staan allemaal bekend om hun spijsverteringsvoordelen en kunnen helpen ongemak te verminderen. Daarnaast kan het toevoegen van een kleine hoeveelheid azijn of citroensap aan uw kookwater ook helpen de complexe suikers in spruitjes af te breken die gas kunnen veroorzaken.
Probeer regelmatig en gezond te eten. Dat betekent: wees matig met koffie en alcohol, eet veel vezels (volkoren brood, groente en fruit) en drink minimaal twee liter per dag. Probeer rustig te eten en goed te kauwen. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging.
Groenten zoals kool, spruitjes en broccoli bevatten bijvoorbeeld allemaal het koolhydraat raffinose . Je lichaam kan deze substantie niet afbreken totdat het je dikke darm bereikt, waar de bacteriën die het opeten gas vrijgeven.
Azijn. Azijn is een goed middel om de geur te neutraliseren in huis. Azijn heeft de fantastische eigenschap om luchtjes te neutraliseren en absorberen. Breng een pannetje azijn aan de kook en de stank van bijvoorbeeld bak en braadlucht is binnen een mum van tijd verdwenen.
Gebruik een azijnstoomreiniger .
Vergelijkbaar met het koken van citroenen of het maken van potpourri op het fornuis, is azijnstoom een geweldige manier om sterke geuren te neutraliseren. Voeg een half kopje azijn toe aan een kopje water en laat het op het fornuis sudderen terwijl je kookt (of erna) om alle geuren in de lucht te absorberen.
Je kunt een kom met azijn in een ruimte plaatsen of azijn gebruiken bij het schoonmaken om geuren te verminderen. Citroen heeft een verfrissende geur en de natuurlijke zuren kunnen geuren absorberen en neutraliseren. Je kunt bijvoorbeeld een halve citroen uitknijpen in een ruimte om een frisse geur te verspreiden.
Vieze, beschimmelde geur Als je spruitjes nog vers en eetbaar zijn, hebben ze niet veel geur of ze ruiken een beetje aards. Spruitjes ruiken normaal gesproken alleen nadat je ze hebt gekookt, dus gooi alle spruitjes met een sterke geur weg als ze nog rauw zijn .
Hier is de sleutel om erachter te komen - GEBRUIK JE NEUS! Als je spruitjes slecht ruiken, dan zijn ze hoogstwaarschijnlijk slecht - EET ZE NIET!
Azijn heeft een heel sterke geur en zorgt ervoor dat de vieze luchtjes worden opgenomen uit de omgeving. Heb je schoonmaakazijn in huis? Zet dan een kommetje met een laagje schoonmaakazijn neer in de kamer. Door de warmte verdampt de azijn en verspreidt het zich door de kamer.
Verspreid je spruitjes gewoon over een bakplaat, zorg ervoor dat ze genoeg ruimte hebben. Verwarm ze op 350 graden Fahrenheit gedurende 10 tot 12 minuten -- dat is vergeleken met je originele braadstuk, dat op 400 graden zou zijn geweest gedurende ongeveer 20 tot 25 minuten.
De bittere smaak van spruitjes helpt ook niet
Wat ook niet echt helpt, is de sterke, bittere smaak. Dat we bittere smaken vies vinden, komt doordat we die van nature associëren met dingen die giftig zijn. Zoete smaken, zoals in fruit, staan voor veilig en eetbaar, daarom vinden we ze ook zo lekker.
Kruiden bij spruitjes zijn ontzettend veelzijdig en een beetje afhankelijk van je bereidingswijze. Als je gaat voor gekookte spruitjes is een snuf nootmuskaat of kurkuma altijd lekker. Wok je ze of rooster je ze? Ga dan bijvoorbeeld voor knoflook, chilipeper vlokken en marjolein.
Ventilatie
De meest voor de hand liggende oplossing is om lucht te laten circuleren terwijl u kookt . Ventilatie is essentieel in de keuken, en niet alleen om van kookluchtjes af te komen. Het laat ook overtollige stoom en vocht ontsnappen, waardoor schimmel en meeldauw worden voorkomen.
Een verhoogde luchtvochtigheid kan geurretentie verergeren , omdat overtollig vocht ervoor kan zorgen dat voedseldeeltjes en geuren zich hardnekkiger aan oppervlakken hechten. Om dit effect tegen te gaan, kan het gebruik van een luchtontvochtiger in uw keuken helpen om een ideaal vochtigheidsbereik te behouden, waardoor de kans op blijvende geuren wordt verkleind.
U kunt baking soda gebruiken, droog of opgelost in water , om geuren te absorberen en voorgoed van nare geuren af te komen. Strooi baking soda op zware meubels, zoals matrassen, banken, stoelen en tapijten. Laat het poeder minstens een uur zitten.
2. Kookluchtjes verdrijven. Ze kunnen lang in huis blijven hangen, die kook- en frituurluchtjes. Laat tijdens het kokkerellen een pannetje met azijn meekoken om sterke vis- en koolgeuren te verdrijven.
U kunt geurabsorberende middelen gebruiken om ongewenste geuren te absorberen. Denk aan bakpoeder, koffiedik, azijn of actieve kool . Plaats bijvoorbeeld een bakje met azijn in de buurt van de bron van de geur, wanneer de stank erg doordringend is.
" Het koken van spruitjes kan de hoeveelheid vezels, glucosinolaten (zwavelhoudende verbindingen) en fructanen verminderen , waardoor ze beter te verdragen zijn en mogelijk minder snel gasvorming veroorzaken." Kimszal adviseert om de rauwe groenten te laten staan en kookmethodes als koken, blancheren en roosteren te proberen.
Spruitjes bevatten vooral oplosbare vezels deze absorberen water en verzachten de ontlasting. Dit proces voorkomt verstopping. Vezels zorgen er ook voor dat je darmen gereinigd en volledig geleegd worden. Dit vermindert de kans op verschillende bacteriële en schimmelinfecties in het maag darmkanaal.
7. Broccoli, bloemkool en kool. Kool, broccoli, bloemkool, spruitjes, boerenkool en andere groene bladgroenten bevatten superveel vezels en dit kan allemaal wat te veel zijn voor je lichaam om te verteren. Maar de bacteriën in je darmen gebruiken het graag voor energie, en dit resulteert in gas .