Maak de blaar en omgeving schoon met stromend water of ontsmettingsmiddel. Gebruik een steriele blaarprikker (bloedlancet) of een naald (uit de naaidoos) die ontsmet is met ontsmettingsalcohol. Prik de huid op twee plaatsen door aan de basis van de blaar. Druk met een gaasje de blaar voorzichtig leeg.
Het lichaam reageert op de wrijving door vocht te produceren.Het vocht hoopt zich op onder dat deel van de huid waar de wrijving plaatsvindt. Dat veroorzaakt druk, pijn en een blaar onder je voet of tussen je tenen. En wanneer de wrijving ook kleine bloedvaten kapotmaakt, ontstaat een bloedblaar.
Er wordt vaak geadviseerd om de blaar intact te houden. Het vocht onder de huid helpt namelijk om het weefsel sneller te laten genezen. Maar in veel gevallen, waarbij het een onschuldige blaar is, kan het juist vervelend aanvoelen als het vocht er nog in zit. En dan kan deze als behandeling best doorgeprikt worden.
Zitten jouw blaren in de holling van je voet of juist op de top van je tenen? Smeer de blaar en de omliggende huid dan eens in met vaseline, hierdoor zal de wrijving en de kans op nieuwe blaren een stuk minder zijn!
ontsmet de blaar, bij voorkeur met een waterige oplossing op basis van chloorverbindingen, chloorhexidine of povidon-jood. Vraag je apotheker een geschikt product. dek de huid af met een wondpleister of niet-inklevend compres.
Druppel Betadine Oplossing direct vanuit het flesje op de open(geprikte) blaar. Je kunt hiervoor ook een watje of steriel gaasje gebruiken. Je kunt eventueel ook Betadine Zalf op de wond smeren. Dek de blaar goed af met een pleister om te voorkomen dat er vuil en bacteriën inkomen die een infectie kunnen veroorzaken.
Gehwol Voetcrème
De crème beschermt, verzorgt en verstevigt de huid en voorkomt huidbeschadigingen door bijvoorbeeld lange wandeltochten, sport of het inlopen van nieuw schoeisel. Voetcrème stimuleert de bloedcirculatie en bevordert het genezingsproces van wonden en blaren.
Wandelen met blaren
Je kunt met een blaar prima kilometers maken, mits je 'm goed behandelt. De pijn kan het wandelplezier wegnemen, maar door de blaar goed af te plakken, moet de pijn afnemen. Blarenpleisters zorgen namelijk voor een soort tweede huid die de blaar beschermt.
Bij beginnende blaren (rode huid) volstaat een blarenpleister. Zorg dat de pleister ruim over de blaar heen valt en dat hij plooivrij wordt geplakt. Heb je te veel last van de blaar om nog te kunnen lopen (bijvoorbeeld door de dikte van de blaar), prik deze dan door.
In plaats van doorprikken kun je de blaar gewoon met rust laten en afplakken. Bijvoorbeeld met Compeed, ovale pleisters die je over de blaar heen plakt. Eenmaal goed aangebracht kun je er nog dagen of zelfs meer dan een week mee doorlopen, totdat de blaar is verdwenen en er nieuwe huid onder zit.
Steriliseer de blarenprikker. Prik de blaar door op twee plaatsen die tegenovergesteld zijn. Druk met een steriel gaasje de blaar leeg. Druppel nog wat jodium er op en dek de blaar af met een steriel gaasje.
Je moet de blaar dakpansgewijs afplakken. Bij een blaar op je hiel begin je hoog: de eerste laag tape moet dan horizontaal boven de plek waar de rand van je schoen zit worden geplakt. Daarna plak je steeds een nieuw stukje tape dat het vorige stuk een deel overlapt.
Kloven tussen de tenen die zijn veroorzaakt door droge voeten kun je het beste dagelijks insmeren met een hydraterende voetcrème of een specifieke zalf voor kloven. Het gebruik van een hydraterende zalf zal ervoor zorgen dat de voet minder snel uitdroogt.
Winterhanden of wintertenen kun je krijgen door kou. Je krijgt dan jeuk of pijn aan je vingers of tenen.Op je vingers of tenen krijg je 1 of meer donkere, rood-blauwe of paars-blauwe plekken. De klachten gaan meestal binnen enkele weken vanzelf over.
gemakkelijk geïnfecteerd." De buitenste laag van blaren beschermt de wond tegen verdere druk of voorkomt infectie door vuil en bacteriën. Jammer genoeg doen blaren pijn en kunnen ze openbarsten bij nog meer druk en wrijving. Dit leidt tot een open wond die erg pijnlijk is en gemakkelijk geïnfecteerd kan raken.
Er is geen reden waarom consumenten die een cerebrovasculair ongeval of soortgelijke aandoeningen hebben gehad, COMPEED® niet zouden gebruiken. Als je echter twijfelt over de ernst van de aandoening, raden wij je aan je arts te raadplegen.
De meeste blaren verdwijnen na enkele dagen of soms weken wanneer het grote blaren betreffen. Een blaar (bullae) is een holte tussen twee huidlagen die zich vult met vocht. Hoe lang blaren duren is ook afhankelijk van uw mogelijkheid ze te ontzien.
Verzorg de blaren goed
Druk er zoveel mogelijk vocht uit met een steriel gaasje of een schone zakdoek. Laat de huid zo goed mogelijk heel. Plak de blaar dakpansgewijs af. Verwijder de tape door je voet te weken in wat warm water met soda of voorzichtig met zeep.
Als een blaar kapot is gegaan, dan kun je inderdaad een blarenpleister gebruiken. Het is wel belangrijk dat je de wond en de daaromheen gelegen huid goed ontsmet, alvorens je de kapotte blaar afdekt. Wanneer je dit niet doet dan is de kans aanwezig dat er een nare infectie ontstaat.
Blaren ontstaan doordat de diepere huidlaag beschadigd raakt. Er hoopt zich vocht (plasma) op in of onder de opperhuid. Het beschadigen van de huid komt meestal door druk of wrijving (een drukblaar), bijvoorbeeld door te krappe schoenen. Een drukblaar is vaak klein en niet gevaarlijk.
Daarnaast heeft het als eigenschap dat de huid wordt samengetrokken waardoor wondjes sneller genezen. Ook werkt zinkzalf goed bij blaasjes, zoals waterpokken, krentenbaard of blaren.
6. Sudocrem kan kleine wondjes helpen genezen. Zoals we al zeiden, ondersteunt Sudocrem het herstellend vermogen van de huid; het zorgt ervoor dat wondjes sneller genezen. De benzylbenzoaat en benzylcinnamaat in Sudocrem hebben sterke genezende eigenschappen.