CLARINS – ROLL-ON DEODORANT ALCOHOL-FREE
Elke dag aanbrengen zorgt ervoor dat je nooit meer last hebt van natte oksels of nare zweetluchtjes. De geur is fris maar niet overheersend en ruik je zeker niet door je parfum heen. De roller werkt fijn en geeft precies de juiste hoeveelheid af.
De precieze oorzaak is niet helemaal bekend. In sommige gevallen zijn medicijnen (zoals bepaalde hormoonpreparaten en slijmverdunners) de oorzaak. Vaak en veel gekruid eten, overmatig koffie drinken en veel roken kunnen het zweten verergeren. Stress is ook een veel voorkomende oorzaak.
"Er zijn soms ook medische oorzaken waardoor je meer gaat transpireren. Zo kun je extra zweten door bepaalde medicijnen. Ook diabeten, vrouwen in de overgang of mensen met overgewicht zweten vaker of meer." "Daarnaast zie je ook vaak dat mensen die stoppen met drugs of alcohol meer zweten.
Als je echt last hebt van overmatig zweten, is het beter om te kiezen voor een anti-transpirant. Dit type product moet, in tegenstelling tot de traditionele deodorant, 's avonds aangebracht worden omdat het enkele uren nodig heeft om in te werken. Bovendien moet het niet iedere dag aangebracht worden.
Draag luchtige kleding van katoen. Was u elke dag met water en zeep. Een deodorant of lotion met aluminium-zouten kan ook helpen. Soms komt veel zweten door bijvoorbeeld de overgang, angst, overgewicht, alcohol of drugs.
Probeer luchtige en wijde kleding te dragen. Zorg dat je kleding ventileert, dus geen latex pakje.. Grapje natuurlijk, maar de juiste kleding zorgt ervoor dat je het minder snel warm krijgt en je zweet makkelijker kan verdampen.
Was je oksels tot tweemaal daags met PH-neutrale zeep. De waslotion van Dermalex, bijvoorbeeld, zorgt dat de bacteriën die zweetgeur veroorzaken, worden verwijderd. Zo voorkom je in ieder geval stinkende oksels!
Oorzaken overmatig zweten
Bijwerkingen van bepaalde medicijnen (zoals SSRI's, TCA's, opiaten, cholinesteraseremmers, levopoda en anti-oestrogenen, zoals tamoxifen) Drugs of alcohol, of verschijnselen bij minderen of stoppen daarmee. Hormonale veranderingen, zoals in zwangerschap of overgang. Een angststoornis.
Een spray is bovendien praktischer en sneller in het gebruik. De meeste mensen kunnen echter beter tegen een roller dan tegen een spuitbus. Een roller is veel vriendelijker voor de gevoelige huid. Daarnaast is een roller milieuvriendelijker, vanwege de drijfgassen in een spray.
Citroen is een frisse deodorant
Geen probleem als je een citroen in huis hebt! Dep het sap van de citroen onder je oksels en je zal een hele avond heerlijk fris blijven ruiken. Door de antibacteriële werking gaan alle bacteriën onder je oksel dood en voorkom je nare geurtjes.
Odorex Extra Dry Lotion is langer werkzaam dan een reguliere deodorant, slecht 2-3 maal per week aanbrengen volstaat. Is dit product schadelijk voor mijn huid? Nee, Odorex is niet schadelijk voor de huid. De werking van het actieve bestanddeel van Odorex berust op het afsluiten van de zweetklieren onder de oksels.
Week uw kledingstuk in een emmer met azijn voordat u het wast. Zorg dat het kledingstuk hierbij helemaal is ondergedompeld in de azijn en laat het minimaal een uurtje intrekken (de hele nacht is nog beter) en doe het vervolgens in de wasmachine.
Okselpads plak je simpelweg onder je oksels in je kleding. De okselpads vangen transpiratievocht op dat wordt geabsorbeerd in de middelste lagen van de okselpad waardoor zowel het gedeelte tegen de huid als de buitenkant droog blijft. Je voorkomt dus zichtbare zweetplekken in je kleding.
1-2 Dry Okselpads | Kruidvat NL.
Was daarom 2 of 3 keer per week je oksels met een beetje zeep en gebruik daarna deodorant. Zweet je veel? Dan is het beter om je oksels wat vaker te wassen, dan om steeds opnieuw deodorant te gebruiken. Deo werkt namelijk beter op een schone huid.
Hoe ontstaat zweetgeur? Zweetgeur ontstaat wanneer het zweet een reactie aangaat met bacteriën. Echter hoeft een stinkende transpiratiegeur niets te maken te hebben met persoonlijke hygiëne. Dit kan namelijk ook een gevolg zijn van overactieve apocriene zweetklieren.
Zweetgeurtjes weg in één-twee-drie
Spray of smeer wat antibacteriële handspray- of gel onder je oksels en laat het even aan de lucht drogen. Zweetgeur wordt namelijk veroorzaakt door bacteriën die zich op de huid vormen en daar ongestoord kunnen broeien.
Drink altijd voldoende water, vooral tijdens en na het drinken van alcohol. Als je je zorgen maakt over hoeveel je tijdens het eten of drinken zweet, bespreek dit dan met je huisarts.
Bij overmatig zweten produceren de zweetkliertjes in je huid meer zweet dan nodig is om jouw lichaam te beschermen tegen oververhitting. Je kunt ook last krijgen van plotselinge hevige zweetaanvallen. Overmatig zweten kan onder andere veroorzaakt worden door zenuwen of de overgang.
Veel zweten is een teken van een goede bloedsomloop
Door de warmte gaat de bloedsomloop omhoog om zweet te produceren en afvalstoffen te verwijderen uit het lichaam. Op langere termijn zou dit er zelfs voor kunnen zorgen dat aderen in het lichaam minder snel dichtslibben.
Stinkende oksels oorzaak
Vaak is er veel onbegrip voor stinkende transpiratie. Het wordt namelijk geassocieerd met een gebrek aan persoonlijke hygiëne. Dit kan het geval zijn wanneer zweet een reactie aangaat met bacteriën. Dit veroorzaakt de klassieke 'zweetlucht' en kan verholpen worden met een frisse douche.
Het zweet van deze klieren is zelf geurloos en het gaat pas ruiken als het in contact komt met de bacteriën op je huid.
In angstzweet vind je veel aldehyden en ketonen en weinig van de andere twee, in neutraal zweet is het precies andersom. Een van de stoffen in angstzweet is hexanal, een grasachtige geur. Je ruikt het niet bewust, maar je hersenen reageren wel. In de natuur is het ook een belangrijke signaalstof.