De honden kunnen goed tegen (regen)water, maar hebben soms wat extra motivatie nodig. Je kan de hond motiveren door een aantal beloningen mee te nemen om ze naar buiten te krijgen. Zodra je buiten bent met de hond, geef je een beloning.
Door de sneeuw en de lage temperatuur kan je hond kou vatten. Rassen zonder ondervacht en uit warmere klimaten hebben het veel sneller koud dan rassen met ondervacht. Als het sneeuwt of je hond heeft in de sneeuw gerold dan zal de aanwezige sneeuw in zijn vacht smelten en je hond afkoelen.
1) gezelschapsdieren mogen worden binnengebracht in ruimten waar levensmiddelen worden verbruikt (zaal van restaurant, zaal van frituur, zaal van een snackbar, enz.) op voorwaarde dat de uitbater dit toelaat en er zich van vergewist heeft dat de dieren geen bron van besmetting voor de levensmiddelen kunnen vormen.
In winkels waar voeding wordt verkocht, mogen honden niet binnen om hygiënische redenen. Het kan zijn dat de eigenaar van de zaak een enorme dierenvriend is en een oogje dichtknijpt, maar in principe mag het dus niet. Dit verbod geldt overigens ook voor katten, vogels en andere dieren.
Huisdieren mogen niet mee op plaatsen waar levensmiddelen worden bewerkt, geplaatst, gehanteerd of opgeslagen. In de winkel mag “Bobbie” dus niet mee. Maar ze mogen wel binnen in ruimtes die alleen dienen voor het verbruik van levensmiddelen. Een restaurant dus, maar ook een brasserie of een café…
Van 15 april tot 1 oktober mogen tussen 09.00 uur en 19.00 uur op het hele strand geen honden komen. Tussen 19.00 uur en 09.00 uur mogen honden wel op het strand komen. Ze moeten dan wel zijn aangelijnd.
Honden die zich over willen geven gaan op hun rug liggen. Hierbij komen de buik en de hals van de hond boven te liggen, kwetsbare delen van het lichaam van de hond. Om jou die kwetsbare delen te laten aaien, moet hij je dus vertrouwen.
Een bankje of bed heeft als voordeel dat het wat meer van de grond af staat. En voor honden die graag onder een kleedje verstopt liggen kan een slaapzak de perfecte uitkomst zijn. Bij jou op de bank of in bed slapen is natuurlijk ook een mogelijkheid en veel honden vinden dit helemaal het einde.
je hond is (veel) drukker of juist trager dan normaal. hij luistert minder goed en reageert trager dan normaal. hij is prikkelbaar, wat zich uit in bijvoorbeeld uitvallen naar honden, veel blaffen of afzonderen. je hond heeft minder controle over zijn bewegingen, zijn coördinatie neemt af.
Waar zwemmen met je hond? Zwemmen kan in recreatieplassen, in een (eigen) zwembad en in de zee. In het zomerseizoen mogen honden meestal niet loslopen op het strand en zwemmen in de zee, maar buiten het zomerseizoen is dit wel toegestaan.
Waar mag mijn hond zwemmen? Honden mogen niet overal zwemmen. Er zijn verschillende losloopgebieden met een hondenzwemvijver of hondenstrand waar je wel met je hond terecht kan. Een overzicht van alle stranden en losloopgebieden met water waar je hond mag zwemmen vind je op Doggydating, onder de kop losloopgebieden.
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je het beste een hondenstretcher voor je hond kunt kopen. Een daarvan is dat ze vaak gemakkelijk mee te nemen zijn, maar ook dat het een koelere ligplek is dan een hondenmand en dat het minder makkelijk te slopen is, zijn goede redenen om voor een hondenstretcher te kiezen.
Op verschillende plaatsen mag je het hele jaar door wandelen op het strand met je hond: Vanaf strandhoofd 5 op de Oosteroever tot aan de grens met Bredene. Op het Klein Strand tussen het Westerstaketsel en de Westelijke Strekdam.
Met de hond reizen in de trein in Nederland
Het gaat erom dat de hond geen zitplaats inneemt. Heb je een grotere hond, dan neemt deze zeer waarschijnlijk wel een zitplaats in. Je hond heeft in dat geval een eigen treinkaartje nodig. Dit treinkaartje heet 'Dagkaart hond' en kost € 3,20.
Polen zijn echte hondenliefhebbers en zijn dan ook erg coulant wat betreft het loslopen van een hond. Alhoewel honden in de nationale parken verboden zijn, mogen ze gek genoeg wel overal komen in de natuurreservaten. In bossen en wandelgebieden staat het aangegeven of en wanneer je hond los mag lopen.
Het land heeft ruimte voor de mooiste wandelingen waar je niet alleen je hond een groot plezier mee zult doen. Frankrijk is ook erg hondvriendelijk, zo zijn honden op veel terrassen van restaurants en cafes gewoon welkom en zul je dus thuis geen hondenpension hoeven te regelen om zelf lekker op vakantie te kunnen.
De voornaamste reden dat honden likken is plezier. Je hond heeft het naar zijn zin of ontmoet nieuwe mensen die met hem willen spelen. Wanneer een hond je gezicht, handen of voeten likt bij thuiskomt, is het erg waarschijnlijk dat hij blij is dat je thuis bent. “Welkom thuis en geef mij aandacht!”.
Alhoewel de betekenis iets heel anders veronderstelt, nu even letterlijk: maak geen slapende honden, met name dromende honden, wakker. Want juist in die dromen consolideren, oftewel verwerken en bewaren, honden hun nieuwste herinneringen.Net als bij mensen dus.