Kies voor citroenen en appels Citroenen neutraliseren niet alleen de sterke smaak in je mond, ze hebben ook antibacteriële eigenschappen. Door de bacteriën in je mond te vernietigen, ben jij verlost van je slechte adem. Appels bevatten dan weer natuurlijke enzymen die de zwaveldeeltjes doen verdwijnen.
De zwavelverbindingen die verantwoordelijk zijn voor die scherpe "bijtende" smaak en de krachtige nasmaak van ui, verdwijnen in het water van de snijvlakken van de ui. Schil en snijd de rode ui zoals in uw recept staat en dompel ze vervolgens onder in een kom met koud of ijskoud water .
Ook kruiden zoals peterselie en basilicum of een portie brood of andere koolhydraten bij de maaltijd kunnen helpen om de geur en smaak te neutraliseren. Als deze trucjes niet werken, kan je ook altijd groene thee, melk of zuur citrussap proberen.
De azijn neutraliseert de uiengeur die in het aanrechtblad is getrokken. Uiengeur in de kamer - Heb je last van een uiengeur in je kamer? dan kan je dit bestrijden door schaaltjes met azijn of koffie op de verwarming te leggen. De warmte zorgt ervoor dat de neutraliserende werking van koffie of azijn word versterkt.
Niet alleen het mes vochtig maken helpt, ook de handen en polsen voor het snijden nat maken helpt. Snijd de uien naast een pan kokend water. De gassen gaan naar het vocht wat van de pan afkomt. U zou ook de kraan kunnen laten lopen, maar dat is zonde van al het water.
Koel de uien voordat u ze snijdt
De irriterende stoffen in uien zweven het makkelijkst door warme lucht. Koel uien een paar minuten in de koelkast of vriezer voordat u ze snijdt, om te voorkomen dat deze stoffen naar uw ogen stijgen.
Een studie uit 2016 suggereert dat appel, munt en sla de beste voedingsmiddelen zijn om snel weer van de vieze nasmaak in je mond verlost te raken, omdat ze stoffen bevatten die inspelen op de moleculen van ui of knoflook. Daarnaast kan kauwen op wat peterselie, of een glas melk drinken soelaas bieden.
Knoflook en uien zijn rijk aan zwavel en kunnen bacteriën een feestmaal geven. Dus als je naar uien ruikt als je zweet, vooral na het eten van deze voedingsmiddelen, is dat de reden. Regelmatig je lichaam en oksels wassen helpt. En een beetje deodorant om de geur te beheersen.
De geur van knoflook (en ui) wordt veroorzaakt door de zwavel die erin zitten. Die geur blijft hangen in je mond en kan zelfs na een nacht nog te ruiken zijn.
Voeg de gesnipperde ui toe. Voeg ook een snufje zout toe. Hierdoor laat de ui vocht los en gaart alles rustig. Laat garen op laag vuur.
Suikervrije snoepjes, muntjes of kauwgom
Door te kauwen of zuigen, stimuleer je de speekselaanmaak. Heb je meer speeksel, dan heb je een minder droge mond en heb je een minder droge mond, dan heb je minder kans dat bacteriën in je mond feestvieren en heb je dus ook minder kans op een vieze smaak in je mond.
Wanneer u rauwe uien bereidt, week ze dan eerst in koud water om wat van de scherpte te verwijderen en de smaak te verzachten . Omdat te lang weken de smaak echter zal verdunnen, wordt het aanbevolen om ze 5 tot 10 minuten in koud water te weken. Knijp het overtollige water eruit voor gebruik.
Sterk ruikende voedingsmiddelen zoals knoflook, uien en specerijen bevatten zwavelverbindingen die kunnen worden uitgescheiden via zweet en adem, wat kan bijdragen aan een onaangename geur zoals naar uien ruikend zweet.
Het komt allemaal door zwavel , dat de planten helpt zichzelf te beschermen tegen dieren die ze willen eten. Het zwavelcomponent in uien staat bekend als propylsulfoxide.
Drink citroenwater
Citroensap kan helpen om de geur van knoflook op de adem te neutraliseren. Probeer een kneepje verse knoflook op de adem toe te voegen. Probeer een kneepje verse citroensap (ongeveer een eetlepel) toe te voegen aan een glas drinkwater na uw knoflookrijke maaltijd.
Gebruik tandpasta en mondwater .
Tandpasta en mondwater kunnen de zwavelhoudende chemische verbindingen in uien verwijderen die een blijvende geur achterlaten. Wrijf uw handen met tandpasta en mondwater ongeveer dertig seconden onder stromend water tegen elkaar.
Huidgeur is het gevolg van de functie van talgklieren, waarvan het hoofddoel is om zweet te produceren . In eerste instantie is deze afscheiding geurloos. De unieke geur wordt veroorzaakt door bacteriën die overal op het menselijk lichaam leven en zweet metaboliseren. Het resultaat van dit proces is de karakteristieke geur van de huid.
Ik heb dit met oude handdoeken die vaak niet goed zijn opgedroogd . Je kunt ze helemaal uitwassen met een hete, lange, sopige wasbeurt, maar het is misschien makkelijker om gewoon een nieuwe te kopen. Zorg dat ze altijd goed zijn opgedroogd en regelmatig worden gewassen.
Dompel ze onder in koud water
Door ze onder te dompelen in koud water, verdwijnt de intense, scherpe beet van de rauwe ui. Het koude water helpt het enzym dat ervoor zorgt dat uien hun scherpe smaak verliezen. Op dezelfde manier helpt het bewaren van uien in de koelkast om ze zachter te maken als je ze gaat gebruiken.
Een glaasje melk drinken kan helpen. Goed je tanden poetsen en tong schrapen. Daarna zou je eens peterselie kunnen proberen, dat blijkt goed te werken. Melk en yoghurt kunnen ook helpen tegen een slechte adem.
Zoete uien hebben minder zwavelverbindingen dan gewone uien, waardoor ze je ogen minder irriteren. De versheid van de ui en hoe rijp de ui is, heeft ook invloed op hoeveel je moet huilen. Uien die minder vers of minder rijp zijn, hebben vaak minder zwavelverbindingen en veroorzaken minder irritatie.
Waarom moet je huilen als je uien snijdt? Bij het snijden van uien komt zwavel vrij.
Pel de ui en snijd of snipper de ui (fijnsnijden). Doe dit pas vlak voordat je de ui gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden namelijk snel bitter gaan smaken.