Twijfel aan je relatie ontstaat door een samenspel van factoren. Vaak spelen veranderingen in jullie leven samen een rol. Denk hierbij aan het wisselen van baan, werkloosheid, verhuizing, ziekten of psychische problemen.
Als je een gelukkige relatie hebt, wil je tijd doorbrengen met je partner. Je bent enthousiast voor date-avonden en je kan niet wachten om in de armen van je lover te kruipen. Maar als dat gevoel veel minder wordt en je alleen maar zin hebt om met je andere af te spreken, kan dat einde relatie betekenen.
Twijfelen komt voort uit het bang zijn om een verkeerde keuze te maken. Je twijfelt dus gewoon door angst, dat is de reden. Twijfelen is echter een lastige eigenschap en bezorgt je veel pieker werk. Maar er is iets aan te doen, stop dus vandaag nog met piekeren, zet die twijfel overboord en maak een bewuste keuze!
Vraag jezelf af hoe belangrijk het is dat zij deze persoon aardig vinden. Als je hem of haar aan je beste vriend(en) of vriendin(nen) hebt voorgesteld, en aan je meest hechte familieleden, en als je echt graag wilt dat zij jouw partner graag mogen, dan zou het kunnen zijn dat je verliefd bent.
Twijfelen is goed, mits je jezelf op een volwassen, verantwoordelijke manier benadert in plaats van hopeloos wacht tot iemand anders de keuze voor jou maakt. Twijfelen kan je heel veel positiefs brengen en enorm veel zelfinzicht. Het kan zorgen voor een weloverwogen keuze met goede gevolgen.
De keuzes die je maakt hebben altijd een gevolg en dat is nou juist waar eeuwige twijfelaars zo door gaan twijfelen. Wat ook mee speelt is dat eeuwige twijfelaars een beslissing willen maken die voor iedereen goed is en het kan gebeuren dat er iemand minder blij is met de keuze.
Als je het niet zegt, laat je misschien een mooie kans op een relatie voorbij gaan. Er zijn verschillende aanpakken om iemand duidelijk te maken dat je gevoelens voor hen hebt: Je kan subtiel zijn en hints geven aan de ander om je gevoelens duidelijk te maken. Het nadeel hieraan is dat de ander je hints misschien mist.
De winter komt eraan! Voor veel koppels betekent dat het einde van zwoele avonden en fladderende vlinders. Er is zelfs één dag in het jaar wanneer de meeste koppels hun relatie verbreken. De dag dat de meeste stellen de knoop doorhakken valt in de winter.
Afgezien van de eerste tijd van verliefdheid, gaat het daarna nooit meer helemaal vanzelf. Je moet er aan werken, er tijd en aandacht aan geven. Alles wat aandacht krijgt wordt groter en daarmee zullen je gevoelens ook weer terugkomen.
Wat is een toxische relatie? Een toxische relatie is een verbinding tussen twee personen die schadelijk is. Het is een vorm van een negatieve menselijke energieke besmetting. Dit betekent dat je iemand anders' energie met die van jou uitwisselt, en dat deze giftig voor jou is.
Oorzaken onzekerheid in relatie
Zo kan je bijvoorbeeld onzeker zijn binnen je relatie omdat je een negatief zelfbeeld hebt: hoe kan mijn partner mij leuk vinden terwijl ik helemaal niet leuk ben? Maar ook ervaringen uit het verleden die emotionele littekens hebben achtergelaten kunnen zorgen voor een onzeker gevoel.
2. Er is geen motivatie meer om aan de relatie te werken. Nog even voortbordurend op bovenstaande punt: je kunt het gesprek met je partner wel aangaan en hij of zij kan verbetering beloven, maar wat als dat niet gebeurt? Volgens psycholoog Mariel Mangold is dat een teken dat de relatie mogelijk geen toekomst heeft.
Psychologen hanteren heel wat indelingen, maar een relatief overzichtelijke indeling is die in drieën. De eerste komt na een paar maanden tot een jaar, de tweede na een paar jaar, de derde na een jaar of zeven. Let wel: dit is heel globaal! Dip één komt voor jou misschien na drie maanden, voor een ander na een jaar.
WAT IS EEN DESTRUCTIEVE RELATIE? Destructieve relaties zijn relaties die je meer kwaad doet dan goed. Ze gaat heel erg op en af. Het gaat goed en alles is fijn totdat er een confrontatie is die uitmondt in een heftige ruzie.
Antwoordt hij vaak pas veel later op jouw appjes en krijg je regelmatig te horen dat hij de komende weken helemaal volgepland is? Dan moeten de *alarmbellen* af gaan. Iemand die oprecht bij jou wil zijn, wil ook tijd met jou besteden en zal er alles aan doen om die tijd voor jou vrij te maken.
Bij houden van denk je (uiteraard) af en toe aan je partner, maar is het niet zo dat die persoon continu in je hoofd zit. Mensen die verliefd zijn, beseffen dat een partner een groot deel van hun gedachten beslaat. Bij sterke verliefdheid kan het zelfs zijn dat je de hele tijd denkt aan je partner.
Citaten.net | Johann Wolfgang von Goethe - Hoe meer kennis hoe meer twijfel. Hoe meer kennis hoe meer twijfel. Origineel: Mit dem Wissen wächst der Zweifel.
twij·fel (de; m; meervoud: twijfels) 1onzekerheid, gebrek aan vastheid van wil of besluit, besluiteloosheid: iets in twijfel trekken niet geloven; het lijdt geen twijfel het is zeker twij·fe·len (twijfelde, heeft getwijfeld) 1in twijfel zijn: twijfelen aan …; twijfelen of …
twijfelen:
als trefwoord met bijbehorende synoniemen: twijfelen (ww) : aarzelen, dubben, huiveren, in dubio staan, in twijfel staan, schromen, terugdeinzen, wankelen, weifelen.
Wetenschappelijk onderzoek is er nooit naar gedaan, maar volgens relatietherapeuten zou ongeveer de helft van de koppels die een pauze inlassen wel degelijk terug bij elkaar komen. Dat een pauze niet altijd het einde van jullie relatie hoeft te betekenen, staat dus vast.
Soms is het beter om het uit te maken, als jullie constant ruzie hebben over hetzelfde onderwerp (of elke keer een ander) bijvoorbeeld. Natuurlijk is de eerste stap om erover te praten maar als dat niet gaat is de beste optie om er een punt achter te zetten.
We zijn als mens niet gemaakt om alleen te handelen naar wat logisch lijkt. Ons gevoel speelt een grote rol. Dat is de reden waarom we het vaak moeilijker vinden om de relatie te beëindigen, terwijl we wel weten dat het soms beter is om te doen.