Wat moet je doen als je een hyper hebt?

Wat moet je doen bij een hyper? Het lichaam wil zelf het teveel aan suiker in het bloed kwijtraken, door veel plassen. Veel blijven drinken (maar niets zoets!) helpt daarbij.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op diabetesfonds.nl

Wat moet je doen bij een hyperglycemie?

Drink veel water. Controleer regelmatig zelf uw bloedsuiker. Gebruikt u insuline, spuit de insuline dan in volgens aanpassingsschema. Gebruikt u medicatie, neem dan bij continu stijgende bloedsuikers contact op met de huisarts.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uzleuven.be

Hoe hoog kan een hyper zijn?

Het omgekeerde van een hypo is een hyper (voluit: hyperglykemie). De bloedsuikerspiegel is dan te hoog, dat wil zeggen boven de 11.1 mmol/l. Een hyper geeft aan dat je te weinig of geen insuline in je lichaam hebt zitten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op diabeter.nl

Waarom water drinken bij een hyper?

Het is goed om veel water te drinken. Zo voorkomt u uitdroging. Spuit extra insuline volgens het advies van uw arts of diabetesverpleegkundige. Wanneer een hyper gepaard gaat met misselijkheid of braken, moet u direct uw arts waarschuwen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cwz.nl

Is een hyper gevaarlijk?

Als de hyper steeds erger wordt, kun je flauwvallen of zelfs in coma raken. Bij een heel ernstige hyper heb je een diepe ademhaling en kan je adem naar aceton ruiken. Bel dan meteen 112.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op diabetesfonds.nl

Wat is een hypo en wat is een hyper?

29 gerelateerde vragen gevonden

Wat te eten bij een hyper?

Met voeding kunt u een hyper niet verhelpen. Bij een hyper is het nodig om extra insuline te spuiten. Uw arts of verpleegkundige kan u adviezen geven wanneer en hoeveel u moet bijspuiten. Probeer altijd te achterhalen waardoor een hypo of hyper ontstaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radboudumc.nl

Wat is erger een hypo of een hyper?

Wat is eigenlijk gevaarlijker: een hypo of een hyper? Op de korte termijn zijn ze allebei gevaarlijk en kunnen levensbedreigend zijn. Uit lange termijn onderzoek is inmiddels duidelijk dat een chronisch hoge bloedsuiker tot meer schade leidt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op elearningmadeeasy.nl

Wat voel je als je suiker te hoog is?

Hoe merkt u dat uw te hoge bloedsuikerwaarden heeft? Dit kunt u merken aan veel jeuk, door ontstekingen, hoofdpijn, zwakker voelen en minder spierkracht hebben, moeite met ademen, uitdrogingsverschijnselen en braken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bloeddrukmeterswebshop.nl

Heb ik een hyper?

U heeft een hyper als uw bloedsuiker hoger is dan 10mmol/l. Dit kunt dan last krijgen van klachten zoals: U moet veel plassen en dorst. U voelt zich vermoeid en zwak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op benudirect.nl

Hoe herken je een hyper?

De kenmerken van een hyper kunnen zijn:
  • veel plassen.
  • veel dorst hebben en houden.
  • droge tong.
  • vermoeidheid.
  • slaperigheid.
  • gevoel van algehele malaise, je helemaal niet lekker voelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op diabeteszelfindehand.nl

Wat neutraliseert suiker?

Proteïne, vezels en gezonde vetten zijn allemaal voedingsstoffen die de bloedsuikerspiegel stabiliseren. Daarnaast activeren ze hormonen die je een vol gevoel geven, waardoor je minder trek hebt in ongezonde dingen. Vul je bord dus bijvoorbeeld met groentes, avocado en vette vis.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op margriet.nl

Hoe voorkom je een hyper?

Ga niet bewegen als je bloedglucosewaarde boven 15 mmol/l zit, dan is er kans dat je bloedglucosewaarde stijgt. Ga je braken, waarschuw dan een arts. Water drinken voorkomt mogelijke uitdroging bij een hyper.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dvn.nl

Waarom dorst bij hyper?

In het kort. Als je diabetes hebt, kan het soms zo zijn dat je ineens vaak moet plassen, dat je dorst hebt, hoofdpijn krijgt of misselijk wordt. Er zit dan teveel suiker (glucose) in je bloed.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wza.nl

Hoe lang duurt een hypo?

Je lichaam heeft na een hypo tijd nodig om te herstellen. Dit kan tot 24 uur duren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dvn.nl

Hoe krijg je suiker uit je lichaam?

Suiker uit je lichaam krijgen is dus onmogelijk. Zelfs als je helemaal geen suiker meer zou eten, ook geen zetmeel en ook geen natuurlijke vruchtensuikers, dan nog zou je lichaam zelf glucose produceren uit andere stoffen. Als je dus geen suiker in je lichaam stopt, maakt je lichaam het zelf wel aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Is veel water drinken goed voor diabetes?

Het is beter om zo min mogelijk suikerhoudende dranken te nemen, zeker als je diabetes hebt. De hoeveelheid suiker in frisdrank kan je bloedsuiker enorm beïnvloeden. Water kan altijd, evenals thee of koffie zonder suiker.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op diabetesfonds.nl

Is Cola Zero goed voor diabetes?

Deskundigen adviseren mensen met diabetes om te kiezen voor dranken die weinig tot geen suiker bevatten. Daarom zijn onze suikervrije dranken, zoals Coca‑Cola light, Coca‑Cola zero sugar, Sprite en Chaudfontaine Fusion geschikt voor diabetici.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cocacolanederland.nl

Wat is een 2 4 6 regel?

Dit noemen we de 2-4-6-regel. Dit houdt in dat u iedere 2 uur uw bloedglucosewaarde meet. Is de bloedglucosewaarde tussen de 15 en 20 mmol/l, dan spuit u 4 eenheden extra. Is de bloedglucosewaarde tussen de 20 en 25 mmol/l, dan spuit u 6 eenheden extra.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op folders.slingeland.nl

Wat doet suikerziekte met je humeur?

Een wisselend humeur (opeens kwaad, verdrietig of blij) Tekenen van een ernstig verlaagde bloedsuiker zijn: sufheid, bewustzijnsverlies en uiteindelijk coma. Deze verschijnselen komen vooral voor bij patiënten die insuline spuiten en bij oudere mensen met diabetes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nieuwpoort.praktijkinfo.nl

Kun je hartkloppingen krijgen van suiker?

Je bloedsuiker heeft te veel pieken en dalen doordat je lichaam teveel insuline aanmaakt. Op het moment dat je bloedsuiker daalt, kun je een 'hypo' krijgen: trillen, duizeligheid, zweten, hartkloppingen, wazig zien, een paniekerig gevoel, oorsuizen en geen oriëntatiegevoel hebben zijn een aantal symptomen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mesologie.nl

Wat voel je als je een hypo hebt?

Normaal gesproken herken je een hypo op tijd aan klachten zoals zweten, trillen, hartkloppingen en een hongergevoel. Sommige mensen voelen een hypo na verloop van tijd niet meer aankomen. Dat kan vervelend of gevaarlijk zijn, want je kunt door een hypo bijvoorbeeld flauwvallen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op diabetesfonds.nl

Wat is het gevaar van een hypo?

Zijn hypo's gevaarlijk voor ons lichaam? Hier is veel onderzoek naar gedaan, maar voor zover we weten is het vaak doormaken van een hypo niet gevaarlijk voor het lichaam of de hersenen. Bij ouderen mensen kan het een extra belasting voor het hart vormen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uzleuven.be

Hoe hoog mag de suiker in het bloed zijn?

Bloedsuikerwaarde - niet nuchter geprikt (zo'n anderhalf tot twee uur na een maaltijd, op het moment dat er het meeste bloedsuiker in het bloed zit): Onder de 7,8 mmol/l - geen diabetes. Tussen de 7,8 en 11 mmol/l - geen oordeel mogelijk. Boven de 11 mmol/l - diabetes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op diabetesfonds.nl

Populaire vragen