Voeg koffie toe Je kunt ook een gedeelte van het water dat je moet toevoegen vervangen met (een sterke) koffie. Voeg niet meer vocht toe dan op de gebruiksaanwijzing staat, maar vervangen kan altijd natuurlijk.
Kun je brownies opnieuw bakken? Zijn je chocoladebrownies niet gaar genoeg? Geen nood, je kunt de chocoladebrownies nog steeds redden met behulp van de oven of magnetron. Als je de oven wil gebruiken, plaats ze er dan gewoon opnieuw in.
Te natte brownies worden opgelost door kleinere eieren, minder melk of olie te gebruiken of de volgende keer meer bloem te gebruiken . Veranderingen kunnen ook komen doordat de ontwikkelaar een andere oven gebruikt dan jij.
Probleem 2: Mijn brownies zijn te SMELTERIG
Eerlijk gezegd is de kans klein dat ze niet gaar zijn , maar het is waarschijnlijker dat ze gewoon in de koelkast moeten opstijven. Onze brownies zijn eigenlijk een chocoladeplas als ze uit de oven komen.
Consistentie van browniebeslag: Dik en kleverig, ideaal.
Wij raden aan
Een andere optie is om 1 eetlepelcakemeel aan de mengkom toe te voegen en te mengen . Cakemeel verbetert de textuur van het beslag en absorbeert een deel van de vloeistof.
Jij: Hoe moet mijn browniebeslag eruit zien? Ik: De ideale consistentie van browniebeslag is dik en kleverig .
Laat de brownies 10-20 minuten in de pan afkoelen . Dat is net lang genoeg om ze iets steviger te maken, maar niet te gaar door de restwarmte.
Pannenkoekenbeslag wordt waterig door te veel vloeistof in een recept of onnauwkeurige metingen . Dit gebeurt ook wanneer u een recept probeert aan te passen om te voldoen aan ontbrekende ingrediënten of allergieën en uw eigen vervangingen maakt.
Te weinig bakken. Een van de meest voorkomende redenen waarom brownies in het midden inzakken, is dat ze simpelweg te weinig gebakken zijn . Wanneer het midden van de brownies niet genoeg tijd heeft om te stollen, blijft het zacht en compact, waardoor het inzakt als het afkoelt. Oplossing: Om te voorkomen dat het te weinig gebakken wordt, gebruik je een tandenstoker of caketester om te controleren of het gaar is.
Ze geven brownies een lichtere, drogere en meer cake-achtige textuur. Als je dit verkiest boven de chewy variant, ga dan je gang en breek dat extra ei erin. Aan de andere kant, te veel eieren zullen brownies opleveren die hard, zwaar en taai zijn .
Bak de brownies in ca. 40 minuten gaar. De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant glanzend is en de binnenkant licht vochtig. Laat de brownies goed afkoelen in de vorm voordat je deze verwijdert.
Verhit een antiaanbakpan op middelhoog vuur gedurende ongeveer 5 minuten. Zet het vuur uit op een elektrisch fornuis, doe ongeveer 5 ml (1 theelepel) water in de pan, doe de brownies er snel in en doe het deksel erop. Laat het ongeveer 5 minuten staan.
Brownies rijzen niet omdat er te weinig beslag in je bakvorm zit en er niet genoeg lucht in is gekomen, of omdat je beslag niet genoeg ei of andere belangrijke rijsmiddelen bevat . Aan de andere kant kan het te veel kloppen van eieren of het gebruiken van meer rijsmiddelen dan aanbevolen er ook voor zorgen dat de brownie niet rijst.
Laat de brownies afkoelen, koel ze en snijd ze: Laat de brownies ongeveer 1 uur afkoelen in het bakblik tot ze niet meer heet zijn, koel ze ongeveer 1 uur in de koelkast tot de onderkant van het bakblik koud aanvoelt (dit resulteert in een taaiere textuur).
Laat hem een minuut of 10 afkoelen in de vorm, zodat hij stevig kan worden. Daarna kun je hem veilig lossen. Laat je cake overigens niet volledig afkoelen in de vorm. De condens van de warmte blijft dan namelijk in de vorm hangen en trekt weer in je baksel.
Als je teveel olie of water aan je mix hebt toegevoegd, moet je dat compenseren met extra droge ingrediënten. Je moet wat extra bloem toevoegen om je mix egaal te maken . Ongeveer een eetlepel per eenheid bloem die je hebt toegevoegd, zou voldoende moeten zijn. Controleer de consistentie om er zeker van te zijn dat het niet te dun is en bak ze dan.
Als het te waterig is, voeg dan beetje bij beetje meer bloem toe totdat het de gewenste textuur heeft. Het 30 minuten laten rusten na het eerste mengen helpt ook, omdat het de bloem tijd geeft om volledig te hydrateren.
- Vervang het water door melk of slagroom . Dit zal helpen om een fudgy textuur te krijgen omdat melk vet bevat en water niet. - De meeste brownie mixen vereisen twee eieren. Vervang een van de eieren door twee eidooiers en gebruik nog steeds één heel ei.
Mensen zonder allergie kunnen de browniemix gewoon veilig gebruiken.
Brownies worden normaal gesproken 25-35 minuten gebakken op 175 graden Celsius , maar Browns versie gaat als volgt: bak ze 15 minuten op 150 graden Celsius en haal de pan vervolgens uit de oven om ze nog eens 15 minuten te laten afkoelen.
Brownies bewaren
Brownies zijn het lekkerst tot 2 dagen na het bakken, daarna zijn ze ook prima te eten maar dan zijn ze iets droger en kruimeliger. Je kan een gebakken brownie ook goed invriezen. Verpak de brownies dan in plasticfolie, dan kan je ze ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.
Veel brownie recepten zullen je vertellen dat je moet mixen tot het "net gemengd" is, zoals ons ultieme fudgy brownie recept, en dit is de sleutel om brownies super rijk te houden. Maar als je langer dan dat mixt, komt er meer lucht in het beslag, wat betekent dat je brownies meer naar chocoladetaart gaan smaken .
Een brownie is goed wanneer de bovenkant er droog uit ziet en ietwat mat is. Haal hem dan uit de oven en laat in de vorm helemaal afkoelen. Echt helemaal, anders breekt hij in vele stukken. Wanneer je genoeg geduld hebt kun je daarna van een heerlijke brownie genieten.
Het vet in de chocolade wordt vervolgens uitgeperst en de vloeistof op het oppervlak van de gebakken brownies is het cacaovet van de opgevangen chocolade .