Gebruik jij WhatsApp? Dan moet je weten dat je de app na 15 mei 2021 nauwelijks meer kunt gebruiken als je de nieuwe gebruiksvoorwaarden niet hebt geaccepteerd. Nieuwe berichten lezen of versturen is dan niet langer mogelijk: het beleid voor inactieve accounts treedt vanaf die datum in werking.
Vanaf 1 november werkt WhatsApp niet meer op Android-telefoons met OS 4.0.4 en ouder. Als je een Android-mobiel hebt, moet je minimaal OS 4.1 hebben. Deze versie van het door Google ontwikkelde besturingssysteem voor smartphones verscheen ruim negen jaar geleden.
WhatsApp verouderd
Updates van WhatsApp worden altijd via Google Play uitgerold en daar kun je bij 'Mijn Apps' kijken of er een nieuwere versie beschikbaar is. Daarnaast kun je, als je in de Play Store zoekt naar WhatsApp, checken of er een update beschikbaar is.
WhatsApp verdwijnt in 2021 op flink wat smartphones. Dat zijn vooral de oudere toestellen, waarop de nieuwe versies niet meer kunnen werken. Dat komt omdat de telefoon op een ouder besturingssysteem draait dat niet meer ondersteunt wordt. Heb je een nieuwere telefoon, dan heb je voorlopig geen problemen.
Zo check je welke WhatsApp-versie je hebt
Om het voor de zekerheid even te checken, kun je in de berichten-app het versienummer zien. Je hebt nu het versienummer in beeld. Als het versienummer lager is dan 2.19.134, dan is het verstandig de app te updaten.
Als je een bericht hebt ontvangen dat niet wordt ondersteund door de versie van WhatsApp die jij hebt, dan moet je de app updaten. We moedigen je aan altijd de nieuwste versie van WhatsApp te gebruiken. De nieuwste versies bevatten de meest recente functies en bugfixes.
Sluit WhatsApp af en verwijder de app helemaal van je telefoon; Download WhatsApp opnieuw uit de Play Store; Installeer de app opnieuw en voer hetzelfde telefoonnummer in; Kies ervoor, zodra de app dat vraagt, om berichten en media uit een eerdere back-up te herstellen.
Vanaf 24 oktober 2022 werkt de app niet meer op de iPhone 5 of iPhone 5C. Vanaf dat moment is minimaal iOS 12 vereist. De iPhone 5 verscheen in 2012 en de iPhone 5C volgde een jaar later. Mensen met zo'n oude iPhone die WhatsApp willen blijven gebruiken, moeten uiteindelijk overstappen naar een nieuwer toestel.
De site speurt testversies van WhatsApp af naar nieuwe functies. In zo'n testversie zijn de tekstwolkjes minder rechthoekig, met rondere randen dan nu het geval is. Ook wordt de kleur wat aangepast: in de lichte versie van WhatsApp is het groen wat frisser, in de donkere modus juist wat donkerder.
WhatsApp stopt per 24 oktober 2022 met de ondersteuning voor iOS 10 en 11. Hierna kunnen mensen met de oudere iPhones 5 en 5C de berichtenapp niet langer gebruiken. Per 1 januari 2021 is de ondersteuning van de app al gestopt voor voorgaande toestellen.
De volgende apparaten worden op dit moment door ons ondersteund en aanbevolen: Android met OS-versie 4.1 en nieuwer. iPhone met iOS-versie 12 en nieuwer. KaiOS-versie 2.5.0 en nieuwer, inclusief JioPhone en JioPhone 2.
WhatsApp heeft de nieuwe functie Communities aangekondigd. Daarmee zijn meerdere WhatsApp-groepen samen te brengen en centraal te beheren. Dat zou handig zijn voor onder andere scholen, sportclubs, buurtgroepen en bedrijven. Ook Facebook en Instagram krijgen later vergelijkbare functies.
Samsungs Galaxy S9- en S9+-smartphones krijgen geen regelmatige updates meer. In het afgelopen jaar kregen de telefoons nog ieder kwartaal een update, vanaf nu krijgen ze alleen nog bij uitzondering beveiligingsupdates. De telefoons werden in 2018 geïntroduceerd.
WhatsApp stopt op 1 november met de ondersteuning van oude iPhones en Android-telefoons. Wie zo'n oud toestel heeft, moet een nieuwe smartphone kopen om WhatsApp te blijven gebruiken. WhatsApp meldt dat het vanaf 1 november alleen smartphones met iOS 10 of nieuwer en Android 4.1 of nieuwer ondersteunt.
Wat je het beste kunt doen is je oude iPhone inleveren. En het mooie is: je krijgt hier vaak een leuk bedrag voor terug. Apple heeft hier op zijn website het eigen GiveBack-initiatief voor. Je kunt je oude telefoon ook aan het goede doel schenken, zoals Stichting AAP, Unicef of ReCell.
Voor de duidelijkheid: je moet een WhatsApp-account nog wel registreren met een telefoon, je kunt niet met je computer een account registreren. En je moet je computer nog wel eenmalig koppelen met je telefoon. Dus appen zonder dat je een smartphone hebt gaat helaas nog niet lukken.
Ga naar 'Instellingen' in Whatsapp. Klik op 'Account' Dan 'Laatst gezien' En kies wie dit zien kan.
Je vindt de functie vervolgens in WhatsApp onder 'Instellingen>Account>Privacy>Laatst gezien & online'. Daar kun je dan instellen dat je onlinestatus de instelling van 'laatst gezien' overneemt.
Meldingsinstellingen wijzigen in WhatsApp. Open WhatsApp > tik op Meer opties > Instellingen > Meldingen. Je kunt meldingen voor berichten, groepen en oproepen wijzigen met de volgende opties: Meldingsgeluiden voor inkomende en uitgaande berichten aan- of uitzetten.
Om WhatsApp te kunnen gebruiken op je iPhone heb je vanaf 1 november 2021 minimaal besturingssysteem iOS 10 nodig. Vanaf februari vorig jaar stopte WhatsApp al met het ondersteunen van iOS 7.
Apple biedt gemiddeld 5 jaar software-ondersteuning aan iPhones, soms 6 jaar als de hardware krachtig genoeg is. Dat is veel langer dan bij Android! In 2021 koos Apple er bijvoorbeeld voor om de iPhone 6S (2015) en de iPhone SE (2016) binnen de boot te houden. 6 jaar ondersteuning dus.
Problemen oplossen
Tik naast je provider op het Instellingen-symbool. Schakel Mobiele data in. Open Instellingen op je apparaat > tik op Apps > WhatsApp > Mobiele data en wifi > schakel Achtergrondgegevens in. Update WhatsApp to the latest version available on the Google Play Store.
Er is geen enkele manier om te weten te komen of iemand naar je profiel op WhatsApp kijkt. De ontwikkelaars hebben een dergelijke functie simpelweg niet in de app gezet, en apps die beweren dat ze jou die info wel kunnen geven zijn onbetrouwbaar.
Berichten met vervaldatum is een optionele functie die je kunt inschakelen voor meer privacy. Als je Berichten met vervaldatum inschakelt, kun je berichten 24 uur, 7 dagen of 90 dagen nadat ze zijn verzonden laten vervallen.
Het antwoord is ja, maar alleen als jij (of iemand anders) daar toestemming voor geeft. Zo zit het. Standaard zijn WhatsApp-berichten beveiligd met end-to-end-encryptie. Deze versleuteltechniek zorgt ervoor dat niemand de inhoud van berichten kan lezen, behalve de verzender en ontvanger.