Bij uitslag en rode billen werkt het beste een zinkzalf met een hoog percentage aan zinkoxide. Smeer de billen hiermee bij elke verschoning in. Verder bevat een baby zinkzalf liever geen parfum of andere irriterende ingrediënten. Mijn Babybillen zalf tegen luieruitslag irriteert niet en bevat maar liefst 25% zinkoxide.
Smeer de schone huid in met zinkzalf of zinkolie. Deze kunt u zonder recept bij drogist of apotheek kopen. Het is ook goed om uw baby een tijdje met blote billen te laten liggen.
Als uw baby luieruitslag heeft dan moet u de huid verzachten en zo snel mogelijk het herstellend vermogen van de huid ondersteunen. Sudocrem kan u hierbij helpen. Het beschermt de huid bovendien tegen prikkelende invloeden.
BHA. BHA is o.a. te vinden in billencrèmes zoals Sudocrem. Het is een synthetische antioxidant die de houdbaarheid van een product verlengt. Het Amerikaanse 'National Toxicology Program' classificeert BHA als zijnde 'waarschijnlijk kankerverwekkend voor mensen'.
Sudocrem bevat zinkoxide, wat verzachtend en beschermend is voor de huid. Omdat er zinkoxide in zit, wordt Sudocrem ook wel een zinkzalf genoemd. Daarnaast bevat het hypoallergeen Lanoline, wat ook beschermend werkt.
Breng wat Sudocrem aan op vervelende puistjes nadat je je gezicht gewassen hebt. Laat dit 's nachts zitten en was de volgende ochtend je gezicht met water. Je kunt Sudocrem beter niet onder make-up gebruiken, omdat het een vettige substantie is waardoor je make-up slechter blijft zitten.
De aanbevolen dosering is voor volwassenen, kinderen en baby's: meerdere malen per dag op de geïrriteerde huid aanbrengen. Zoals elk geneesmiddel kan dit geneesmiddel bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken. Overgevoeligheid voor zinkoxide of de zalfbasis.
Zalf of crème: smeer op uw huid en dek daarna eventueel af met een gaasje of verband. Lotion: goed omschudden voor gebruik. Breng aan op uw huid en laat indrogen.
Hoe vaak moet je een luier verschonen? Omdat een pasgeboren baby vaak kleine beetjes plast, controleer je de luier best om de 2 à 3 uur. En na elke voeding, want dan worden de darmen geprikkeld. Hoe sneller je de volle pamper ontdekt, hoe minder kans op huidirritaties.
Wanneer je baby luieruitslag heeft, is de huid rondom de billen en bovenbenen geïrriteerd. De huid is rood en schraal. Soms ontstaan er zelfs blaasjes en wondjes. Gevaarlijk is de uitslag niet, maar je baby kan het wel als zeer onprettig ervaren en er veel door huilen.
Uw kind merkt een schimmelinfectie van de huid aan jeuk, schilfering of een rode verkleuring van de huid. Het zit vooral op plekjes die vochtig kunnen zijn. Zoals tussen de tenen ('zwemmerseczeem'), in de oksels of in de liezen ('smetten'). Ook de nagels kunnen geïnfecteerd raken.
Breng een dikke laag zinkoxidezalf of vaseline aan, of een door de arts aanbevolen zalf, om te voorkomen dat urine in contact kan komen met de geïrriteerde huid. Als niets werkt, probeer dan een ander merk luiers, of een ander wasmiddel als je baby katoenen luiers draagt.
Tips om luieruitslag te voorkomen
Gebruik zo min mogelijk producten bij het verschonen. Je hoeft de billen niet elke keer met een vochtig babydoekje schoon te maken, en dus ook niet met een laag luiercrème in te smeren. Gebruik bij de verschoning het liefst alleen lauw water. Dep de billen daarna voorzichtig droog.
Zinkzalf werkt adstringerend op de huidporiën, waardoor de kans bestaat dat de huid wordt afgesloten. Zinkpasta koekt snel aan en is daardoor moeilijk aan te brengen en te verwijderen. De huid onder de pasta is vervolgens moeilijk te observeren.
Een ruwe, schrale en geprikkelde huid: De benzylalcohol heeft een licht verdovend effect wat helpt bij een geprikkelde huid. De crème trekt snel in en maakt de huid weer soepel en zacht. Kalknagels: Er zijn goede ervaringen met het gebruik van Sudocrem tegen kalknagels, en dat is eigenlijk niet vreemd.
'Gewone' merkloze zinkzalf bevat meestal 10% zinkoxide, niet zo erg veel dus. Zinkolie bevat weer heel veel zinkoxide, namelijk 60%. Maar dit is weer niet zo heel prettig in gebruik; de grote hoeveelheid zinkoxide mengt niet met de olie, waardoor je steeds moet roeren en mengen voor gebruik.
Zinkzalf, hoe gebruik je het? Na het schoonmaken smeer je de billetjes van je baby in met een dun laagje zinkzalf. Dat helpt luieruitslag te voorkomen en een beschadigde huid te herstellen. Gebruik het als je baby snel last heeft van rode billetjes of van luieruitslag.
Heeft je baby luieruitslag op zijn billen, smeer dan bij elke verschoonbeurt zijn billetjes in met zinkzalf of een billenzalf met een hoog percentage zinkoxide, zoals Sudocrem. Het mag best een dikke laag zijn, zodat er echt een beschermend laagje zit tussen de huid en de vochtige urine en ontlasting in de luier.
Productinformatie van de Sudocrem zinkzalf 250 gram
Sudocrem is een multifunctionele crème ontwikkeld om het natuurlijke herstel van de huid te ondersteunen bij uitslag van luiers en incontinentie. Echter kan deze crème ook ingezet worden bij andere huidirritaties.
Na opening 12 maanden houdbaar.
Lanettecrème is een witte smeerbare crème voor de normale huid. Het houdt de huid soepel en voorkomt uitdroging. Je kunt lanettecrème gebruiken zolang je wilt. Lanette geeft zelden bijwerkingen.
Ondersteuning van het natuurlijke huidherstel (dexpanthenol) Bepanthen bevat provitamine B5 of dexpanthenol. Dit helpt het herstellend vermogen van de huid te ondersteunen. Deze eigenschap is van belang wanneer de huid schraal, ruw of geprikkeld is. De huid kan zich herstellen en haar natuurlijke vitaliteit behouden.