Snijd de sinaasappel in vieren of achten zodat het in de trechter van je slowjuicer past. Als je een sapmachine met een wijdere opening hebt zoals een Kuving, kun je deze stap overslaan. Duw het door de trechter en maak zo de meest gezonde sinaasappelsap.
Wie meer groente en fruit wil binnenkrijgen, kiest beter voor een blender dan voor een sapcentrifuge. In de smoothies en soepen die je in de blender maakt, zitten veel meer gezonde bestanddelen van groente en fruit dan in sapjes die je perst met de sapcentrifuge of slowjuicer.
Het grootste verschil is dat de slowjuicer je groenten en fruit niet raspt of centrifugeert maar langzaam kneust of perst. Hierdoor is het sap geconcentreerder en bevat het meer vezels. Het is om die reden ook iets troebeler dan het sap uit een gewone juicer.
Snijden: Bij de meeste slowjuicers zul je groente en fruit in stukjes van circa 2-3 centimeter moeten snijden. Je kunt dit prima doen tijdens het slowjuicen. Je zet de slowjuicer aan en begint bijvoorbeeld met een appel in stukjes te snijden, vervolgens doe je één voor één de stukjes appel in de vulopening.
Een slowjuicer is beter voor je gezondheid dan een blender of sapcentrifuge. Dit komt omdat sap uit een slowjuicer meer vitaminen en mineralen bevat. Ook zijn de voedingsstoffen beter op te nemen door je lichaam. Met een slowjuicer verkrijg je dus een betere en meer belangrijke voedingswaarde.
Bleekselderij sap biedt tal van gezondheidsvoordelen. Selderijsap is hydraterend en bevat een hoge hoeveelheid van de vitamines A, C en K en de mineralen kalium, calcium en zink. Volgens gezondheidsexpert Anthony William zijn het onder andere deze mineralen waar bleekselderijsap zo bijzonder maken.
Methode 3 van 3:
Als je een sapcentrifuge gebruikt, krijg je met 250 gram gemberwortel ongeveer 200 ml geconcentreerd gembersap.
Kan ik sap uit citrusvruchten (zoals sinaasappels, citroenen of limoenen) persen met mijn sapcentrifuge? Ja, u kunt citrusvruchten persen met de sapcentrifuge.
Je kunt niet álles in een slowjuicer doen. Banaan en avocado zijn bijvoorbeeld te dik, en bevroren fruit werkt ook niet. Alles wat je in een blender gooit drink je op en dat is bij een slowjuicer niet het geval. De niet vloeibare stukken worden gescheiden en dat resulteert in best wat fruit/groenteresten.
Snijd de aubergine in grove stukken en kook ze voor 2 minuten. Doe alle ingrediënten in de slowjuicer. Meng het sap door elkaar en voeg eventueel ijsklontjes toe voor het serveren.
Als je versgeperst sap wilt bewaren zonder het in te vriezen, kun je het drie dagen in de koelkast bewaren. Als je je sap invriest kan het tussen de 12 en 16 maanden worden bewaard.
Horizontale slowjuicers zijn uitermate geschikt voor gember, omdat de vezelige structuur van gember goed wordt uitgeperst en verwerkt door middel van de horizontale persschroef.
De omega slowjuicer is zeer geschikt voor vezelige (blad)groenten, zoals bleekselderij of spinazie en voor het verwerken van tarwegras. Bovendien kunt u met deze slowjuicer (gedroogde) kruiden verpulveren.
Hoe lang duurt een slowjuicer? Je zou misschien denken dat een slowjuicer er een lange tijd over doet om een sapje te maken, maar dat valt reuze mee. Binnen een minuut staat er een gezond sapje voor je klaar. Dit is iets langer dan een sapcentrifuge erover doet.
Als je sap drinkt krijg je dus ongemerkt veel suiker, en dus calorieën, binnen. Dat leidt makkelijk tot overgewicht. Verder hebben mensen die suikerhoudende dranken drinken een grotere kans op diabetes type 2. In sap zitten wel wat vitamines, maar die krijg je al genoeg binnen als je 2 stuks fruit eet.
Vruchten zoals appels, peren, ananas, druiven, granaatappels, sinaasappels en meloenen, en groenten zoals wortelen, komkommers, tomaten en selderie zijn geschikt om in de sapcentrifuge te verwerken.
Verse groentesappen staan bol van de gezonde nutriënten. Onder andere vitamine A, B, C en E zijn ruimschoots aanwezig in groentesap. Ook veel essentiële mineralen krijg je binnen bij het drinken van een heerlijk flesje groente. Rauwe groente bevat vaak meer nutriënten dan als het gekookt is.
Denk je gezond bezig te zijn met je verse jus uit de sapcentrifuge, is het weer niet goed. Want, met de slowjuicer haal je pas echt alle vitaminen en mineralen uit je groente en fruit, zeggen gezondheidsgoeroes.
De Philips Avance HR1922/20 is als beste sapcentrifuge uit onze test gekomen. Deze slowjuicer laat jou kiezen tussen een sapje met meer of minder vezels. Door de grote opening aan de bovenkant kunnen grote stukken fruit en groente in één keer de juicer in.