Uiteten en uitgaan op CuracaoBij het wilheminaplein is het mogelijk om voor 50 gulden per persoon uitgebreid te eten en drinken. natuurlijk zijn er ook duurdere gelegenheden en kan het zo duur gemaakt worden als u zelf wilt. Maar gemiddeld gezien ligt het uiteten wel rond de zelfde prijs als in Nederland.
Een maaltijd in een lokaal restaurant kost tussen de $ 10 en $ 30, terwijl een drankje aan een bar ongeveer $ 5 tot $ 10 kost. Activiteiten: De kosten van activiteiten op Curaçao kunnen sterk variëren, afhankelijk van de activiteit.
Wat je per dag kwijt bent aan eten en drinken is lastig in te schatten. Wij spendeerden ongeveer €350 p.p. in 10 dagen. Dat is €35 p.p. per dag.
Wanneer goedkoop naar Curacao? (
Voor een goedkope vakantie naar Curacao kun je het beste kijken naar een periode buiten het hoogseizoen. Zo kun je in mei, juni, oktober en november een goedkope Curacao vakantie vinden. Daarnaast zijn er vaak voordelige vroegboek- en last minute aanbiedingen te vinden naar Curacao.
De natste maanden zijn oktober, november en december. Meestal regent het 's morgens vroeg of in de vroege of late avond. De buien zijn doorgaans kort, hevig en heel plaatselijk. Zij bieden gewoonlijk slechts wat verkoeling tegen de hitte van de zon en zorgen maar zelden voor ernstige problemen.
De beste reistijd voor Curaçao is januari t/m juni. Op Curaçao heb je met zon, een frisse wind en nauwelijks regen het hele jaar door niets te klagen. Oktober t/m december zijn meer bewolkt, met af en toe een hevige bui.
Bij TUI vlieg je naar Curaçao met de Dreamliner. En hoewel de vlucht zo´n 10 uur duurt, ben je dat door de zon, de luxe hotels en het lekkere eten snel vergeten. Zo moet vakantie zijn!
Geldzaken. De Antilliaanse gulden (NAF) en de Amerikaanse dollar (USD) zijn de gangbare betaalmiddelen. De Euro wordt ook geaccepteerd maar de wisselkoers die winkeliers hanteren is meestal ongunstig (voor de klant). Geld pinnen kan op veel verschillende plaatsen.
Pinpassen (zowel bankpassen als creditcards) worden vrijwel overal geaccepteerd. Het aantal betaalautomaten is redelijk.
Stopcontacten op Curaçao leveren standaard 110-130 volt aan 50 Hz. De standaardstekker is een tweepinsstekker van het type A, zoals in de Verenigde Staten wordt gebruikt. Sommige toestellen zijn zodanig ontworpen dat zij zowel op 110V als op 220V werken, maar dat kijk je best op voorhand even na.
Het gemiddelde uurloon op Curaçao is ongeveer 10 Antilliaanse gulden. Dit betekent dat als je 40 uur per week werkt ongeveer 1600 gulden per maand verdient. Dit is zo'n 750 euro per maand. De lonen liggen op Curaçao een stuk lager dan in Nederland.
Tropische kleding
Het wordt hoogstwaarschijnlijk warm en zonnig tijdens je verblijf op Curaçao, dus neem gepaste kleding mee. Korte broeken, tanktops, bedekkingen voor zwemkledij, lichte jurken en ruime broeken zijn typisch tropische kledij. Hevig verbranden in de zon kan je vakantie verpesten.
Drinkwater. Het water op Curaçao is van goede kwaliteit.
Voor Curacao zijn geen specifieke vaccinaties nodig, tenzij je komt uit een hoog risicoland voor gele koorts. Dan ben je verplicht de vaccinatie tegen gele koorts te hebben. Dat geldt ook voor baby's vanaf 9 maanden oud. Je kunt hiervoor een afspraak maken.
Het eiland heeft prachtige stranden en betoverende plekken. Maar wist je dat je op Curaçao ook schildpadden kunt spotten? Aan de rand van het dorpje Westpunt vind je Playa Grandi (ook wel Playa Piscado genoemd). Dit strandje is de ideale plek om te zwemmen met deze prachtige zeedieren.
Curaçao heeft een semi-droog, tropisch klimaat. De koudste maand is januari met een gemiddelde maandtemperatuur van 26,5 °C en de warmste maand is september met een gemiddelde maandtemperatuur van 28,9 °C.
Vanwege het warme zeewater, van ongeveer 28 graden, kan het vooral midden op het eiland soms benauwd zijn. Pal aan zee is het dankzij een zeebries vaak aangenamer. Het eiland ligt heel zuidelijk in het Caribisch gebied en wordt daardoor zelden getroffen door orkanen.
Tijdens vluchten Amsterdam Curaçao leg je in ongeveer 10 uur een afstand van ongeveer 7.850 kilometer af. Je vertrekt vanaf Schiphol (AMS) en landt op de internationale luchthaven van Curaçao (CUR).