Pak vooral kleding in waarin je je lekker voelt en die je in laagjes over elkaar heen kunt trekken. Een dun vest met lange mouwen en een lange broek beschermen tegen de felle zon en beten van muggen en ander ongedierte. Sport shirts en outdoor kleding zijn ideaal, omdat ze zweet afvoeren, ademen en snel drogen.
Wij adviseren u voornamelijk luchtige katoenen kleding mee te nemen en voor de vroege ochtenden en avonden warmere kleding. Met name bij het verblijf bij de Ngorongoro Crater raden we aan een (fleece) trui te dragen. Als u vroeg in de ochtend op safari gaat zijn de temperaturen vaak nog relatief laag.
Kleding cultuur in Zuid-Afrika
In Zuid-Afrika kleedt men zich westers. Met name in het binnenland en traditionele zwarte gemeenschappen is conservatieve (bedektere) kleding de norm om netjes gekleed te zijn. De mannen dragen lange broeken (zeker voor nette gelegenheden of werk) en bloesjes met meestal een korte mouw.
Een standaard safari duurt 7-10 dagen. Onze gasten komen meestal naar Tanzania om een safari mee te maken. Dan praten we al gauw over een volle week safari. Met 7-10 dagen heb je genoeg tijd om de hoogtepunten van noord Tanzania te zien.
Een warme trui/fleecevest en dichte schoenen zijn geen overbodige luxe. Een shirt met lange mouwen en een lange broek komen ook zeker van pas als bescherming tegen muskieten. Gemakkelijke wandelschoenen zijn essentieel. Tijdens het diner in restaurants/lodges kan worden volstaan met informele kleding.
De olifant: het grootste landdier ter wereld. De buffel: je zou het misschien niet direct verwachten, maar dit is de gevaarlijkste van de vijf, met name als hij zich bedreigd voelt kan hij erg agressief uit de hoek komen.
De 'Big Seven' is een groep van zeven zoogdieren, alleen in Oeganda te vinden en uniek voor Afrika. De meeste bezoekers aan Afrika kennen het begrip 'Big Five', een jagersterm, waarmee leeuw, luipaard, Afrikaanse buffel, neushoorn en olifant wordt bedoeld.
De Afrikaanse olifant is waarschijnlijk het meest bekende dier van Afrika.
Met de keuzes tussen 8x, 10x of 12x is een 10x vergrotende verrekijker natuurlijk de middenweg. Als je daarentegen al zeker weet dat alle actie ver van je af zal zijn, dan is 12x een goed alternatief. Een verrekijker met een 12x vergroting is zonder statief redelijk goed stil te houden en uit de hand te gebruiken.
Er wordt gebruikelijke kleding in Tanzania gedragen. Voor kleding is het gebruikelijk om schouders te bedekken en rokken en broeken te dragen die tot over de knie komen. Op Zanzibar bedekken de meeste vrouwen bovendien hun hoofd. Deze regels zijn echter niet heel strikt.
In Kenia wonen 42 miljoen inwoners, het gemiddelde inkomen is er ongeveer 1.000 euro per jaar en 46% van de mensen leeft onder de armoedegrens. Een gevolg hiervan is dat de levensverwachting in Kenia gemiddeld slechts 62 jaar bedraagt. De inflatie is circa 5%.
#1 Masai Mara National Reserve, Kenia
De Masai Mara staat met stip op nummer één van beste safari's van Afrika. Het reservaat wordt door velen zelfs beschouwd als het beste ter wereld.
De prijs van een safari in Tanzania kan sterk variëren. Gemiddeld kost een rondreis van €250,- per dag tot wel €1000,- per dag, of meer. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de prijs van de rondreis. Het accommodatieniveau is van grote invloed, maar ook het type reis (groepsreis of privéreis).
Lichte, katoenen kleding in lichte tinten:
Kies neutrale tinten en lichte stoffen, bij voorkeur katoen. Deze stoffen werken het best in een warm klimaat. Pak ongeveer 3 t-shirts en 3 paar shorts. Draag geen witte shirts tijdens uw safari, ze worden snel vuil en maken u goed zichtbaar voor de dieren.
Voor het bezoeken van Zuid-Afrika hoeft dit niet! Reizigers met een geldig Nederlands paspoort zijn vrijgesteld voor een visum. Dit betekent dat Nederlanders geen visum hoeven aan te vragen. Als je vanuit Nederland naar Zuid-Afrika vliegt, krijg je bij aankomst op de luchthaven een stempel in je paspoort.
Het is verboden om schelpen, schilden, huiden, koraal en ivoor mee te nemen uit Tanzania. Meer informatie over wat je wel en niet mee mag nemen, vind je op de website van de douane.