Productomschrijving. Deze Unagi saus van Akaya is inmiddels ook ver buiten Azië bekend. Unagi is het Japanse woord voor een specifieke palingsoort, deze saus wordt dan ook wel palingsaus genoemd. Gebruik de saus om paling, maar ook andere vissoorten, in te marineren, om ze daarna te roosteren of te bakken op de plaat.
Klassieke zoete en zoute saus. Maar als het nodig is, kun je er kruiden aan toevoegen, met peper of een beetje zuur, want dit is handig citroensap. Kookfuncties. Unagi handig om in een pan op het vuur te koken.
Korte beschrijving. Deze saus is zeer geschikt om te gebruiken als dipsaus of als marinade. Ingrediënten: sojasaus, mirin, suiker, extract van paling, bonito, sardientjes en makreel. Licht zoet-pikant van smaak.
De scherpste smaakmaker van SushiPoint: wasabi
Wasabi is een andere, veelgebruikte saus bij uiteenlopende sushigerechten. Velen zullen wasabi direct herkennen door z'n groene kleur en de extreem scherpe smaakbeleving. Als familie van de mierikswortel wordt wasabi bij sushi gemengd met water.
Reacties. Die bruine is soja en die groene is wasabi.
Heerlijk zoete, lichtfrisse teriyaki mayonaise saus. Gebruik deze populaire Kewpie mayonaise voor extra smaak in de verschillende sushi gerechten. Gebruik deze populaire Kewpie mayonaise voor extra smaak in de verschillende sushi gerechten.
Deze nieuwe food-trend uit Hawaï is een mix van rauwe vis en vrolijk gekleurde groente evenals een frisse, vitaliserende saus. De hartige saus heeft als basis onze natuurlijk gebrouwen sojasaus, geroosterde sesamolie, een vleugje citroensap en een aromatische chili.
Kewpie is de enige echte Japanse mayonaise. De soort die je ook aantreft op je sushi en waar chefs van over de hele wereld dol op zijn.
Unagisaus, ook bekend als Unagi no Tare of eel sauce (palingsaus) is een zoete, plakkerige saus bomvol umami.
Ingrediënten. Suiker, Water, Sojasaus (Water, Sojabonen, Tarwe, Zout), Gekarameliseerd suikersiroop, Zout, Gemodificeerd zetmeel, Ethylalcohol, Melasse, Gistextract, Azijn, Verdikkingsmiddel: Xanthaangom, Zeewier (Ascophyllum nodosum) poeder.
Jang is het Koreaanse woord voor 'saus'.
De kimchi saus bevat geen vissaus en enkel natuurlijke ingrediënten, waardoor het product ook nog eens vegan is. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke suikers maar deze worden tijdens het fermentatieproces grotendeels door de bacteriën verwerkt.
Unagi: betekent paling. Usu zukeri: een flinterdunne snijtechniek voor de gevorderde sushi. Wasabi: dit is een groene, hete pasta die je door de soja-saus kunt mengen.
Zoals gezegd smaakt Japanse mayonaise anders dan Nederlandse mayonaise. Het is romig , pittig en lichtzuur (maar anders zuur dan Belgische mayonaise). Dit komt onder meer doordat er geen gewone azijn, maar rijstazijn of appelazijn in zit. Bovendien worden alleen de eidooiers gebruikt en niet het hele ei.
Bereiding: Schep de mayonaise in een bekken. Meng de kimchi basis en het limoensap erdoorheen met behulp van een garde. Breng eventueel op smaak met zout.
Yuzu Mayonaise, 300 ml. Yuzu is een Citrus vrucht uit Japan die bekend staat om zijn bijzondere smaak. Het sap is minder scherp en veel frisser dan het sap van een citroen. Dit geeft de mayonaise een fris zoete smaak die goed combineert met vis en zeevruchten.
Hollandse, Belgische en Franse mayo: het verschil
Hollandse mayonaise smaakt zoet, Belgische zuur en in Frankrijk komt de mosterd het duidelijkst naar voren. Het verschil zit 'm in de soort mosterd - in de Franse zit Dijon - en de toevoeging van suiker. Dat laatste ontbreekt in de Belgische variant.
Kewpie (Japanse mayonaise)
Saitaku Japanese style mayo is een heerlijke natuurlijke mayo met de klassieke Japanse smaak, vol en licht zuur.
Ketjap Manis is een Indonesische sojasaus, die een stuk dikker en zoeter is dan de standaard sojasaus. Dit komt door de toevoeging van palmsuiker. De saus wordt vaak gebruikt in bijvoorbeeld nasi goreng. Het is ook geschikt als dipsaus.
Japanse sojasaus wordt ook wel shoyu genoemd. De donkere variant zie je het meest (te koop in elke supermarkt): deze heeft een volle, zoute smaak en staat ook op tafel in sushirestaurants (dikwijls van Kikkoman). Gebruik 'm om te koken, marineren en als dipsaus.
Serveer met sojasaus, wasabi en een beetje opgelegde gember.
Gochujang heeft een fijne, zoetige pittigheid. Het is milder dan sriracha of sambal. Dat komt waarschijnlijk door de kleefrijst, die het goedje wat zoeter maakt, maar soms wordt er ook nog suiker aan toegevoegd. En hij staat bol van de umami!
Kimchi komt uit Korea en is gefermenteerde groente: vaak kool, maar soms ook andere groenten als wortel, radijs of bosui. Het smaakt pittig, fris en zuur. Kimchi wordt als bijgerecht of op zichzelf als salade gegeten, en gebruikt om andere gerechten smaak te geven, zoals soep, pannenkoeken, rijstgerechten en dumplings.