Chop choy betekent letterlijk 'gemengde groenten', dus je kan er alle kanten mee uit. Met de malse stukjes gebakken varkensvlees en de overvloed aan groenten heb je in geen tijd een evenwichtige maaltijd op tafel staan.
(107) 50 Min. Speciale chopsuey is een geliefd Filipijns gerecht met wortels in de Chinese keuken . Dit heerlijke roerbakrecept brengt een levendige mix van verse groenten en vlees samen, wat resulteert in een gezond en smaakvol gerecht.
Tjaptjoi (Nederland) of Chop choy (Vlaanderen) is een Chinees gerecht van gemengde groente. De naam tjaptjoi komt van de twee Kantonese woorden: tjap, dat 'gemengd' betekent, en tjoi, dat 'groente' betekent. In het Hokkien betekent tjap echter 'tien' en tjoi ook groente, dus in deze taal betekent het 'tien groenten'.
De Chop choy wok mix van Ardo is speciaal samengesteld voor chefs en drukbezette keukens die betrouwbare, vers ingevroren ingrediënten nodig hebben voor diverse Aziatisch geïnspireerde gerechten.
Tjap tjoy oftewel cap cai betekent letterlijk gemengde (tjap) groenten (tjoy) en is een vernederlandst Chinees gerecht gemaakt van, inderdaad, gemengde groenten – vaak paprika, komkommer, taugé, wortel en champignons – gebakken met naar wens kip, varkensvlees, rundvlees of tofu in een milde, zoutige saus.
Zelf Tjap Tjoy maken is veel gezonder, omdat Chinese restaurants er vaak flink wat ongezonde smaakmakers aan toevoegen, zoals vetsin. Zonde! Want Tjap Tjoy kan juist zo gezond zijn. Dit gerecht bevat namelijk verschillende soorten groenten, die boordevol vitamines zitten.
De Chinese gerechten koe loe yuk en koe loe kai bestaan uit blokjes varkensvlees danwel kip in een deegjasje, geserveerd met een zoetzure saus met daarin ananas en knapperige stukjes paprika. Het is een van de meest bekende Chinese gerechten op de wereld.
Traditioneel geserveerd met rijst, kan chop suey ook worden aangepast tot een noedelgerecht door het te serveren met roergebakken noedels. Ondertussen is het hoofdingrediënt van lo mein de noedels, gemaakt van tarwe en eieren, die een stevige basis vormen die elk ander element in het gerecht aanvult .
Chop suey bestaat uit malse stukjes kip en een overvloed aan groenten, zoals wortels, uien, paksoi, champignons en taugé . Dit alles wordt gecombineerd met een hartige saus.
Ondanks zijn struise voorkomen, die een krachtige smaak doet vermoeden, is paksoi bijna teder van aroma. De smaak is zacht en zoetig en doet denken aan Chinese kool. In de vegetarische keuken is paksoi een basisproduct geworden, maar voor de meeste niet-vegetariërs blijft deze lekkere groente nog een nobele onbekende.
Chow Mein vereist één speciaal ingrediënt
Chow mein verschilt van chop suey omdat het een specifiek ingrediënt nodig heeft: noedels. De naam komt van een Mandarijnse uitdrukking, "ch'ao mien," wat "roergebakken noedels" betekent. Veelvoorkomende toevoegingen zijn groene ui, wortel, kool, taugé, champignons en lichte sojasaus.
Het wordt meestal geserveerd met rijst , maar kan ook de Chinees-Amerikaanse versie van chow mein worden door de rijst te vervangen door roergebakken noedels.
De naam komt van het Kantonese Chap (gemengd) & Choi (groenten) en betekent dus gewoon gemengde groenten.
Chop suey is in essentie een heerlijke roerbak met vlees en groenten met Amerikaanse ingrediënten . Chop suey is een roerbak met te veel groenten (sommige uit blik), een niet-helemaal-authentieke Chinese roerbaksaus, veel meer vlees dan ze ooit in China zouden gebruiken en veel lekkerder dan het recht heeft te zijn.
De Amerikaanse Chopsuey is zoetzuur met een heldere oranjerode kleur. Het is als een eenpans macaroni pasta maaltijd gekookt met rundvlees en groenten in een zoete tomatensaus. Terwijl de Chinese Chop Suey hartig en pittig is, geserveerd met rijst of noedels.
Chop Suey – een pittige roerbak met kip, gevuld met malse stukjes kip, groenten en overgoten met Chinese bruine saus, net zoals je die krijgt bij de beste Chinese restaurants! Gebruik alle groenten die je wilt in deze snelle en gemakkelijke roerbak.
Chow mein en chop suey zijn beide Chinese roerbakgerechten die vaak op restaurant- en afhaalmenu's te vinden zijn. De twee lijken misschien op elkaar, maar de ingrediënten, bereiding en oorsprong zijn anders.
“Chow mein” betekent letterlijk “geroerbakte noedels” in het Kantonees, en dat is precies wat het is: een bord vol goed opgebakken noedels die net die lekkere, lichte bite hebben.
Ku lo kai, lekker bij de chinees.
Koe loe yuk (of Koe lo yuk) is een Chinees gerecht van gefrituurde stukjes varkensvlees die worden geserveerd in of met een zoetzure saus. Vaak wordt er ananas toegevoegd aan de saus en soms ook groenten. Ik deze variant voeg ik verse paprika, bosui en ananas toe.
Serveer de crispy chicken strips met een lekker sausje zoals sweet chilisaus, barbecuesaus of een ander saus naar keuze. Zo lekker!
Kung po kai; een heerlijke Chinese kipgerecht met champignons, ui, paprika en komkommer. Maak af met pinda's en roerbaksaus voor de perfecte smaakbeleving. Serveer met witte rijst of mie voor een volledige maaltijd.
Afhaalchinees bevat veel vet en andere ongezonde ingrediënten om aan de westerse smaak te voldoen. Afhaalchinees is dan ook geen gezond alternatief voor de Hollandse aardappels, groente en vlees.
Het gerecht bestaat meestal uit een omelet.Dat omelet wordt gevuld met verschillende ingrediënten zoals groenten, vlees (zoals kip, varkensvlees of garnalen) en soms zelfs krab. De omelet wordt vaak geserveerd met een zoetzure saus die het gerecht een kenmerkende smaak geeft.