Een geliefde, of juist verafschuwde, portie friet met mayonaise, satésaus en uitjes.
en wat zit er op 1 patatje vrede. patat friet Benjamin. is dat hier met uien. oké nog extra uien in plaats van saté en ketchup. dit is smullen.
friet met pindasaus, mayonaise, curry en rauwe (gesnipperde) uitjes (voornamelijk Noord-Brabant, Limburg en omgeving Leiden, wordt ook wel kernoorlog genoemd) friet met mayonaise, currysaus en rauwe (gesnipperde) uitjes, maar zonder ketchup (ongebruikelijk, heet normaliter speciaal)
Patat paniek - een patat speciaal met pindasaus; in delen van Noord-Brabant ook wel frietje rotzooi geheten, en in de Randstad voorkomend onder de naam patatje troep.
“Veel mensen denken dat het stamt van de koloniale oorlog in Nederlands-Indië, en die link is heel begrijpelijk alleen pindasaus deed pas later zijn intrede. De naam staat heel simpel voor 'puinhoop op je bord'. Het is gewoon straattaal.”
Patat flip is friet met pindasaus en mayonaise, met uitjes wordt het in de meeste regio's een patatje oorlog genoemd. Patatje oorlog verschilt per regio, kan zijn: a) friet met pindasaus en mayonaise, naar keuze nog aangevuld met rauwe (gesnipperde) uitjes.
Voor wie een patatje oorlog niet gewelddadig genoeg is: patat met mayo, curry, saté en ui. Ook bekend onder de naam 'Patat revolutie'. Gaat in Den Haag door het leven als 'Patat ziekenhuis'.
Als je in de snackbar een 'Jos Brinkie' bestelde, wist iedereen wat dat was: een frikandel met pindasaus. Dan heb je het ver geschopt, hoor. Nu kent zelfs de portier van de begraafplaats hem niet meer.
Wat is Nutri-Score? De enige echte Lay's chips met de kruidige smaak van Joppie Saus. Deze smaak is ontstaan als winnaar van de Maak De Smaak campagne in Nederland in 2011-2012.
Een waterfiets of "friet(je) waterfiets" is een vooral Nijmeegse variant op het supertje. Deze populaire snack bestaat uit twee frikandellen, bedekt met friet. Daarbovenop zijn mayonaise (of frietsaus), curry en uitjes gedaan, en bij correcte uitvoering van deze snack zit boven op de sauzen nog een klein schepje friet.
Een kapsalon is een Nederlands gerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma, afgetopt met kaas, even onder de grill gezet, zodat de kaas smelt, met bovenop salade. In plaats van shoarma, wordt de kapsalon ook wel klaargemaakt met kebab, döner, gyros, kip of falafel.
Een friet rotzooi is een servering voor friet bestaande uit mayonaise of frietsaus, curry- of tomatenketchup, pindasaus en gesnipperde uitjes. Gewoonlijk worden alle sauzen over elkaar gegooid wat een vrij rommelige aanblik geeft, vandaar de naam.
Nucleaire angst kan worden gedefinieerd als “angst voor een nucleaire oorlog en de gevolgen daarvan” [1]. Het werd voor het eerst beschreven door de Amerikaanse antropologe Margaret Mead, die in de jaren zestig bepleitte dat deze angst gericht moest worden op de behoefte aan vrede in plaats van op het steunen van apocalyptische bewapening [2].
Een geliefde, of juist verafschuwde, portie friet met mayonaise, satésaus en uitjes.
Wat is een patatje oorlog precies? Het is eigenlijk niet meer dan patat met een dikke klodder mayo en pindasaus. Optioneel voegt u daar gesnipperde uitjes aan toe en klaar is kees. De simpliciteit van dit gerecht is ook direct haar kracht, want een patatje oorlog is rijk van smaak met iedere hap die u neemt.
Een goed gevulde bak met friet en stoofvlees. Saus naar keuze.
Mammoetsaus of mammouthsaus is een zoete, kruidige saus op basis van mayonaise, tomatenpuree, look en ajuintjes. Verder wordt er ook vaak suiker en andere specerijen zoals gele kerrie aan toegevoegd.
Dat is namelijk Janyne de Jager, de dochter van de snackbarhoudster van Annie's Snackbar in het Twentse Glanerbrug.Zij bedacht een saus met ui en een lichte kerrie smaak en noemde het Joppiesaus. Haar bijnaam is namelijk Jop. Niemeijer is de eigenaar van snack- en sauzenfabrikant Elite in Neede.
Joppie: ook vrolijke boel, vriendelijk zuur, beetje creamy, vleugje mosterd, maar dan met wat onnodig gedoe in de ui-sector. Blijft over dat uitgerekend The Iconic Local Flavour, net als het eerder op deze plaats besproken Frietje Satésaus, smaakt naar niks.
Een patatje Paay is alles erover, behalve curry. Nee, wij verzinnen dit niet zelf, en dat geldt ook voor deze andere bijzondere snacks. Als de snackbar-medewerker je meewarig aankijkt, vraag dan om een Mexicana met pindasaus. Dat is namelijk de andere naam voor deze heerlijke 'na-het-stappen-snack.
Crizly een Gehaktsnack
De crizly is een stokje met stukjes pikante gehakt en uien, de buitenkant is bedekt met een krokant laagje. Wanneer je dol bent op pittig eten mag deze snack zeker niet in jouw snack collectie ontbreken. Er is overigens ook een minder pittige variant verkrijgbaar.
Bonkie een Limburgse Snack
Veel mensen kennen de Bonkie snack nog niet. Het is een snack die is ontstaan in Limburg. Een bonkie is een gehaktsnack van 180 gram, en bevat uitjes. Je kunt hem gemakkelijk van de hand eten.
Het is een burger die speciaal is gemaakt voor de snackbar. Deze snack werd zo populair dat sommige mensen zelfs speciaal over de grens gingen om er één te eten. Tegenwoordig is de mulki ook gewoon in Nederland verkrijgbaar, een reisje naar België is dus niet meer nodig.
Het is twee frikadellen met friet erop en met mayo/curry/uien.
Met mijn levendige fantasie meen ik te weten hoe men ooit op de naam is gekomen voor een frikandel met pindasaus en mayonaise. Ik vertel de neef dat Jos Brink in mijn jeugd zo ongeveer de bekendste openlijke homo van Nederland was.