De maatvoering M22 is de meest voorkomende maatvoering voor wastafel- en keukenuitlopen. De uitvoering M24 met een buitendraad komt vaak voor bij kranen met een gegoten uitloop. Hier wordt de straalregelaar in de uitloop gedraaid.
Hoe weet je of een kraan past? Om de juiste douche- of badkraan te kunnen kiezen, moet je de hartafstand (ook wel hart-op-hartafstand) meten. Je meet dan de afstand tussen het midden van de koudwateraansluiting en het midden van de warmwateraansluiting van je kraan. De meeste kranen hebben een hartafstand van 15 cm.
De hoogte van de uitloop wordt gemeten vanaf de de onderkant van de uitloop tot het grondvlak van de kraan.
Hoe vaak dit precies is, hangt af van de waterhardheid bij jou in de buurt. Wij raden aan om de perlator minimaal twee keer per jaar te ontkalken. Om de perlator te ontkalken heb je slechts twee dingen nodig; een teiltje en schoonmaakazijn.
De maatvoering M22 is de meest voorkomende maatvoering voor wastafel- en keukenuitlopen. De uitvoering M24 met een buitendraad komt vaak voor bij kranen met een gegoten uitloop. Hier wordt de straalregelaar in de uitloop gedraaid.
Ouderwets schoonmaakazijn is voldoende. Draai het uiteinde van de kraan los en leg het in een bakje. Schenk vervolgens schoonmaakazijn in het bakje zodat het zeefje ondergedompeld wordt. Wanneer u erg veel last van kalk heeft kunt u puur schoonmaakazijn gebruiken, anders kunt u het verdunnen met water.
Waterbesparende straalregelaar voor uw keuken- en/of wastafelkraan. Bespaar 50% water zonder dat u het merkt! De besparing kan heel gemakkelijk oplopen tot wel 10.000 liter water per jaar per kraan.
Tuinslang aan keukenkraan aansluiten
Een prima hulpstuk voor een keukenkraan is de Hozelock verloopring. Dit hulpstuk kun je zonder veel moeite aan de keukenkraan bevestigen. Op dit hulpstuk zit tevens een koppeling waar je de tuinslang in kunt klikken. Op de tuinslang moet je dan dit koppelstuk bevestigen.
Een perlator is eigenlijk een synoniem voor mousseur, een onderdeel van de kraan die ervoor zorgt dat er lucht bij de waterstraal komt. Dit voorkomt het spetteren en zorgt ervoor dat er minder water wordt verbruikt.
1 Grohe Euroeco Kraan. Deze super mooie Euroeco kraan van Grohe is de beste keuze omdat hij van goede kwaliteit is wat we natuurlijk gewend zijn van dit A-merk. Deze Grohe kraan heeft een relatief lage prijs voor een A-merk. En hij heeft daarom ook een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
Kijk eerst naar de afmetingen van je gootsteen, en vooral de diepte. Daarmee kun je uitzoeken wat de beste hoogte van de keukenmengkraan en de uitloop is. Het hangt trouwens ook af van de gewenste toepassingen. Als je bijvoorbeeld regelmatig hoge pannen of zelfs emmers wilt vullen, is een hoge uitloop aan te bevelen.
Een S-koppeling wordt gebruikt bij het monteren van een douchekraan of badkraan. S-koppelingen maken namelijk de verbinding tussen de kraan en de muurplaat compleet. Aan beide kanten beschikt de koppeling over schroefdraden die worden uitgedrukt in een breuk wat een bepaalde maat aangeeft.
Kijk naar de maat van de leidingen(meet de diameter van de leiding) en welke aansluiting er op de nieuw te monteren kraan zit, deze maat staat op de verpakking van de kraan vermeld.
Daarin heeft een draadmaat van 1 duim (buitendraad) een buitendiameter van 33,25 mm en een kerndiameter van 30,29 mm. Voor 3/4 duims is dat resp. 26,44 en 24,12 mm. Voor 1/2 duims is dat 20,96 en 18,63 mm.
Quooker profileert zichzelf als “de kraan die alles kan” maar kan je ook je tuinslang er op aansluiten.
De G-Flex extra sterke flexibele tuinslang is wat ons betreft de beste flexibele tuinslang. Deze tuinslag is rekbaar tot 30 meter, is van een geweldige kwaliteit en is bijzonder sterk. Ook wordt de tuinslang met veel accessoires geleverd, waaronder een handige opbergzak.
Je bevestigt eerst de adapter op de schroefdraadgedeelte dat eerder op de kraan is geïnstalleerd. Vervolgens kun je op de schuifregelaar op de adapter duwen, zodat deze stevig vastgemaakt kan worden aan de binnenkraan. Daarna kun je aan het uiteinde van het koppelstuk de tuinslang koppelen.
Elke douchebeurt verbruik je ongeveer 70 liter water. Dat kan een stuk minder, zonder dat hoeft in te leveren om comfort! Met een waterbesparende douchekop bespaar je al snel 20% op water en gas.
Een perlator is een soort mousseur en bevindt zich aan het uiteinde van een kraan. Op de afbeelding is het kraanmondstuk aangeduid. In dit gedeelte bevindt zich ook de perlator. De perlator is dus één van de laatste onderdelen waar het kraanwater doorheen stroomt.
De levensduur van een gemiddelde thermostaatkraan is 10 tot 15 jaar en dan wegen de reparatiekosten vaak niet meer op tegen de kosten van een nieuwe thermostaatkraan.
Doorgaans gaat een kraan zo'n tien jaar mee.
Gebruik de schoonmaakazijn dan onverdund. Stap 2 – Kun je het eindstuk niet losdraaien, gebruik dan een doekje, keukenpapier of watten gedrenkt in de schoonmaakazijn en wikkel dit om de kraan. Laat het een nachtje (of minstens een paar uur) intrekken.