In dat overzicht staat welke locaties iemand bezocht met zijn smartphone (waarop de app van Google Maps staat). Dat werkt niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland, zelfs zonder internetverbinding. De functie werkt via de gps op de mobiele telefoon.
De beschikbare locatie-instellingen op uw telefoon
Belangrijk: Als je de locatie op je telefoon uitzet, kunnen apps en services de locatie van je telefoon niet ophalen. Je kunt nog steeds lokale resultaten en advertenties te zien krijgen op basis van je IP-adres.
Er kunnen bijvoorbeeld locatiegegevens worden opgeslagen als onderdeel van uw activiteit op Zoeken en Maps als uw Web- en app-activiteit is ingeschakeld. Ook kunnen er gegevens worden opgenomen in uw foto's, afhankelijk van de instellingen van uw camera-app.
Als Locatiegeschiedenis aanstaat, geeft de tijdlijn aan waar en hoe je hebt gereisd, bijvoorbeeld te voet, of met de fiets, de auto of het openbaar vervoer. op je Android-telefoon of -tablet. Als je een andere dag of maand wilt vinden, tik je bovenaan op Vandaag.
Nadat je bent ingelogd in Google, kun je de locatiegeschiedenis via de tijdlijn van Google Maps bekijken. Per maand en datum kun je aanklikken waar je bent geweest. Kijk ook eens naar jouw verplaatsingen per dag.
Dat kan met de app Google Instellingen. Deze staat automatisch op je telefoon of tablet geïnstalleerd. Wanneer je in die app naar 'Locatie' gaat en dan onderaan naar 'Locatiegeschiedenis van Google', kun je het verzamelen van de locatiegeschiedenis van al je apparaten in- en uitschakelen.
Je naam en profielfoto kunnen worden bekeken door andere mensen die gebruikmaken van Google-services waarin het hoofdprofiel van je Google-account wordt getoond, ook wanneer je communiceert of content deelt. Tip: Voor andere gegevens die u toevoegt, kunt u kiezen of ze privé zijn of zichtbaar voor iedereen.
Wie zoekt wie op het internet
Mijn Online IDentiteit houdt momenteel een Nederlands onderzoek over personen zoeken op het internet op basis van persoonsnamen. Resultaten uit het onderzoek worden op de website www.mijnonlineidentiteit.nl gepubliceerd.
Check ook even myactivity.google.com. Deze pagina houdt je zoekgedrag en aan Google-gelieerde activiteiten bij. Via 'activiteitsopties' op dezelfde pagina bepaal je wat Google wel en niet mag opslaan.
Ook via Google kun je gemakkelijk iemand zijn/haar locatievoorzieningen opvragen, mits diegene een Google-account heeft. Om de locatie te achterhalen, moet je toegang tot het account van diegene hebben. Als die persoon is ingelogd op Google met zijn mobiel, kun je een tijdlijn bekijken waar diegene allemaal is geweest.
Delen met iemand die een Google-account heeft
op je Android-telefoon of -tablet en log in. Kies hoelang je je locatie wilt delen. Tik op het profiel van de persoon met wie je je locatie wilt delen. Geef Google Maps toegang tot je contacten als je hierom wordt gevraagd.
Je apparaat lokaliseren
Klik op 'Alle apparaten' in Zoek mijn iPhone op iCloud.com. Selecteer het apparaat dat je wilt vinden. De naam van het apparaat verschijnt in het midden van de knoppenbalk. Als de locatie van het apparaat kan worden vastgesteld: het wordt op de kaart weergegeven zodat je kunt zien waar het is.
De Google Maps-tijdlijn geeft een overzicht van plaatsen die je mogelijk hebt bezocht en routes die je misschien hebt afgelegd. Dit gebeurt op basis van je locatiegeschiedenis. Je kunt je tijdlijn op elk gewenst moment bewerken en je locatiegeschiedenis verwijderen via Tijdlijn.
Tik op 'Personen' onder in het scherm en tik vervolgens op de naam van degene die je wilt zoeken. Als je vriend(in) te vinden is: Je vriend(in) wordt op een kaart weergegeven, zodat je ziet waar je vriend(in) is. Als je vriend(in) niet te vinden is: Onder de naam zie je 'Geen locatie gevonden'.
Soms heb je je locatie op basis van gps nodig, bijvoorbeeld voor het navigeren. Of een weer-app kan dankzij de gps in je telefoon direct een weersvoorspelling voor jouw locatie geven. Maar Google krijgt die locatie ook door.
U kunt apps toestemming geven om de locatie van uw telefoon te gebruiken om acties uit te voeren of informatie te bieden. Apps kunnen bijvoorbeeld de locatie van uw telefoon gebruiken voor relevante verkeersinformatie of om restaurants in de buurt te vinden.
Als de Android-functie Locatieservice voor noodgevallen werkt in je land of regio en op je mobiele netwerk (en je deze functie niet hebt uitgezet), wordt de locatie van je telefoon automatisch via deze functie doorgegeven aan hulpverleners.
Volg dan deze stappen. Ga naar het Google formulier zoekresultaten verwijderen: klik hier voor het Google formulier. Selecteer het land waarin je woont. Vul de gevraagde gegevens in zoals je naam, e-mailadres, het webadres (URL) dat je uit zoekresultaten wilt verwijderen en de reden hiervan.
99% van alle bedrijfseigenaren hebben geen idee welke informatie van hun website eigenlijk te vinden is in Google! Een verwijderde pagina blijft vaak nog maandenlang vindbaar in de zoekresultaten wanneer je er specifiek op zoekt. Ook oude domeinnamen zijn soms na een jaar nog steeds vindbaar in de zoekresultaten.
Stap 1: Ga naar de website van Google Search Console en log in op het juiste Google account. Stap 2: Selecteer links boven de juiste property (dit is de website waar je het zoekresultaat van wilt verwijderen). Stap 3: Klik links in het rijtje op 'Verwijderingen'. Stap 4: Klik op 'Nieuw verzoek'.
Iedereen die toegang heeft tot je internetverbinding kan zien welke websites je bezoekt. Dit geldt onder meer voor je internetprovider, de overheid en eventuele hackers. Daarnaast kunnen de websites die je bezoekt, zoekmachines en nog veel meer partijen ook meekijken.
Het is echter wel zo dat de netwerkbeheerder altijd kan zien welke sites jij allemaal bezoekt, ongeacht of het gaat om internet via een kabel of internet via de wifi. Alleen als je een site bezocht hebt die gebruik maakt van HTTPS kan jou netwerkbeheerder niet zien welke site dit was.