Dan mag je een bezoek aan Yerseke niet overslaan! Er zijn oesterputten die je kunt bezoeken die worden gebruikt voor het kweken van oesters. Daarnaast heeft het dorp genoeg bezienswaardigheden waar je naartoe kunt. Denk bijvoorbeeld aan het Oosterscheldemuseum of het prachtige natuurgebied Yerseke Moer.
Yerseke staat bekend om de zeebanket. Van oudsher worden hier mosselen en oesters gekweekt en naar diverse landen in Europa verzonden. Eet verse mosselen en oesters onder het genot van een goed glas wijn. Ontdek een van de grootse nationale parken van Nederland: de Oosterschelde.
Het aantal inwoners in de woonplaats Yerseke is met 320 personen toegenomen van 6.695 in 2013 tot 7.015 in 2021 (dat is 4,78%). Het aantal inwoners is het aantal personen zoals op 1 januari in het bevolkingsregister vastgelegd.
Dat Yerseke een vissersdorp is geworden was het gevolg van de overstroming van 5 november 1530, toen de Sint Felixvloed, een heel groot gedeelte van het land rond de Stad Reimerswaal heeft weggevaagd, waardoor Yerseke ineens aan het water kwam te liggen.
Deze oestersoort groeit in Zeeland volop. Er zijn verschillende plekken zoals de Goese Sas, het strand van Yerseke en Scheldeoord, waar de schelpen voor het oprapen liggen. Maar niet alleen op de Zeeuwse stranden vind je oesters, ook op Texel en Terschelling kun je oesters plukken.
90 miljoen kilo mosselen per jaar – waarvan ruim 50 miljoen uit Nederlandse wateren – is het Zeeuwse Yerseke het centrum van de mossel in Noordwest-Europa. De meeste mosselen die uit Yerseke komen, worden als verse mosselen verkocht. België en Frankrijk zijn de grootste afzetmarkten.
Nederlandse mosselen worden gekweekt in de westelijke Waddenzee en in de Oosterschelde. Deze gebieden staan in open verbinding met de Noordzee. De grondstof voor mosselkweek is mosselzaad. Dit mosselzaad kan opgevist worden van natuurlijke mosselbanken.
Zierikzee: misschien wel de leukste stad van Zeeland
Dat is niet voor niets want het strand is erg populair. Zierikzee is een van de bekende Zeeuwse steden naast Middelburg en Vlissingen. Het is persoonlijk, maar Zierikzee is de leukste van deze drie steden en echt de moeite waard om te bezoeken.
In Zeeland vindt u de mooiste plaatsen zoals Domburg, Renesse, Goes, Oostkapelle, Yerseke en meer. Elke plek heeft een eigen karakter. Zo moet u in Yerseke zijn voor de meest verse zeevruchten, in Goes voor een middagje shoppen en in Domburg voor heilzaam zeewater.
Dit zijn de weekmarkten in Zeeland: Maandag - Axel, Hulst. Dinsdag - Goes, Kruiningen (13:00 tot 17:00), Aardenburg (08:00-12:00), Kapelle (08:00-12:00), Tholen (08:00-12:00) Woensdag - Oostburg (08:00 - 16:00), Renesse (09:00-13:00), Terneuzen, Nieuw en St.
Mosselen, oesters en garnalen, natuurlijk. Direct uit zee. Maar ook zilte groenten, appels en peren, rood fruit, zwarte bessen, brune bôônen en asperges. Zeeland is een paradijs voor iedereen die van lekker eten en drinken houdt.
De combinatie van land, zee en binnenwateren zorgt voor tal van mooie plekjes. Omdat je in Zeeland statistisch gezien het meeste aantal zonuren van het vasteland van Nederland hebt, is het een geliefde toeristische bestemming voor mensen die van zon, zee en strand houden.
Zeeland kent verschillende natuurgebieden. Samen laten zij zien hoe nauw water en land met elkaar verbonden zijn. Elk gebied met zijn eigen, unieke flora en fauna. Het landschap in Zeeland is een afwisseling van schorren, slikken, polders en dijken, maar ook bossen en duinen.