Dit verschil in bereiding heeft ook direct invloed op de smaak van de koffie. Omdat je bij een Americano water toevoegt aan de espresso, wordt deze koffiesoort een stuk milder en zachter van smaak. En omdat je bij een Lungo meer water door gemalen koffie laat lopen, smaakt deze koffiesoort juist sterk en bitter.
In feite is een Lungo een 'uitgerekte espresso'. Waar bij de Americano water aan de espresso wordt toegevoegd, wordt bij een Lungo het water door de espresso getrokken tijdens het zetten. Het resultaat is een sterkere koffiesmaak en een hogere dosering cafeïne dan bij een Americano of gewone espresso.
Een ristretto, espresso en lungo zijn alle drie sterke zwarte koffies die dus op het eerste gezicht veel op elkaar lijken. Ze worden met evenveel koffie gezet, maar de hoeveelheid water verschilt per koffie. Voor alle volledigheid geven we je nog een overzicht van de bereiding van alle drie Italiaanse koffies.
Wat is het verschil tussen espresso lungo en americano? Beide dranken gebruiken espresso als basis en heet water wordt in verschillende fasen toegevoegd om de unieke smaak van elk te krijgen. Voor de lungo wordt het water toegevoegd tijdens het brouwproces, terwijl het voor de americano wordt toegevoegd na .
De NESCAFÉ Dolce Gusto Lungo is een evenwichtige, medium geroosterde Arabica-koffie met een volle, krachtige smaak en een intensiteit van 6. De klassieke Lungo-koffies bestaan enkel uit gebrande en gemalen koffiebonen en hebben krachtige aroma's, met een subtiele ondertoon van zwarte bessen.
Wie wil genieten van “La Dolce Vita”, wordt goed bediend met een Lungo-koffie. Gebruik ongeveer 60 ml vers water voor 7 g koffie en geniet van een echte Italiaanse koffieklassieker. Deze koffie kan ook worden gebruikt om verschillende andere dranken en etenswaren te bereiden.
Het is ook belangrijk om op te merken dat een long black niet verward moet worden met de Italiaanse 'lungo', waarbij een espresso shot wordt geëxtraheerd met meer water . Lungo betekent 'lang' en verwijst naar de langere extractie – meestal wordt een espresso geëxtraheerd met 30 ml water gedurende 18-30 seconden.
Er is nu een duidelijk onderscheid beschikbaar op basis van de hoeveelheid en concentratie van koffie. Giet 100 ml water en voeg espresso gevuld met crema toe. Dat is wat Longblack veel sterkere koffie maakt dan Americano .
Je kunt een Lungo zien als een 'uitgerekte espresso'. De bereidingswijze komt grotendeels overeen met die van een espresso, met dezelfde hoeveelheid koffie maar een grotere hoeveelheid water. Voor een Lungo koffie wordt meestal twee keer zoveel water gebruikt als voor een espresso.
Cappuccino . Een combinatie van gelijke delen espresso, gestoomde melk en melkschuim. Deze enorm populaire koffiedrank is een hoofdbestanddeel geworden dat zelfs de meest gangbare koffieshops op de hoek verkopen.
Terwijl “lungo” een Italiaanse manier is om koffie te beschrijven, is café allongé de Franse term.
Ristretto is de sterkste en meest intense van de drie , espresso is de klassieke Italiaanse koffiedrank met een dikke en romige textuur, en lungo is de grootste en mildste van de drie. De keuze tussen ristretto, espresso en lungo hangt af van persoonlijke smaak en voorkeur, evenals de gelegenheid en het tijdstip van de dag.
Als beginnende koffiedrinker raden we je aan om te gaan voor onze milde koffiebonen. Doordat deze bonen licht gebrand zijn, is de smaak van de koffie niet te sterk.
Een americano is eigenlijk niets meer dan een espresso aangelengd met een gelijke hoeveelheid water. De koffie wordt zo minder sterk, maar behoudt wel een volle smaak.
Langzaam en Amerikaans
Een portie is een eenvoudige espresso, dan wordt het volume van het water toegevoegd . Een americano is een dubbele espresso op een groot volume water.
Doordat de contacttijd met de gemalen koffie langer duurt, komen er meer bittere stoffen vrij. Hierdoor smaakt een Lungo over het algemeen wat milder en bitterder dan de klassieke espresso.
OPMERKING: Als u een latte maakt met een lungo-capsule, gebruik dan een grotere kop om meer espresso voor de latte te produceren . U kunt de hoeveelheid melk verminderen en meer koffie gebruiken.
De meest geconcentreerde koffiesoort is een ristretto - deze heeft relatief het hoogste cafeïnegehalte. Een lungo is echter groter en bevat dus meer cafeïne dan een ristretto. Op basis van de cafeïneconcentraties zouden dit de sterkste koffiesoorten zijn: RISTRETTO CUPS.
Het verschil tussen Lungo en Americano is hoe je het maakt . Je maakt een lungo door een espresso te zetten met het dubbele volume water. Daarentegen bereid je een Americano door heet water toe te voegen aan een shot espresso nadat deze is gezet.
Een long black moet idealiter langzaam worden genoten . Omdat het over het algemeen zonder melk wordt geconsumeerd, zijn de smaken van de onderliggende espresso-blend prominenter dan, bijvoorbeeld, als je een cappuccino of flat white zou drinken. Dat gezegd hebbende, is long black coffee – net als andere dranken – bedoeld om van te genieten.
Een americano bestaat alleen uit espresso's en water. Voor een normale grootte gebruik je een koffie kopje waarin je de twee espresso's aanvult met gekookt water. Een americano is dus eigenlijk een aangelengde dubbele espresso.
Espresso-Macchiato
Vergeleken met de Latte Macchiato, voeg je hier gewoon "spotting" van de opgeschuimde melk direct toe aan de espresso shot - geen gestoomde melk of iets anders. Dit is het type koffie met de minste hoeveelheid melk erin.
Lungo (een lange shot espresso)
Een lungo-shot espresso ziet er ongeveer even groot uit als een doppio (dubbele) espresso . Het verschil is dat een lungo veel wateriger is, met twee keer zoveel heet water dan een gewone espresso.
Een long black koffie bestaat uit water met espresso toegevoegd, wat een veel sterkere en vollere smaak heeft.