Je naam op vliegticket moet altijd exact overeenkomen met de naam zoals deze in het paspoort staat vermeld. Bij “Eerste voornaam” vul je de eerste volledige voornaam in volgens je paspoort. Heet een passagier Hendrik Abraham Martinus Jansen dan vul je bij de eerste voornaam Hendrik in.
In het Nederlands en de meeste andere westerse talen bestaat iemands volledige naam uit zijn of haar voornaam of voornamen gevolgd door de achternaam.
Namen op uw vliegticket dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam. Geeft u bij boeking daarom de correcte gegevens door.
Op officiële documenten, zoals uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs, blijft uw eigen achternaam staan. U kunt wel bij de aanvraag van een paspoort of identiteitskaart aan uw gemeente vragen ook de achternaam van uw partner in uw paspoort of op uw identiteitskaart te vermelden.
Namen op trouwkaarten
Voor jullie trouwdag is hij nog niet het hoofd van jullie gezin dus krijgt de vrouw de eer. Haar naam wordt dus als eerst vermeld op de trouwkaart voor de bruiloft. Na de bruiloft wordt op alle officiële communicatie de naam van de man eerst genoemd.
Zowel je voor- als achternaam op het ticket moeten identiek zijn aan je reisdocument. Het is voldoende om alleen met je voornaam te reizen; de tweede naam is niet verplicht.
Vul je éérste naam volgens paspoort of identiteitsbewijs in en dus niet alle (doop)namen. Op een ticket past slechts een max.
Meisjesnaam/getrouwde naam
Bij het boeken van een vlucht adviseren wij passagiers om de namen zo in te voeren als ze vermeld staan op het paspoort en de reisdocumentatie.
Geef altijd de achternaam op die in je paspoort staat. Het is belangrijk om de juiste naam in te vullen. Je mag namelijk niet met een vlucht mee als de naam in de boeking en de naam in je paspoort niet overeenkomen. Tip: Geef alleen je meisjesnaam op, deze blijft hoe dan ook altijd in je paspoort staan.
In de naam van een persoon komt de voornaam eerst, dan de achternaam of familienaam. Alleen bij namen die gealfabetiseerd staan of alfabetisch gerangschikt moeten worden, is het nuttig om de achternaam of familienaam vooraf te laten gaan.
Je wilt je baby vernoemen naar iemand
Wil je graag dat de naam van je moeder, vader of een bekend persoon voorkomt in de naam van je baby, maar wil je liever niet dat het de eerste naam is? Dan is een tweede voornaam de ideale manier om tóch je baby naar iemand te vernoemen, zonder dat dat te overheersend is.
Een dubbele voornaam is één voornaam die is opgebouwd uit twee voornamen, zoals Jan-Willem, Jan Jaap en Gertjan. Dubbele voornamen komen zowel met als zonder streepje voor, en zijn in feite samenstellingen.
Als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft, mag u de achternaam van uw partner gebruiken. Het gaat hierbij om dagelijks gebruik van de achternaam van uw partner. U kunt die naam (laten) registreren bij uw gemeente in de Basisregistratie Personen (BRP).
Niet iedereen heeft een voornaam die ook zo in de burgerlijke stand staat. Dat noemen we dan de roepnaam, terwijl de officiële naam ook wel de doopnaam wordt genoemd.
Als u in Nederland trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat, houdt u in uw paspoort uw eigen geboortenaam. Dat is uw officiële (juridische) achternaam. Deze verandert niet door de keus voor naamgebruik.
Het is belangrijk dat je gegevens in de boeking exact overeenkomen met je identiteitsbewijs. Bij “Eerste voornaam” hoeft alleen de eerste voornaam ingevuld te worden, dus geen roepnaam of voorletter en heb je meerdere voornamen dan hoef je alleen de eerste in te vullen.
Onthoud: Je voor- en achternaam moeten identiek zijn aan die zoals vermeld op het identiteitsbewijs waarmee je reist.
Conversation. Voor onze tickets zijn enkel de eerste voornaam en de achternaam verplicht. Zowel deze voor- als achternaam op het ticket moeten identiek zijn aan de namen in uw paspoort. Spaties worden niet herkend en zijn daarom niet verplicht.
Het overdragen van je vliegticket naar een andere persoon is vrijwel nooit toegestaan. De meeste (lowcost)airlines, zoals Ryanair, Transavia, Wizzair, Easyjet staan nooit een naamswijziging toe. Het overdragen van je vliegticket naar een andere persoon is vrijwel nooit toegestaan.
Deze mogelijkheid is in de wet op de reisovereenkomst en in de ANVR-voorwaarden opgenomen. Dit betekent dat u tijdig (tot 7 dagen) voor aanvang van de reis de overeenkomt kunt overdragen aan een ander.
Er zijn drie vermeldingen mogelijk: e/v: echtgenoot/echtgenote van. p/v: partner van. w/v: weduwe/weduwnaar van.
Goedemorgen! Tijdens het boeken worden de paspoortgegevens niet gevraagd; je dient alleen je naam in te vullen volgens je paspoort.
Antwoord: Je hoort eerst de ander of anderen te noemen en jezelf als laatste, ook onderaan een brief hoort dat. Als je over anderen spreekt, doen veel mensen dat op hun gevoel van ritme. Eerst de naam met de minste lettergrepen omdat het woord 'en' daar nog achteraan komt.