Hokoo is een aloude bereidingsvorm waarbij het gerecht 'spettervers' op tafel wordt geserveerd, dankzij een gietijzeren braadslede die zo van het vuur afkomt. Ook wel bekend als “Tipan”.
Tau Foe = tahoe (vleesvervanger op soja-basis) in een stoofpotje (po) Ji Tin. Kipblokjes met groenten en cashewnoten.
Reiki Symbool Cho Ku Rei
(Je spreekt het uit als Tsjo-koe-reij) is het krachtsymbool ofwel de energieversterker. Je kunt hierdoor je behandeling met de helft inkorten. Door het gebruik versterk je jouw behandeling en zul je minder tijd nodig hebben om tot hetzelfde resultaat te komen.
Kung po kai; een heerlijke Chinese kipgerecht met champignons, ui, paprika en komkommer. Maak af met pinda's en roerbaksaus voor de perfecte smaakbeleving. Serveer met witte rijst of mie voor een volledige maaltijd.
Babi pangang kun je vertalen als 'varken geroosterd'. En dat is eigenlijk precies wat het is. Babi pangang wordt gemaakt van het buikspek van een varken. Babi pangang is heerlijk in een zoet zure saus met een laagje atjar.
Weinigen weten maar dat babi pangang eigenlijk Indonesisch is. Babi is het Indonesische woord voor varken. Panggang (met dubbel g) betekent geroosterd. Oorspronkelijk hebben Chinezen het in de 13e en 14e eeuw meegenomen naar Indonesië.
Bak het vlees knapperig in een wok met ruim olie. Zorg dat de olie goed heet is, anders bakt het vlees niet knapperig. In plaats van frituren kunt u het vlees ook onder de grill zetten. Bevochtig het vlees regelmatig met het vleessap uit de pan.
Golauyoek, veelal geschreven als ku lo yuk (met varianten als: koe lu/loe/lou/low yok/yoek) is een Chinees gerecht dat bestaat uit gepaneerde en gefrituurde varkensvleesblokjes in zoetzure saus, traditioneel gecombineerd met onder andere ananas, paprika en ui. Het gerecht is populair in de Kantonese keuken.
achtergrondinfoAjam smoor is een Indisch gerecht waarin kip wordt gestoofd in een donkere saus van onder andere ketjap, nootmuskaat, kruidnagel, gember en peper. Ajam betekent kip en smoor betekent gesmoord/gestoofd.
Zwarte Bonensaus, ook Tausi saus genoemd, is een populaire donkere Chinese saus. De Golden Turtle for Chefs™ Zwarte Bonensaus bevat enkel natuurlijke ingrediënten, zoals knoflook, sojabonen en een vleugje sesamolie. Het bevat geen conserveermiddelen, geen smaakversterkers, geen kunstmatige kleurstoffen.
Tjaptjoi (Nederland) of Chop choy (Vlaanderen) is een Chinees gerecht van gemengde groente. De naam tjaptjoi komt van de twee Kantonese woorden: tjap, dat 'gemengd' betekent, en tjoi, dat 'groente' betekent. In het Hokkien betekent tjap echter 'tien' en tjoi ook groente, dus in deze taal betekent het 'tien groenten'.
Koe loe joek is een smaakvol Chinees gerecht.Mals vlees in een krokant jasje, zoetzure saus en groenten. Serveer met rijst voor een complete maaltijd.
Tjap tjoy oftewel cap cai betekent letterlijk gemengde (tjap) groenten (tjoy) en is een vernederlandst Chinees gerecht gemaakt van, inderdaad, gemengde groenten – vaak paprika, komkommer, taugé, wortel en champignons – gebakken met naar wens kip, varkensvlees, rundvlees of tofu in een milde, zoutige saus.
Ma Po Tofu, het kenmerkende gerecht van de Chinese Sichuan-keuken, kan nu snel en gemakkelijk thuis worden gemaakt met dit handige sauszakje. De saus is gemaakt met gefermenteerde sojabonenpasta, pittige Sichuan-peperkorrels, chilipeper en sesamolie, en geeft een pittige, hartige en heerlijke smaak aan je gerecht.
achtergrondinfoKoe lo kai is van oorsprong een Kantonees gerecht van gefrituurde kip in een zoetzure saus. Er zijn in Nederlands-Chinese gerechten grofweg twee versies van dit gerecht: de Kantonese versie met een dunner laagje deeg, en de vernederlandste versie waarbij het eerder balletjes deeg zijn.
Pangsit goreng is een heerlijk Indonesisch gerecht.De hartige, krokante deeghapjes zijn gevuld met gehakt en kruidenpasta. Ideale borrel- of bijgerecht. Serveer met tonkatsu saus of sambal voor extra pit!
'Babi' betekent varken in het Indonesisch en 'smoor' verwijst naar een stoofgerecht dat wordt bereid met een combinatie van kruiden en specerijen. Babi smoor is dan ook een stoofgerecht van varkensvlees in een pittige, kruidige saus.
Atjar ketimoen is een Indonesisch bijgerecht van komkommer in zoetzuur. Als frisse tegenhanger verrijkt het zwaardere gerechten zoals nasi goreng en rendang.
Daging Bali is heerlijk zacht gestoofd Indonesisch rundvlees in een sausje van onder andere ketjap, kokos, gember en citroengras. Stengel laos erbij en zachtjes pruttelen maar. Het duurt een paar uur, maar dan is je vlees ook echt boterzacht en ruikt je huis heerlijk.
Lo mai kai is een authentiek dimsum gerecht. Het is een van de basis dimsumgerechten tijdens de Kantonese traditionele brunch met thee en dimsum. Doordat de inhoud in lotusbladeren te stomen, krijgt het gerecht zijn typische, lekkere smaak.
▸ Als kinderen van een jaar of zes, zeven, mensen zien tongzoenen, zeggen ze 'yuk!
Kip in stukken gebakken en vervolgens gesudderd in een kruidige kokossaus van o.a. ui, knoflook, sambal, kemirienoten en santen. Serveer met rijst. Gegarandeerd smullen!
Het gerecht bestaat meestal uit een omelet.Dat omelet wordt gevuld met verschillende ingrediënten zoals groenten, vlees (zoals kip, varkensvlees of garnalen) en soms zelfs krab. De omelet wordt vaak geserveerd met een zoetzure saus die het gerecht een kenmerkende smaak geeft.
Welk vlees voor babi pangang? Je kunt verschillende soorten vlees gebruiken voor dit babi pangang recept. In dit recept gebruik ik hamlappen, omdat dit lekker snel klaar is. Maar in plaats hiervan kun je ook schouderkarbonade (zonder bot), speklapjes of procureur gebruiken om babi pangang te maken.
Als de uien glazig zijn voeg je het ketjapsausje toe. Giet hier ongeveer 100 milliliter water bij en laat dit even doorkoken. Giet de saus over het vlees in de slowcooker en schep het even door elkaar. Zet de slowcooker op stand low voor minimaal 6 uur.