Er zijn modellen waarbij de dikte van het frame verschilt met die van het botsingsoppervlak. Over het algemeen is een padel racket tussen de 36 en 38 mm dik. Hardheid: Zachte padelrackets bieden meer controle maar geven minder power.Voor harde padelrackets geldt het tegenovergestelde.
Dunnere rackets bieden betere manoeuvreerbaarheid en controle, terwijl dikkere rackets u meer kracht geven. Beginners zijn normaal gesproken beter af met een dunner racket van 36 mm, terwijl meer gevorderde spelers 38 mm gebruiken. Padelracket frames zijn meestal gemaakt van glasvezel of carbon.
Voor een padelracket is het gewicht belangrijk. Lichte rackets zijn vooral ideaal voor beginners (het voorkomt blessures), vrouwen en kinderen. Met een lichter padelracket heb je minder kracht achter de bal maar kan je het racket wel sneller bewegen, waardoor je meer tijd hebt om te reageren.
Als je van plan bent om een padel racket te kopen dan is het belangrijk om over een aantal factoren na te denken, bijvoorbeeld het speelniveau (beginnend of gevorderd), speelstijl (aanvallend of verdedigend), gewicht, materiaal, bladvorm, budget, balans en frequentie (vaak of weinig spelen).
De buitenkant is vaak van grafiet/carbon en daartussen zit meestal samengeperst EVA foam. Wat is de functie van de gaten? Gewichtreductie en aerodynamica (minder luchtweerstand).
Vaak vragen padelfanaten zich af waarom ze speciale schoenen nodig hebben voor hun sport. Het antwoord is simpel: schoenen die speciaal ontworpen zijn om padel te spelen, helpen blessures te voorkomen en maximaliseren je potentieel als padelspeler.
Wat kost een gemiddelde prijs padel racket? Reken op 150 euro tot 300 euro voor een kwaliteit padel racket in de middenklasse. Zowel prijs als kwaliteit variëren in deze categorie, sommige padel rackets hebben een aanzienlijk betere prijs-kwaliteitverhouding dan andere.
Technisch gezien hebben padelrackets een normale levensduur van 12 tot 18 maanden op basis van wat de fabrikanten ons vertellen.
Hun eigen huismerk staat bekend als betaalbaar en van prima kwaliteit. Als je op zoek bent naar een goed padel racket voor beginners, zit je bij Kuikma goed.
We raden beginners aan te beginnen met een racket van minder dan 365 gram, een ronde vorm (lage balans) en een dikte van 36 mm of 38 mm. Normale spelers kijken naar een rond racket tussen 365 g en 370 g, of een druppelvormig racket tot 370 g, met een dikte van 36 mm of 38 mm, afhankelijk van de voorkeur van de speler.
Hoe meer carbon er in een racket zit verwerkt, hoe harder het racket aanvoelt. Daarnaast gaan deze rackets langer mee. Rackets met 18K carbon geven veel power mee aan de bal. Rackets met minder carbon zijn lichter.
Houd met je voorkeurshand je padelracket bij het blad vast. Je duim aan één kant en je andere vier vingers aan de andere kant Schuif je hele hand van het blad naar de greep tot de onderkant van je handpalm het handvat bereikt. Sluit vervolgens je vuist. Dat is alles.
Gewicht padelracket
Je kunt kiezen uit twee soorten gewichten van het racket, een licht gewicht (meestal tussen de 365 en 375 gram) en een zwaar gewicht (meestal tussen de 385 en 395 gram). Voor beginners is het lichtere gewicht aan te raden, evenals voor vrouwen en kinderen.
De spelregels van Padel zijn hetzelfde als die van tennis. Door 4 opeenvolgende punten te winnen, win je een game, met 6 games win je een set. Het team dat als eerst 2 sets gewonnen heeft, wint de wedstrijd. Dit noem je ook wel “best of three”.
Via het Spaanse koningshuis werd padel in 1970 geïntroduceerd en groeide vervolgens uit tot de inmiddels tweede populairste sport van het land, na, natuurlijk, voetbal. Op dit moment is padel één van de snelst groeiende sporten ter wereld, met wereldwijd ongeveer 18 miljoen beoefenaars.
De belangrijkste reden waarom je nooit in de regen moet spelen is omdat je racket hier niet goed tegen kan. De kern van je racket bestaat uit een foam en foam absorbeert vocht. Dit zorgt ervoor dat wanneer je in de regen padelt je racket zwakker wordt en uiteindelijk scheurt.
De functie van zand is erg belangrijk voor padel. Het zand op een padelbaan zorgt voor een meer gecontroleerde en veilige speelervaring, omdat het verwondingen en uitglijden voorkomt. Daarnaast is zand gunstig voor de duurzaamheid van het kunstgras van de padel baan.
Als je tennist kun je gewoon je gravelschoenen aan doen, anderen kunnen ook prima vooruit met een hardloopschoen. Het dragen van binnenschoenen op een padelbaan wordt afgeraden, aangezien je daar niet genoeg grip mee hebt. Tot slot heb je nog een aantal eigenschappen nodig om padel goed te kunnen spelen.
De kosten van een padelbaan kunnen oplopen tussen de 60.000 en 80.000 euro. Dit is afhankelijk van het model padelbaan waarvoor je kiest. De kosten worden verdeeld over de fundering, kunstgras, kooi, glas en de verlichting rondom de padelbaan.
Als je af en toe op laag niveau padel speelt, is zeker niet direct nodig om schoenen aan te schaffen. Je kunt het voor dan wel even uithouden met tennisschoenen of sportschoenen. Zodra je vaker padel gaat spelen (bijvoorbeeld een paar keer per maand), zijn padelschoenen wel degelijk belangrijk.
Padel schoenen verschillen vooral van tennisschoenen door de grip. De grip is noodzakelijk om veilig te kunnen padellen. Padel schoenen voor occasioneel gebruik zijn speciaal voor spelers die niet heel intensief bewegen. Ze moeten in eerste plaats comfort bieden.
Het maakt dus eigenlijk niet uit welke schoenen je kiest. Toch geven we de voorkeur aan schoenen die speciaal zijn gemaakt voor padel. Deze hebben namelijk net iets meer grip dan tennisschoenen. Dit komt omdat je bij padel vaak snelle en korte bewegingen maakt en je snel moet bewegen vanaf je startpositie.
Een padelracket heeft geen gripmaat, maar wanneer je het racket een hand geeft moet je pink ertussen kunnen. Dames hebben 0-1 overgrip, mannen 1-3 overgrips. Volgens de regels mag het racket zelf niet dikker zijn dan 38 millimeter, dit is ook de meest voorkomende dikte.