En vaak zit er helemaal geen oprechte emotie achter een glimlach, maar lachen we alleen uit beleefdheid. Een lach heeft dus vele gezichten.
1) Blije uitdrukking 2) Gelaatsuitdrukking 3) Gezichtsuitdrukking 4) Glimlachje 5) Grijns 6) Lach 7) Lachende trek 8) Lachje 9) Onhoorbare lach 10) Uiting van genegenheid...
Nu we bijna overal een mondmasker moeten dragen, is de expressie in onze ogen belangrijker dan ooit tevoren. Maar hoe lach je met je ogen? Amerikaans topmodel Tyra Banks (46) is er een krak in en vond er zelfs een term voor: 'smizen' oftewel smiling with your eyes.
Als je glimlacht, maakt je lichaam namelijk endorfine, dopamine en serotonine aan – stuk voor stuk hormonen die je gelukkiger maken en die je stressniveau doen dalen. De productie van die stoffen komt trouwens niet alleen op gang wanneer je zelf lacht, maar ook als iemand anders naar je lacht. Glimlachen is dus gezond!
De glimlach zorgt voor een soepel gesprek
Op die manier begrijpen we beter hoe de ander zich voelt en kunnen we op gepaste wijze reageren. Het gesprek verloopt dus positiever en makkelijker. Daarom is het ook zo belangrijk dat je iemands gezichtsuitdrukking goed kan zien.
Glimlach om te tonen dat je oprecht bent
Met een open, mooie glimlach laat je zien dat je jezelf hebt aanvaard en dat je openstaat voor anderen. Je staat recht in je schoenen en voelt je zeker van je stuk. Dat is meteen de reden waarom we mensen die lachen vaak als eerlijker beschouwen.
Voor een perfecte glimlach is een natuurlijke make-up de beste basis. Subtiliteit past bij een glimlach, dus kies voor make-up die past bij de kleur van je huid. Kies de juiste kleur lipstick waardoor je tanden witter lijken. Tinten als kersenrood, wijnrood, pruim, of roze laten een glimlach het mooist uitkomen.
Glimlachen ontspant en leidt je af.
Als je je gezichtsspieren activeert in de vorm van een glimlach, dan wordt dit door je brein herkent en geven ze onmiddellijk dopamine en endorfines vrij. Deze hormonen spelen een rol in alle positieve stemmingen rond het voelen van plezier en helpt de pijn in onze hersenen verdoven.
Daarnaast heeft Thailand een unieke, bijzondere cultuur. Thailand staat bekend als het land van de glimlach. Dit is meteen ook de eerste 'do' die goed is om te onthouden. Glimlachen!
Bij het lachen komen er drie hormonen vrij; endorfine, serotonine en oxytocine. Wie deze stofjes kent, weet dat ze zorgen voor een lekker, ontspannen en vrolijk gevoel. Door het lachen neemt het stresshormoon cortisol af en de mate van ontspanning toe.
Van kietelen gaan we lachen en kronkelen, althans als een ander dat doet. 'Dat komt', zegt neurowetenschapper André Aleman, 'doordat we veel zenuwen hebben op de plaatsen waar we gekieteld kunnen worden. Daar zijn we heel gevoelig. Die zenuwbanen gaan rechtstreeks naar de hersenen en dan vooral naar de hypothalamus.
Uitspraak: ['lɑxəbɛk] Verbuigingen: lachebek|ken (meerv.) 1) iemand die gauw en veel lacht en die daardoor soms oppervlakkig wordt gevonden Voorbeeld: `Ons buurmeisje is een echt lachebekje.
Het kan een kort lachje zijn als iemand achter je plots 'boe' roept, of een sociale lach als een klas een goede uitslag krijgt van het moeilijke proefwerk. Misschien is het een uiting van opluchting of een hulpmiddel om los te komen van de stress, doordat spieren zich na het lachen vanzelf ontspannen.
lachen (ww) : brullen, bulken, giechelen, gieren, ginnegappen, glimlachen, grinniken, proesten, schateren, schaterlachen.
De eerste échte glimlach
De eerste echte glimlach maakt je baby namelijk naar aanleiding van iets, meestal omdat hij jouw gezicht herkent, en is dus een sociale lach. Je baby kijkt je aan en begrijpt dat hij zich op deze manier met je kan verbinden.
In de basis zijn er twee soorten lach, de oprechte lach, die opborrelt omdat we iets grappigs hebben waargenomen, en de onoprechte lach, die we forceren omdat het sociaal gewenst is of omdat we iemand willen manipuleren of domineren.
Lachen maakt je vrolijk
Als je lacht, komen er in je hersenen allerlei positieve stofjes vrij, zoals dopamine, serotonine en endorfine. Serotonine zorgt voor een goed humeur. Dopamine en endorfine zorgen voor kalmte en algemeen welbevinden.
Je maakt tijdens het lachen namelijk veel dopamine en endorfine vrij. “Die cocktail aan stofjes in je hoofd zorgt ervoor dat je euforisch wordt”, aldus van der Wal. Daarnaast kan lachen je longen een enorme oppepper geven. “Met een goede slappe lach heb je geen tijd om in te ademen en lach je je longen helemaal leeg.
Maar naarmate we ouder worden, kan zelfs de mooiste glimlach snel vervagen door de diepe rimpels die zich vormen rond de ogen, neus en mond. Immers, hoe mooi een lach ook kan zijn, de huid, die altijd wordt uitgerekt wanneer je lacht, reageert na verloop van tijd met steeds duidelijker zichtbare rimpels in het gezicht.
Sommige van je vrienden lachen al hun tanden bloot, anderen alleen de bovenste tandenrij, en weer anderen lachen zonder überhaupt iets van hun gebit te laten zien. Misschien lijkt jouw lach wel op die van een familielid, hoewel je toch een heel ander gezicht hebt dan hem of haar.
Oefen verschillende (glim)lachen voor de spiegel.Probeer ook meteen het lachen met je ogen uit. Dit zorgt voor een mooie lach, de contouren van je gezicht zullen er ook iets scherper door lijken. Tijdens een echte lach ontspant je hele gezicht, behalve je mond en ooghoeken.
Als je lacht, komt er endorfine vrij. Dit 'gelukshormoon' vermindert het cortisolgehalte en beïnvloedt de hoeveelheid dopamine en serotonine, stofjes die je algemene gemoedstoestand positief beïnvloeden. Lachen verlaagt ook de bloeddruk en zorgt ervoor dat je beter bestand bent tegen pijn.
Gezichtsuitdrukkingen zoals een lach of frons zijn maar in zeer beperkte mate van invloed op iemands aantrekkelijkheid, zo blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek. Mensen die over het algemeen als mooi worden beschouwd, komen nauwelijks minder aantrekkelijk over als ze een walgend, angstig of boos gezicht trekken.