Simkaarten zijn er om je te verbinden met een mobiel netwerk, waardoor een gebruiker de communicatieve functies van een mobiel kan gebruiken.De Micro SD kaart is er dus voor extra opslag.
Op je Android telefoon of tablet kun je extra geheugen krijgen door een geheugenkaart te gebruiken, bijvoorbeeld een Micro-SD kaart. Heel handig als het geheugen van je toestel vol zit! Je kunt dan je applicaties op het geheugenkaartje zetten, in plaats van op je telefoon of tablet.
Vooral bij actiefotografie waarbij er meerdere foto's per seconden worden gemaakt, heb je die extra MB's keihard nodig. Ook filmen kost natuurlijk veel meer ruimte dan fotografie, dus je bent zo toe aan een flinke SD-kaart.
Dit betekent dat er met een capaciteit van 16 GB ongeveer 640 foto's gemaakt kunnen worden. Voor 64 GB zijn dit er ongeveer 2560 en voor 256 GB zijn dit er ongeveer 10.240.
U kunt op een usb-stick van 32 GB ongeveer 16.000 foto's opslaan (uitgaande van een hoge resolutie van 2 MB per foto), 64.000 documenten (uitgaande van 500 KB per document), 1.024 uur geluidsbestanden (ongeveer 7.680 nummers) of 320 videofragmenten (van ongeveer 100 MB per stuk).
Op je nieuwe telefoon:
Verbind je telefoon tijdens de set-up met een WiFi-netwerk. Log in met hetzelfde Google account. Kies in de lijst van back-ups de naam van je oude telefoon. Geef aan wat je over wilt zetten.
Of, via je telefoon naar "instellingen", "alles",(staat helemaal bovenaan) "geheugen" (dan zie je ook de SD kaart met aantal GB) of zie boven maar dan naar " apps beheren". Bij "alles" zie je alle apps op "SD kaart" zie je de apps op je SD kaart.
Google Foto's heeft twee onderdelen. Een onderdeel zoals de galerij, waarin je de foto's die op je apparaat staan kan bekijken, en een cloudopslag. Als de foto's alleen in de Cloud staan, staan ze niet op je apparaat en kun je ze dus niet bekijken via de Galerij.
Geheugenkaarten worden steeds populairder. In elke telefoon, fotocamera of tablet zit een geheugenkaart. Foto's, video's, databestanden en MP3's, u kunt er veel op opslaan en u kunt ze gemakkelijk verwisselen. Zo kunt u dus makkelijk deze bestanden overzetten van het ene apparaat naar het andere apparaat.
Ga naar instellingen en tik op 'Batterij en apparaatonderhoud' en dan op 'Opslag'. Bij sommige telefoons kun je meteen op 'Opslag' klikken. Klik op de categorieën om te zien wat voor bestanden ruimte innemen. Hier kun je meteen opschonen en dubbele bestanden verwijderen.
In principe hebben de moderne geheugenkaartjes een behoorlijk lange levensduur. Als je ze nauwelijks gebruikt, zal je de data over 50 jaar nog altijd kunnen uitlezen. Echter zorgt slijtage voor een flinke verkorting van die levensduur.
Het is op dit moment niet mogelijk om WhatsApp te verplaatsen naar een geheugenkaart (SD-kaart). We proberen de app-grootte en het geheugengebruik te verbeteren. Als je in de tussentijd vrije ruimte nodig hebt voor WhatsApp, raden we aan om andere apps en mediabestanden naar je SD-kaart te verplaatsen.
Om uit te rekenen hoeveel foto's op het geheugenkaartje opgeslagen kunnen worden deel je het aantal Megabytes van het geheugenkaartje (bijvoorbeeld 8 GB = 8 000 MB) door het aantal megabytes van een gemaakte foto (bijvoorbeeld gemiddeld 20 MB). In zo'n situatie kun je ongeveer 400 foto's op één geheugenkaartje bewaren.
Een Micro SD-kaart voor Android telefoons activeren. Steek de Micro SD-kaart in de SD-kaartpoort op je Android apparaat. Zorg ervoor dat je telefoon uit staat voordat je de kaart plaatst. Doe dit langzaam, totdat een 'klikkend' geluid hoort.
Wat gebeurt er als je je simkaart in een andere telefoon stopt? Zolang de simkaart in de andere telefoon past kun je er gewoon gebruik van maken. Het is dus niet zo dat de telefoon buiten werking raakt. Of en hoe je gebruik maakt van het mobiele netwerk heeft namelijk met de simkaart te maken.
In principe kan je elke simkaart overzetten naar een andere telefoon. Het kan overigens wel eens voorkomen dat de simkaart moet worden bijgeknipt. Dit is moet meestal wanneer je overstapt van een oud naar een nieuw toestel.
Met 128 GB aan opslaggeheugen hoef je niet om de haverklap ruimte vrij te maken op je telefoon. En kun je vrijuit nieuwe games downloaden om te spelen. Het is genoeg opslaggeheugen om bij normaal gebruik foto's te maken, series offline op te slaan en af en toe spelletjes te spelen.
64 GB: genoeg voor basisgebruik. 128 GB: genoeg voor de gemiddelde gebruiker. 256 GB: foto's, video's, series en muziek offline opslaan. 512 GB: je volledige foto-, video- en filmcollectie opslaan.
Eén GB (gigabyte) staat gelijk aan 1000 MB (megabyte). Makkelijker gezegd: met één gigabyte kun je ongeveer 286 foto's maken of 10 minuten film opslaan. Bij dit gemiddelde gaan we ervan uit dat de foto's genomen worden in JPEG formaat met een camera met 10 megapixels.