Wat is het verschil tussen Campari en Aperol? Hoewel Aperol en Campari allebei Italiaanse aperitieven zijn, zijn er duidelijke verschillen. Aperol wordt net als Campari gemaakt, maar in tegenstelling tot zijn dieprode tegenhanger bevat Aperol als hoofdingrediënten plantaardige gentiaanwortel en cinchona.
Het grootste verschil is misschien wel hoe ze worden gebruikt. Aperol wordt gebruikt om andere smaken in cocktails en mixdrankjes aan te vullen omdat het geen hoog alcoholpercentage heeft. Campari heeft een hoger alcoholpercentage en meer smaak . Daarom heeft het de neiging om andere smaken in cocktails te domineren.
Verschil tussen Aperol en Aperol Spritz
Aperol Spritz is een specifieke cocktail die Aperol als een van de belangrijkste ingrediënten gebruikt. Het is gemaakt door Aperol te mengen met prosecco (Italiaanse mousserende wijn) en bruiswater. Door het mousserende effect is een Aperol Spritz ook heerlijk bij een 21 diner.
Aperol is een infusie van kruiden en wortels, waaronder bittere sinaasappel, rabarber, gentiaan en kina. Het resultaat is een drank die lijkt op Campari, maar met de helft van het alcoholgehalte (11%), milder en minder bitter. Aperol is bedoeld om puur of als cocktail te worden gedronken.
Campari heeft een levendige en intense rode kleur. In de neus zijn er aroma's van kruiden en sinaasappelschil.In de mond heeft het een intense bittere smaak met citrustonen van sinaasappel en een zoetzure afdronk.
Het komt allemaal neer op het gedurfde en onderscheidende smaakprofiel . De bitterheid van Campari kan een verworven smaak zijn, en voor degenen die er niet aan gewend zijn, kan de Negroni overweldigend zijn bij de eerste slok. Echter, deze bitterheid is juist wat het geliefd maakt bij zijn toegewijde fans.
Campari wordt gemaakt met 70 verschillende kruiden, fruit en suiker. Een heerlijke zoete en bittere drank is het resultaat. Campari is heerlijk puur te drinken, maar kan ook worden gemixt met tonic.
Aperol wordt gemaakt op dezelfde manier als Campari, maar in tegenstelling tot zijn dieprode tegenhanger zijn de ingrediënten voor deze oranjekleurige likeur iets bekender. De belangrijkste ingrediënten van Aperol zijn bittere rabarber, plantaardige gentiaanwortel en cinchona, een boomschors die tonicwater zijn karakteristieke bitterheid geeft.
Aperol wordt net als Campari gemaakt, maar in tegenstelling tot zijn dieprode tegenhanger bevat Aperol als hoofdingrediënten plantaardige gentiaanwortel en cinchona. Het smaakt naar sinaasappelschil met een beetje vanille, waardoor het een lichte zoetheid heeft.
Dat ze in Italie veel wijn drinken hoeven we vast niet te vertellen. Gemiddeld drinkt een Italiaan 100 liter wijn per jaar, dat is 80 liter meer dan een Nederlander. Naast wijn drinken ze ook limoncello, dit is een drankje gemaakt van citroenen en veel alcohol.
Het ideale terrasdrankje uit Italië dat goed is in de mix maar puur goed te drinken is. Heerlijk in combinatie met verschillende tapas! Op een feestje of gewoon thuis!
Kortom, een advocaat gespecialiseerd in rijden onder invloed zal iemand van bescheiden of groot postuur/gewicht waarschijnlijk aanraden om niet meer dan één bescheiden Aperol Spritz te drinken , minstens een uur te wachten tot een deel van de alcohol is verwerkt en daarna voorzichtig te zijn bij het rijden.
Tien jaar nadat Campari is overgestapt van cochenille-kleurstof op basis van insecten naar kunstmatige kleurstoffen , voegen verschillende producenten de felle rode kleurstof op basis van insecten weer toe aan hun producten.
Ze komen eigenlijk uit dezelfde stal van merken en het wordt aangeraden om altijd Aperol te gebruiken als je Campari ziet, wat ik heb gedaan in deze Aperol Negroni Cocktail. Beide worden technisch gezien geclassificeerd als bitters of een aperitief, dat traditioneel wordt geserveerd voor een maaltijd om de scherpe kantjes eraf te halen.
Campari is uiterst geschikt als basis voor heerlijke cocktails. In combinatie met andere ingrediënten kan je lekkere aperitieven als Campari Orange, Campari Tonic en de Americano mixen. In het lijstje van die klassiekers hoort ook de Negroni thuis. Die cocktail vierde in 2019 zijn 100e verjaardag.
Het drankje van de broers moest hét aperitief van Italië worden. Het was tijdens de Tweede Wereldoorlog dat de Aperol Spritz ontdekt werd. De Oostenrijkse soldaten hielden de Italiaanse regio Veneto bezet, maar vonden de Italiaanse wijn veel te sterk om te drinken.
Of kies eens voor Aperol, Cynar of een andere bittere likeur als vervanging voor de Campari. De vermout kan je vervangen door een quinquina.
Eenmaal geopend is Aperol ongeveer drie maanden houdbaar als het in de koelkast wordt bewaard. Als het niet mogelijk is om het in de koelkast te bewaren, bewaar het dan op een koele, donkere plek zoals een kast of, nog beter, een kelder, maar houd er rekening mee dat het niet zo lang houdbaar zal zijn.
De keuze hangt puur af van uw persoonlijke smaakvoorkeuren. Aperol heeft een zoete smaak, terwijl Campari een sterke en bittere smaak heeft . De Negroni is de meest beroemde cocktail van Italië en favoriet voor een middagaperitivo. De ingrediënten die u nodig hebt voor een Negroni zijn gelijke delen gin naar keuze, vermout en Campari.
Gebruik binnen 6 maanden na openen.
Deze Riserva Speciale Bitter is gebaseerd op een originele formule uit 1872 voor de allereerste Martini Bitter. Vrij gelijkaardig aan Campari, maar met een rijker, kruidiger karakter , gebruikt deze Bitter botanicals van columba, saffraan, kardemom, Italiaanse Artemisia (alsem) en angostura, onder andere.
Kan ik Campari Bitter puur drinken? Antwoord: Zeker! Campari is heerlijk puur met ijs, waardoor je zijn complexe smaakprofiel volledig kunt waarderen.
Sommige mensen die graag Campari in een cocktail drinken, weten niet hoe lekker het kan zijn als je het puur serveert . Met een flinke scheut frisdrank en een schijfje sinaasappel is Campari een ideale pre-dinner sipper, en dit recept is vrijwel onmogelijk om fout te doen.
Vroeger kreeg de likeur zijn felrode kleur van karmijn, of de vermalen schubben van schildluizen, maar Campari stopte in 2006 met het gebruik van karmijn en vertrouwt nu op kunstmatige kleurstoffen. De intensiteit van Campari betekent dat het het beste is om het met wat verdunning te serveren, dus het wordt zelden puur gedronken.
Prijs €18,15.